Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A sógornőm nem engedi, hogy...

A sógornőm nem engedi, hogy lássam az unokahúgomat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy megteheti, de szerintem a testvéremnek is lenne ebbe beleszólása, de a nő nem hagyja. Évek óta rossz köztünk a kapcsolat, a csaj végleg besértődött amikor az esküvőnkre a tesóm exmenyasszonyát kértük fel fotósnak. Ő az egyetlen fotós ismerősünk, ráadásul kedvező áron vállalta, nem gondoltam, hogy ilyen gyerekesen áll majd hozzá a sógornőm. Azt hiszi körülötte forog a világ és még az esküvőmön is őt akartam bántani, közben ő bántott meg azzal, hogy nem jöttek el, plusz ellenünk hergelte a nagymamámat és már ő sem beszél velem. Akármennyire is utálom őt, a testvéremet nagyon szeretem és hiányzik, inkább elfogadnám a feleségét, csak ne legyen ez, hogy nem beszélünk. Decemberben született meg az unokahúgom és még csak képeket láttam róla, ami nagyon rosszul esik. Anyukámmal beszélgettem róla, de azt mondja esélytelen, hogy a sógornőm megengedje, hogy lássam, annyira utál a nő, hogy anyukám szóba se hozhat előtte, mert képes rászólni. Egyszer szembe mentünk egymással az utcán és inkább látványosan átment a túloldalba, minthogy köszönjön, szóval szószerint nagyon rossz a kapcsolat.Bánt, hogy a testvérem nem áll ki mellettem, nem csak én ártottam a feleségének, ő is sokszor megbántott engem. Viszont én mindent nagyon bánok (kivéve a fotós dolgot, mert abban pont nem volt rosszindulat), amit tettem és bocsánatot is kérnék tőlük, de azt nem akarom, hogy se a kislányt, se a testvéremet ne láthassam többet. Régen a sógornőmet is úgy szerettem, mint a testvéremet, aztán sajnos így elmérgesedett a viszony. Ti a helyemben milyen lépéseket tennétek?
2022. jan. 27. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
94%
Ha a tesód annyira akarna találkozni majd átmegy a babával. Gondolom nincs rabságban.
2022. jan. 27. 13:07
 32/71 A kérdező kommentje:
Látom többen is írjátok ezt a fotós dolgot, ami tényleg nem volt a legszebb lépes, ha már békét akarok, de számított az a pénz, amit spóroltunk ezen és nagyon jól ismerjük a csajt, szép munkái vannak, én nem láttam akkora problémának, ha annyira biztos a szerelmükbe miért féltékenykedik? A mamám is emiatt haragudott meg, mert tele beszélte a fejét, hogy ez egy gonosz húzás volt tőlem, mert azt akartam, hogy neki rossz legyen, mamámat amúgy is zavarta ez a balhézás és most ő is úgy látja én keltem az indulatokat emiatt az eset miatt. Ez pedig nem igaz, nagyon fontosnak hiszi magát, de az esküvőnk a legkisebb mértékben sem szólt róla.
2022. jan. 27. 13:07
 33/71 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem hogy azt hinné a csaj, róla szólt az esküvőtök. Csak tudtátok hogy ez szarul fog esni neki(k) és tojtatok erre, és ezen jogosan háborodtak fel.
2022. jan. 27. 13:10
 34/71 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, pedig a jelek szerint te vagy a sz*rkavaró, ha mindenki egyetért tesódékkal.

Milyen érdekes, hogy a te családodban mindenki ilyen irányítható és a sógornőd uralma alatt van, persze 🤣

2022. jan. 27. 13:14
 35/71 anonim ***** válasza:
93%

De ezt is megmagyarázod, hogy a csaj azért akadt ki a fotós dolgon, mert azt hiszi minden mindig róla szól. Már eleve szítod ellene a feszkót. Nem is gondolsz bele a saját felelősségedbe, sőt, a sógornő csakis azért lehet szerinted megsértődve mert azt hiszi minden róla szól…

Nem, simán csak tapintatlanság volt részetekről.

