Itt van nálunk bátyám lanya kb jó végéig, 15 éves. Éjjel 2 ig biztos fent van és még most sem kellt fel.kb.mindennap így van délig alszik vagy 2 ig.Normalis ez?És egesznap a telefon a kezébe még ha eszik is
15 évesen pont ilyen voltam én is, azzal a különbséggel, hogy én még a gépet nyomtam. Nem voltak barátaim, csak a neten keresztül. Most azért kaptam volna plusz büntetést valamelyik szülőm testvérétől, mert nem jöttem ki olyan jól pl. az osztálytársaimmal, hogy nyári szünetben is tartsam valakivel a kapcsolatot?
Örültem, hogy MSN-en jól el tudtam beszélgetni emberekkel.
Azóta van egy diplomám, jövőre lesz meg a második. Vannak nyelvvizsgáim, egyetem mellett még egy felnőttképzést is végzek, stb. Ja, és ha nem kell mennem sehová, fél 8-8 körül ébredek fel. Ez magamtól alakult így, viszont úgy 20 éves koromig délig aludtam én is. Nincs negatív hatása a mostani életemre.
Kell valamit csinálnia? 34 vagyok, és hétvégén ugyanúgy kettőig alszom.
Apámnak volt ez a mániája, hogy kelljünk fel 9-kor. Semmit nem csináltunk, az égvilágon semmit, csak baszta a csőrét, hogy alszom. Ami fura volt, hogy ha felöltöztem, beágyaztam, és visszafeküdtem aludni a megágyazott ágyra, az nem zavarta. Nem értettem soha ezt az agyrémet.
Aki azt írta, hogy igenis keljen fel korán reggel, az nem volt tini? Vagy őt sem hagyták, akkor másnak se legyen jó?
Mindemellett még hozzátenném, hogy a kamaszoknak sokkal nagyobb az alvásigényük mint a felnőtteknek, mert még mindig durván fejlődésben vannak, ami alvás közben megy végbe.
Tiniként én is aludtam mindig legalább 10-ig, de volt olyan is, hogy délután 3-ig, már amikor hagytak. Pedig még mobilnetem meg okostelefonom sem volt, na bumm! Volt olyan is, hogy kora hajnaltól ébren voltam, és annyi történt, hogy sokkal hosszabbnak tűnt a nap, de így sem volt egyáltalán produktívabb a délelőtt, mint ha végigaludtam volna. Nem maradtam volna le semmiről.
Minden ember más, ahogy már írták előttem, vannak, akik korán kelnek és korán fekszenek (és örüljenek, mert hozzájuk van igazítva a világon minden), és vannak akik később kelnek, később fekszenek a természetes ritmusuk szerint. Ebbe belekötni olyan, mint azért piszkálni valakit, mert szőkének/barnának/vörösnek/feketének született, meg lehet csinálni, csak semmi értelme azon kívül, hogy a másikat megbántod vele. Változtatni úgysem tud azon, amivel együtt született.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!