Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell minden összejövetel...

Miért kell minden összejövetelen a gyerek témával foglalkozni?

Figyelt kérdés

Minden olyan eseményen (születésnap, karácsony, szilveszter...stb) a szüleink előhozzák ezt a dolgot. Anya is rendszeresen piszkálódik, hogy kifutunk az időből, meg hogy ő az én koromban már a második gyerekét engedte iskolába stb. Ugyanez anyósom is! De nemcsak engem, a férjemet is ugyanúgy piszkálják. Most szilveszterkor is, a vacsoránál elkezdte mondani, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, mert mi van, ha valamelyikünk, vagy mind a ketten nemzőképtelenek vagyunk! Hiába mondjuk, hogy 29-30 éves korunk között szeretnénk az első, olyan 33-35 között a másodikat, szinte falra hányt borsó. Idén elhatároztuk, hogy a születésnapunkat kettesben ünnepeljük, más családi összejövetelen pedig nem veszünk inkább részt, mert unjuk ezeket a helyzeteket, veszekedni pedig nem szeretnénk, kiváltképp nem a szüleinkkel.

A férjem 27 én 25 évesek vagyunk.

jan. 2. 07:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Ne magyarázkodj. Had mondják. Élvezzétek egymást.
jan. 2. 07:06
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj, hogy nem léptek fel hatarozottan.

A legkózelebbi ilyen összejövetelen mindenki megmondja a saját szüleinek, ha rakezdenek a témara, hogy ti mostantól nem akartok erről beszélni és tartsák tiszteletben, mert ha előhozzák a témát, felálltok és mentek haza. És komolyan megteszitek. 2-3 ilyen alkalom után leesik nekik, hogy vagy tényleg befejezik vagy ennyi volt veletek a program.

Amig csak magyarazkodtok meg kerleltek, semmi nem fog változni.

jan. 2. 07:49
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Kitűnő döntés, hogy egyedül ünnepeltek. Megtarthatjátok ezt a jó szokást a 2. gyerek érkezéséig, mert HA meglesz az első, utána jönnek a "mikor lesz a második" téma... 🙄
jan. 2. 08:35
 4/19 anonim ***** válasza:
11%
Valahol igazuk van. Amikor rászántam magam, 8 éven át nem jött össze. Orvosok, kivizsgálasok, beavatkozások...40 lettem, mire az első sikerült. És a kórházakban rengeteg hasonló esetet láttam.
jan. 2. 08:41
 5/19 anonim ***** válasza:
97%
Minket inkább távoli rokonok kérdezgettek, mióta összeházasodtunk. Úgy, hogy én 25 éves vagyok, és még nem egy egész éve vagyok az első teljes állásos munkahelyemen (mester után). A vicc a dologban, hogy amúgy próbálkozunk, csak nekem PCos nem könnyíti meg, ezért még szarul is esik, mert én is szeretném már. Amikor elegem lett, elkezdtem visszakérdezni. Nekik mi a kedvenc pozíciójuk az ágyban? Mekkora a péló?, ilyenekek. Csak hogy felfogjak, mennyire bunkók.
jan. 2. 08:43
 6/19 anonim ***** válasza:
19%

Más generáció, más életfelfogás. Annak idején már 20 évesen megvolt az első gyerek. Nekik ez érthetetlen, hogy az ő gyerekeik miért csak 30 körül vállalnak gyereket.

Szeretnének már unokázni, nagyszülők lenni.

A nemzőképesség kivizsgálása sosem árt, de az akkor célszerű, ha több éven át nem jön össze a baba.

jan. 2. 09:07
 7/19 anonim ***** válasza:
7%
Mert nem kapnak más témát, és végülis igazuk van, hogy részben ez az élet értelme.
jan. 2. 09:20
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

"az én koromban már a második gyerekét engedte iskolába stb" azt hittem 30-as korosztály, de 25 évesnek ilyet mondani?

Ez azt jelenti, hogy neki már 17-18 évesen született az első?

Anyuka mit szólt volna, ha akkor leszel terhes?

Én biztos leszerelném őket.

"Majd szólunk, ha gumi nélkül szexelünk."

jan. 2. 09:32
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Ez jó ötlet! De azért valahogy meg kéne említeni, hogy titeket nagyon zavar ez a téma, nektek van tervetek és ha nem hagynak békén, akkor nem fogtok menni máskor sem ilyen rendezvényekre.
jan. 2. 09:52
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
9-es vagyok, amit írtam, annak az lenne a lényege, hogy tudatosuljon bennük, hogy most miért nem mentek családi összejövetelre.
jan. 2. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!