2022. jan. 27. 13:17
 36/71 A kérdező kommentje:
Azért nem írtam le mi volt a kiváltó ok, mert így is túl hosszú a kérdésem, de ha ennyire lényeges, hát legyen. Anno ők anyukám lakásában laktak, ami nekem nem tetszett, mert én meg albiban éltem és nem láttam igazságosnak, hogy őket ilyen mértékben segítik, engem meg sehogy. Nekem anyukám sose ajánlotta fel, hogy költözzek oda, tesóméknak meg kb.könyörgött, hogy lakjanak ott, mert nem akarta kiadni albérletbe, de a rezsi meg egyebek miatt jobb, ha lakik benne valaki. Miközben ez egy 2 szobás nappalis lakás volt, anyukám meg akkoriban az ország másik részén élt. Emiatt kezdődött el a konfliktus, amit anyukámmal tisztáztam is és ő azt mondta oldjuk meg, ő azt sem bánja, ha én is beköltözök, meg azt sem, ha ők kiköltöznek, hogy ne legyen feszültség. Belementek, hogy spórolás céljából odaköltözzek, de nem működött az együttélés. Anyukám megunta és inkább azt mondta eladja a lakást, abból mindkettőnket támogatott, ahogy tudott. Az együttélés alatt romlott meg tesómmal is a kapcsolat, nem egyszer a hozzám vágták, hogy odapofátlankodtam. Ez persze valamennyire jogos, én is érzem, hogy hiba volt. De most őszintén engem is meg lehet érteni, nyilván zavart, hogy súlyos összegeket fizetek havonta albira, miközben a testvérem ingyen lakik egy olyan lakásban, amihez nekem is ugyanannyi közöm van. Akkor kezdődött az utálkozás, minden féle sárdobálás, anyagiakon veszekedés stb. Anyukámmal már tisztáztam a dolgot, de tesómékkal sajnos így állunk azóta is.
2022. jan. 27. 13:20
 37/71 anonim ***** válasza:
85%
Mindig van egy bizonyos ex. Ha a legközelebbi családi bulira meghívnák a férjednek ezt az exét neked jól esne? Nem éreznéd úgy hogy semmibe vesznek?
2022. jan. 27. 13:23
 38/71 anonim ***** válasza:
89%
Tehát sógornőd gyakorlatilag semmit nem követett el ellened, anyukáddal és tesóddal volt konfliktusod amit rá vetítesz ki. Mérhetetlenül irigy, rosszindulatú szarkavaró vagy. Teljesen megértem, hogy igyekszik teljesen kizárni az életéből.
2022. jan. 27. 13:24
 39/71 anonim ***** válasza:
97%

36: Köszi, hogy leírtad!

Igazad volt abban, hogy rosszul esett anyukád első döntése, hogy tesódék költözzenek a lakásba.

Valóban hiba volt odaköltöznöd, mert az ilyen együttélésből sose lesz semmi jó. Még akkor sem, ha a családtagok alapvetően jóban vannak egymással.

Sajnálom, hogy mire megoldódott (eladta anyukád és elosztottátok a pénzt) addigra ennyire megromlott a kapcsolat.

Én a tesódékat is megértem. Anyukád felajánlott nekik valamit, elfogadták, beköltöztek, aztán kaptak egy lakótársat. Felnőtt létükre. Szerintem felnőttként, önálló életet élve senki sem akar másokkal összeköltözni. Érhető, hogy úgy érezték, hogy belerondítottál az életükbe.

Én ezek után elfogadnám, hogy rossz a kapcsolat és nem erőltetném.

2022. jan. 27. 13:28
 40/71 anonim ***** válasza:
97%
36. Ilyen helyzet volt nálunk is. Ne lehet igazából eldönteni hogy mi lenne a helyes. Mondjuk ha nem hívtak volna nem mentem volna oda. Ebben anyukádnak kellett kimondani a végső szót.
2022. jan. 27. 13:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!