Tényleg igazságtalanul csak a “jó részt” vesszük ki a dologból, és így inkább azt se tegyük?
Bocsánat ha hülye a kérdés, jobban nem tudtam megfogalmazni.
Nagy családi katyvasz, szereplők férjem, anyós, após, sógornőm, sógorom, unokahúgom, szóval sokan..:)
Férjem testvére, sógornőm oldaláról (technikailag) nagynéni lettem, férjem ugye nagybácsi, 4 éves az unokahúgunk. Mikor sógornő bejelentette a terhességet, ment egy kis matekozás, ki mit tud majd beletenni a közösbe így hogy baba van. Apósom állandó éjszakás, így ő pl nem nagyon tud segíteni felügyeletben, míg anyósom közel lakik hozzájuk és aránylag rugalmas is a munkaideje, így könnyebben tud hozni-vinni ha kell. Mi valóban nem vagyunk túlságosan hasznosak ilyen értelemben, igyekszünk sokat látogatni, vinni ajándékot a kicsinek, a szülőknek, akár télikabátot, kis hótaposót, babakocsit szívesen vettünk.
A helyzet az, hogy nekünk nincs gyerekünk és nem is lesz. Nem igazán tudunk mit kezdeni egy gyerekkel, főleg hosszabb távon, és a lakásunk sem alkalmas rá, hogy gyerek legyen benne (éles dolgok, sarkos bútorok, törékeny dolgok, konnektorok, ilyenek). Mondtam, hogy ha nagyobb lesz a kislány, szívesen viszem majd mindenfelé, állatkertbe, strandra, akárhová, de a nagyobb alatt legalább 10 évre gondoltam volna. Férjem ennyit sem, ha én bevállalom ő is ott van éppen, elvan, de ő nem fog aktívan pesztrálgatni ezt megmondta.
Jött a jó idő, sógornőéknek dolguk volt, anyósnak is, valaki kellett sos egy bő órára vigyázni a gyerekre. Pont ráértem, gondoltam oké próbáljuk meg, megpróbálom életben tartani valahogy..:) Jól sikerült a történet, az utca végi játszótérre mentünk le, s bár szénné égett az összes idegszálam, a leányka jól érezte magát, s valahol végülis én is. Sógornő hívott, hogy végeztek, mondtam, hogy elvagyunk, ha gondolja maradunk. Rám bízta. Valami elpattant a leányzónak nem sokra rá, istentelen hiszti volt, az addig értelmesen játszó gyermeknek semmi se volt jó, ordítás, elvették valamijét, földre feküdt, hisztizett. Jobb ötlet híján végül konkrétan felvettem, vállamon a táska, kezemben a vergődő gyermek, így vonuljunk végig az utcán haza. Nem kevés stresszben/pánikban voltam a végére, azt hittem, baj van, de mint kiderült “csak hiszti”.
Napokkal később aztán a vasárnapi családi ebédnél kibukott, hogy milyen aljas és számító vagyok, mert amikor a gyerek aranyosan elvan, akkor bezzeg “játszom a fejem” a parkban, bezzeg ha hisztizik egyből passzolom az anyjának, és ha csak annyit tudok a dologba beletenni, hogy játszok vele 1-2 órát amíg aranyos akkor inkább annyit se töltsek a gyermekkel mert ennek így nincs értelme. Férjem szerint ez is pont annyival több, mint amit tudunk / akarunk / kötelesek vagyunk beletenni, magának szülte, legközelebb majd hív szittert de akkor az ajándékokat se fogadja el, mert részünkről ez volt az “áldozat” része a dolognak.
Csúnya veszekedés lett, sógor nyilván a feleségének adott igazat, férjem szerintem nem is engem védett hanem a testvérébe állt bele nem kicsit, a szüleik szerint nyilván én látom rosszul, és különben is milyen nő az ilyen.
Szóval a hangulat puskaporos, jelenleg “el vagyunk tiltva” a kislánytól, de hamarosan születésnapja, ez így nem mehet a végtelenségig.
Tényleg inkább ne is legyünk az élete része, ha nem tudunk komolyabb áldozatot hozni, és csak a “jó része” érdekel? Nagyon emészt a dolog, nálunk mikor gyerek voltam sose voltak ilyen elvárások, ha valaki jött, örültem, ha nem, nem, így ez nekem új, és teljesen tanácstalan is vagyok
Nem vagyok gyerekellenes, de ha valaki nem szereti a gyerekeket, ritka pofátlanság rásózni mégis a kölykömet. Nem gondolod?
Alapvető illem, hogy nem tolom rá másra az akaratom/veleményem, csak mert nem értek egyet vele.
"ha valaki nem szereti a gyerekeket, ritka pofátlanság rásózni mégis a kölykömet"
Nem olyan rásózás volt ez, mint ahogy próbálod beállítani, hiszen azt írta a kérdező, hogy
"Pont ráértem, gondoltam oké próbáljuk meg, megpróbálom életben tartani valahogy..:)"
Azért pofátlan a dolog, mert a gyerekre vigyazas egy szivesseg. Esetleg a nagyszülők szoktak azok lenni, akik nem annak érzik, hanem meg ok örülnek ha vigyazhatnak az unokara, de ez sem törvényszerű.
A kérdező igenis szívességet tett, és ezután ritka alja dolog még őt csesztetni hogy miért hozta vissza túl hamar a gyereket. Ez mégis mi? Ha elviszi akkor muszáj X órát ellennie, különben a sógornő kiakad? Ne vicceljünk már… és sógornő szerint csak azzal állunk szóba aki pesztrálja a gyerekunket? A többiekre megsértődunk? Sőt, úgy kellene, hogy pesztralja ahogy az a nagyasszonynak megfelel!
Mert akinek nem ment el az esze a szülésnél, annál ez úgy működik, pl nálam is, hogyha valakitől szívességet kérnék h vigyázzon a gyerekemre, mert elmennek ide oda vagy csak pihennek, nem én írnám elő meg azt is hogy mettől meddig kérem az ingyen szittelést, hanem aki segít, hozza alkalmazkodnek, hogy ő mennyit vállal meg meddig ér rá.
54 igen és? Ki volt adva hogy csak X óra után lehet visszahozni a gyereket vagy durci lesz?
Amúgy ha már ennyire a szavakon lovagolunk, a “próbáljuk megben” az is benne van hogy nem biztos h menni fog…
"És ha valaki "gyerekellenes", akkor mi van?! Mindenkinek joga van úgy érezni, ahogy!"
Akkor az 51. miért nem érezheti magát úgy, ahogy? Olyan nagy baj, hogy leírta, hogy szerinte rossz olvasni, hogy mindjárt felkiáltójeles halmozott írásjelekkel kell nekiugrani? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!