Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A sógornőm nem engedi, hogy...

A sógornőm nem engedi, hogy lássam az unokahúgomat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy megteheti, de szerintem a testvéremnek is lenne ebbe beleszólása, de a nő nem hagyja. Évek óta rossz köztünk a kapcsolat, a csaj végleg besértődött amikor az esküvőnkre a tesóm exmenyasszonyát kértük fel fotósnak. Ő az egyetlen fotós ismerősünk, ráadásul kedvező áron vállalta, nem gondoltam, hogy ilyen gyerekesen áll majd hozzá a sógornőm. Azt hiszi körülötte forog a világ és még az esküvőmön is őt akartam bántani, közben ő bántott meg azzal, hogy nem jöttek el, plusz ellenünk hergelte a nagymamámat és már ő sem beszél velem. Akármennyire is utálom őt, a testvéremet nagyon szeretem és hiányzik, inkább elfogadnám a feleségét, csak ne legyen ez, hogy nem beszélünk. Decemberben született meg az unokahúgom és még csak képeket láttam róla, ami nagyon rosszul esik. Anyukámmal beszélgettem róla, de azt mondja esélytelen, hogy a sógornőm megengedje, hogy lássam, annyira utál a nő, hogy anyukám szóba se hozhat előtte, mert képes rászólni. Egyszer szembe mentünk egymással az utcán és inkább látványosan átment a túloldalba, minthogy köszönjön, szóval szószerint nagyon rossz a kapcsolat.Bánt, hogy a testvérem nem áll ki mellettem, nem csak én ártottam a feleségének, ő is sokszor megbántott engem. Viszont én mindent nagyon bánok (kivéve a fotós dolgot, mert abban pont nem volt rosszindulat), amit tettem és bocsánatot is kérnék tőlük, de azt nem akarom, hogy se a kislányt, se a testvéremet ne láthassam többet. Régen a sógornőmet is úgy szerettem, mint a testvéremet, aztán sajnos így elmérgesedett a viszony. Ti a helyemben milyen lépéseket tennétek?
2022. jan. 27. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
97%

"Imádom" ezeket a gyakoris sztorikat, jobbak, mint egy venezuelai szappanopera. Ahogy alakulnak a reakciók ( a közönség visszajelez), úgy formálódik a sztori a figyelem fenntartása érdekében, ez esetben a kérdező javára, saját megerősítésére szövi tovább a szálat, mikor nem kellően együttérzőek, helyeslőek a válaszok.

Forgatókönyvet kellene írni fiúk-lányok, nem itt vesztegetni a tehetséget,sokkal kifizetődőbb volna...

2022. jan. 27. 14:04
 52/71 anonim ***** válasza:
93%
Mondd hogy az esküvőn öntött le pezsgővel ahova az exet hívtátok el fotósnak! Csak úgy hisszük el 😂
2022. jan. 27. 14:08
 53/71 A kérdező kommentje:
Órákig írhatnám, ha minden apró részletet leírnék a kapcsolatunkról. Az alap kérdésemhez sztem elsőre leírtam mindent, hogy igen én is hibás vagyok, de bennem van szándék, hogy az unkahúgom és a testvérem miatt rendezzük a dolgokat. A többi szerintem már felesleges abból a szempontból ki volt a hibás, mert mindhárman tettünk ezért eleget.
2022. jan. 27. 14:13
 54/71 anonim ***** válasza:
15%

Örülök, hogy 36-ban a kérdező tisztázta a konfliktus gyökerét. Ez igenis fontos volt, már a nyitóban le kellett volna írni!

Egyetértek 46-ossal. Én is pont azon gondolkodtam, hogy a segítségnyújtás egyik formája lehetett volna, ha a tesóék a kérdező albérletének mondjuk a felét átvállalják (vagy egy fix összeggel beszállnak) annak fejében, hogy ők ingyen lakhatnak az anyjuk jóvoltából.

Ugyanakkor valahol természetes, hogy lakhatással első körben azt a gyerekét segíti a szülő, akinek már létező, komoly párkapcsolata van, nem azt, aki egymagában van.

