Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg igazságtalanul csak a...

Tényleg igazságtalanul csak a “jó részt” vesszük ki a dologból, és így inkább azt se tegyük?

Figyelt kérdés

Bocsánat ha hülye a kérdés, jobban nem tudtam megfogalmazni.

Nagy családi katyvasz, szereplők férjem, anyós, após, sógornőm, sógorom, unokahúgom, szóval sokan..:)

Férjem testvére, sógornőm oldaláról (technikailag) nagynéni lettem, férjem ugye nagybácsi, 4 éves az unokahúgunk. Mikor sógornő bejelentette a terhességet, ment egy kis matekozás, ki mit tud majd beletenni a közösbe így hogy baba van. Apósom állandó éjszakás, így ő pl nem nagyon tud segíteni felügyeletben, míg anyósom közel lakik hozzájuk és aránylag rugalmas is a munkaideje, így könnyebben tud hozni-vinni ha kell. Mi valóban nem vagyunk túlságosan hasznosak ilyen értelemben, igyekszünk sokat látogatni, vinni ajándékot a kicsinek, a szülőknek, akár télikabátot, kis hótaposót, babakocsit szívesen vettünk.

A helyzet az, hogy nekünk nincs gyerekünk és nem is lesz. Nem igazán tudunk mit kezdeni egy gyerekkel, főleg hosszabb távon, és a lakásunk sem alkalmas rá, hogy gyerek legyen benne (éles dolgok, sarkos bútorok, törékeny dolgok, konnektorok, ilyenek). Mondtam, hogy ha nagyobb lesz a kislány, szívesen viszem majd mindenfelé, állatkertbe, strandra, akárhová, de a nagyobb alatt legalább 10 évre gondoltam volna. Férjem ennyit sem, ha én bevállalom ő is ott van éppen, elvan, de ő nem fog aktívan pesztrálgatni ezt megmondta.

Jött a jó idő, sógornőéknek dolguk volt, anyósnak is, valaki kellett sos egy bő órára vigyázni a gyerekre. Pont ráértem, gondoltam oké próbáljuk meg, megpróbálom életben tartani valahogy..:) Jól sikerült a történet, az utca végi játszótérre mentünk le, s bár szénné égett az összes idegszálam, a leányka jól érezte magát, s valahol végülis én is. Sógornő hívott, hogy végeztek, mondtam, hogy elvagyunk, ha gondolja maradunk. Rám bízta. Valami elpattant a leányzónak nem sokra rá, istentelen hiszti volt, az addig értelmesen játszó gyermeknek semmi se volt jó, ordítás, elvették valamijét, földre feküdt, hisztizett. Jobb ötlet híján végül konkrétan felvettem, vállamon a táska, kezemben a vergődő gyermek, így vonuljunk végig az utcán haza. Nem kevés stresszben/pánikban voltam a végére, azt hittem, baj van, de mint kiderült “csak hiszti”.

Napokkal később aztán a vasárnapi családi ebédnél kibukott, hogy milyen aljas és számító vagyok, mert amikor a gyerek aranyosan elvan, akkor bezzeg “játszom a fejem” a parkban, bezzeg ha hisztizik egyből passzolom az anyjának, és ha csak annyit tudok a dologba beletenni, hogy játszok vele 1-2 órát amíg aranyos akkor inkább annyit se töltsek a gyermekkel mert ennek így nincs értelme. Férjem szerint ez is pont annyival több, mint amit tudunk / akarunk / kötelesek vagyunk beletenni, magának szülte, legközelebb majd hív szittert de akkor az ajándékokat se fogadja el, mert részünkről ez volt az “áldozat” része a dolognak.

Csúnya veszekedés lett, sógor nyilván a feleségének adott igazat, férjem szerintem nem is engem védett hanem a testvérébe állt bele nem kicsit, a szüleik szerint nyilván én látom rosszul, és különben is milyen nő az ilyen.

Szóval a hangulat puskaporos, jelenleg “el vagyunk tiltva” a kislánytól, de hamarosan születésnapja, ez így nem mehet a végtelenségig.

Tényleg inkább ne is legyünk az élete része, ha nem tudunk komolyabb áldozatot hozni, és csak a “jó része” érdekel? Nagyon emészt a dolog, nálunk mikor gyerek voltam sose voltak ilyen elvárások, ha valaki jött, örültem, ha nem, nem, így ez nekem új, és teljesen tanácstalan is vagyok

2022. márc. 28. 00:52
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
96%
Csak a jó részét akarod… miért ne tehetnéd meg, még ha így is lenne? 😁
2022. márc. 28. 09:31
 22/67 anonim ***** válasza:
96%

Szamomra tok fura, hogy az egesz csalad elete egy gyerek korul forog.

