A problémás gyerek az összes családi összejövetelt elrontja! Van itt jó megoldás?
Van a családunkban egy 2 éves kisgyerek, akinek a viselkedése... hmm... kibírhatatlan. Minden családi ünnep káoszba fullad miatta. Lehet, hogy gond is van vele, vagy csak rosszul lett nevelve, ezt nem tudom.
Lényeg, hogy nemsokára ünnepeljük a gyerekem születésnapját, és hát ugye a protokoll... muszáj volt meghívni őket is. Már előre tudom, hogy megint hiszti, üvöltés, káosz lesz, mindenki idegesen futkos fel-alá miatta, mindenről szól majd az egész, csak nem az ünnepeltről.
Azt ugye nem mondhatjuk, hogy hagyják otthon a gyereket, mert az sértő, és kirekesztő.
De most akkor minden ünnepnek, találkozásnak így kell telnie!???
Ti mit tennétek? Köszi!
Persze, tudják hogy ilyen, de azzal érvelnek, hogy ők is a családhoz tartoznak, és kíváncsiak a rokonságra. Ezt meg is értem.
A gyerek mindig szörnyű, otthon is, és máshol is. Csak széttárják a kezüket, hogy 'ez van'.
Találjatok ki valami
jó kis elfoglaltságot a Gyerkőcnek...
Pl. ültessétek le az asztalhoz,
adjatok a kezébe egy ceruzát és egy lapot,
had'rajzoljon vagy ...
nem hiszem el,hogy semmi nem köt le egy 2évest...
Jajjjj,de ismerős a helyzet!!!!!!
Valószínűleg nincs komolyabb baja annak a kisgyereknek,csak így szeretné felhívni magára a figyelmet.
Nálunk dettó ez a helyzet,van a családban HASONLÓ.
(férjem tesójának a gyereke)
Azért írtam csupa nagy betűvel,mert nálunk az a gyerek már 6,5 éves és problémás,tehát csak a szitu ugyanaz,de a megoldás nem.
Évekig ment ez,hogy mindig papírforma szerint borult minden,mikor megérkeztek,illetve kb egy óra múlva!!!
Sajnos nálunk az lett a vége,hogy mivel senki nem mert szólni,csak pofákat vágni,ami persze a szülőknek nem tetszett,így lassan elmaradoztak a látogatások.
Tudom,hogy nem ez a megoldás,de nagyon nehéz megmondani valakinek,hogy figyi,neveletlen a gyereked.Pláne,ha ő nem így ítéli meg.Na ekkor van sértődés...
Köszönöm a hozzászólásokat!
A helyzetet nehezíti, hogy az összes kinőtt ruhát, és játékot tőlük kapjuk....
szerintem erre nincs is jó megoldás.
Azt hiszem, azt fogom csinálni, ha látom hogy kezd formálódni a káosz, szólok az anyjának udvariasan, hogy csináljon valamit. Ha erre csak széttárja a kezét, ahogy szokta, akkor a jövőben előveszem a kőszívűbb énemet.
Lehet hogy nem így kéne hozzáállnotok az egészhez, előre behergelve magatokat, hogy az a rossz neveletlen kölyök, mert így tényleg sz.r lesz a hangulat. Sőt már most az, ahogy így látom. Nem ezt érdemelné a gyereked.
Próbáld meg lazábban fel fogni. Van már tapasztalatod, mi okozza a gondot és próbáld meg elkerülni azokat a helyzeteket. Nem tudommi okozza a gondot de pl ha szeret rohangálni, akkor lehetőséget teremteni neki a rohangálásra, ha tör zúz, akkor műanyag tányért előkészíteni,megbeszélni hogy mit fogtok játszani...stb Gondold végig, mit tudnál TE és nem az ő szülei tenni a botrány elkerülése érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!