Ugyanakkor a szülőnek is eszébe juthatott volna, hogy hosszú távon az egyedül élő gyerekét is illene hasonló módon segítenie. Erre - ha más nem adódik - lehetőség a lakás eladása és a vagyon kettéosztása. Én legutolsó sorban gondolnék arra, hogy a másik gyerekem odaköltözzön, mert ebből fix, hogy konfliktus lesz - éspedig nem a testvérek, hanem a sógornők között! Ezt a vak is láthatta előre, nem is értem, hogy az anyjuk erre nem gondolt. A kérdező meg a tesója még fiatalok és tapasztalatlanok, de az anyjuknak kellene legyen már ennyi élettapasztalata!

Ugyanakkor a sógornő tirpáksága mindenek fölött áll, ha ilyen sérelmek után a kérdező nevét nem lehet kimondani a jelenlétében, meg átmegy az utca túloldalára, ha szembejön vele; nem jelenik meg a kérdezővel közös családi eseményeken, nem engedi neki látni a testvére gyerekét. Itt a tesójának is be kéne keményíteni, hogy márpedig ilyen nincs! A kérdező nem tört a sógornő életére, nem lopta meg, ami történt eddig azon túl lehet és túl is kell lépni.

2022. jan. 27. 14:14
 55/71 anonim ***** válasza:
80%

Ez elég kulimász helyzet. Aminek a fő okozója az ANYÁD.

Nem is értem a válaszolókat, ők mit szólnának hozzá, ha a saját anyjuk a testvérüknek adna ingyen lakhatást, a másiknak meg nem.

Hogy a fenébe lehet ilyet csinálni egy szülőnek? Vagy adok mindkettőnek ugyanolyan mértékben, vagy sehogy. Bárki tűrte volna ezt szó vagy tett nélkül?

A többi probléma mind-mind ebből fakad.

Hogy mit csináljál? Már semmit. Felejtsd el, költözz el, mert minden más tett csak olaj a tűzre. Békülésre még az esély legapróbb szikrája sem leledzik. Koncentrálj a férjedre, a leendő gyerekeidre (már ha terveztek), és azokra a családtagokra, akik feltétel nélkül elfogadnak, szeretnek.

2022. jan. 27. 14:14
 56/71 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk a sógornő akkor nem sértődött, mikor be kellett cuccolni az ingyen lakásba.
2022. jan. 27. 14:18
 57/71 anonim ***** válasza:
100%

Jó, akkor csak az alapkérdésre válaszolva: hívd fel a testvéredet, hogy szeretnéd rendezni a kapcsolatotokat és bocsánatot kérni tőlük, ennyi.

Ha ő ebben nem partner, akkor ez van, nem fogsz tudni mit csinálni.

2022. jan. 27. 14:23
 58/71 anonim ***** válasza:
54%

Bizony megéri a pénzét a sógornő is, nyilván addig volt jóba a kérdezővel, amíg bele nem köpött a levesébe, azaz az ingyenházba.

Akiben ennyi gyűlölet van, hogy képes átmenni a másik oldalra, kidobálni valaki holmijait, rászólni anyósra, mert ki merte ejteni a saját LÁNYA nevét, mondd, kérdező, mi a fenéért akarsz vele jóban lenni????

Egyet tehetsz, ha elmenekül tőle a testvéred, mert esélyes, vagy az unokahúgod kamaszkorára elege lesz az anyjából, elmenekül otthonról, te várd és támogasd őket.

2022. jan. 27. 14:24
 59/71 A kérdező kommentje:
#58 Nehéz személyisége van, de van sok szép emlékem is vele, évekig jóban voltunk. Jelenleg nagyon neheztelek rá, amiért távol tartja a tesómat tőlem és nem akarja, hogy láthassam az unokahúgomat, de normális viszonyba lenni vele sokkal jobb lenne, mint ami most van. Utálom, de hajlandó lennék elfogadni, hogy tesóm őt szereti, ha ezen múlik. Valaki írta, hogy anyukám az egész miatt a hibás és részben szerintem is illetve valamiért most sem segíti, hogy béke legyen, hisz nekem is visszamond mindent pl.hogy rászólt mikor rólam beszélt. Ugyanígy gondolom nekik is mindent visszamond, de közben azt hangoztatja, hogy ki akar maradni belőle.
2022. jan. 27. 14:30
 60/71 anonim ***** válasza:
74%
59, pedig ebben a tesód a nagyobb hibás, hogy nem áll melléd. Mondhatná hogy akkor is fogja veled tartani a kapcsolatot ha a feleségének ez nem tetszik, hiszen nem követtél el olyat ami miatt ne tehetné.
2022. jan. 27. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!