Sokan nevelnek gyereket, de nem terhelik le a teljes csaladot...

Vigyaztal a gyerekre, pont amennyire szukseges volt. Nem mindenki tudja jol kezelni a hisztit (en sem). Mit tudtal volna tenni? Orakig ott allsz, mig a gyerek folyamatosan a foldhoz vagja magat?!

Engem nagyon idegesit, hogy ha valaki szul, akkor azt hiszi, hogy korulotte es a gyereke korul forog a vilag...

2022. márc. 28. 09:47
 23/67 anonim ***** válasza:
96%
"és ha csak annyit tudok a dologba beletenni, hogy játszok vele 1-2 órát amíg aranyos akkor inkább annyit se töltsek a gyermekkel mert ennek így nincs értelme." Kezdjük ott hogy NEM vagy a nagynénje, de ha az lennél se vagy köteles ingyencsicskát játszani, mert apucinak meg anyucinak útban van a saját gyereke. Köszönjék meg szépen azt az egy órát is, mert addig tudtak mást csinálni, és innentől kuss a nevük.
2022. márc. 28. 10:02
 24/67 anonim ***** válasza:
14%
Jó, hát addig követtem, hogy törékeny cuccaitok vannak, ezért inkább nem szülsz.
2022. márc. 28. 10:13
 25/67 anonim ***** válasza:
12%
"konnektorok" :D :D :D
2022. márc. 28. 10:36
 26/67 anonim ***** válasza:
95%

A legnagyobb hülye itt a család, aki asszisztál ennek a két életképtelen szülőnek…

Jó hogy már nem 10 fős stáb kell ellátni egy szem gyereket…

2022. márc. 28. 10:44
 27/67 anonim ***** válasza:
9%
Atyaúristen mekkora kamuba sztori :D
2022. márc. 28. 10:45
 28/67 ildibrexy ***** válasza:
84%

24,25-ös akkor kövesd jobban azt a szöveget mert nem azért nem szül mert törékeny cuccaik vannak és konnektorok...

egyébként nektek van igazatok, az az ő gyerekek nem a tietek annyit vállaltok amennyit akartok ha nem akartok akkor semmit az is rendben van. Az anyucinak kellene ingyen bébiszitter ezért durcizik veletek...

2022. márc. 28. 10:47
 29/67 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A lakásos része arra irányult, hogy potenciálisan sok mindent tehet tönkre a gyerek a lakásban, még ha nem is direkt, viszont nincs tervben gyerek, így nincs okunk biztosítani a lakást előre, hogy majd jó lesz az nekünk is és addig sem hal meg 26 módon a kislány (nálunk pl a konnektorokban ilyen kis műanyag dugók voltak, mikor mi voltunk gyerekek, az éles késes fiókon, vegyszeres szekrényen gyerekzár, egy üveg asztal volt aminek a sarkán kis átlátszó szilikon védő volt, de amúgy a legtöbb bútor tényleg nem volt éles/sarkos. Ebből indultam ki)

Valahol engem is zavar hogy ennyire béna vagyok a gyerekekhez, de tényleg totál agyköd, nem tudok úgy játszani, beszélni, babrálni, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon sok erőfeszítés árán ami tényleg teljesen leszívja az agyamat akár napokra..

A szülinapi ajándék már megvan, sajnos aránylag egyedi, így valószínűleg valahogy odaadjuk majd, de ezt sem tudom… semmit nem tudok :D

Csak lesokkolt, hogy ez mind nem elég, mert nem akarok még hisztivel is foglalkozni. Férjem nagyon hirtelen haragú, szerinte az egészet magasról ejtsem le, majd ha már nem lesz ruhája a gyereknek és ők jönnek bocsánatot kérni, esetleg felülvizsgáljuk a történetet. Elveszíteni sem akarom viszont a lánykát, nekem ugyanígy családi puffogások miatt nem volt bácsikám, és tudom milyen rossz volt, mikor a legtöbb barátom mesélte, hogy ide oda mennek, nekem meg ez teljesen kimaradt, pedig lehetett volna…

2022. márc. 28. 10:51
 30/67 anonim ***** válasza:
15%

lakásos része arra irányult, hogy potenciálisan sok mindent tehet tönkre a gyerek a lakásban, még ha nem is direkt, viszont nincs tervben gyerek, így nincs okunk biztosítani a lakást előre,

Bocs, de nem ezt írtad, hiába magyarázod.

2022. márc. 28. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!