Miért kell minden összejövetelen a gyerek témával foglalkozni?
Minden olyan eseményen (születésnap, karácsony, szilveszter...stb) a szüleink előhozzák ezt a dolgot. Anya is rendszeresen piszkálódik, hogy kifutunk az időből, meg hogy ő az én koromban már a második gyerekét engedte iskolába stb. Ugyanez anyósom is! De nemcsak engem, a férjemet is ugyanúgy piszkálják. Most szilveszterkor is, a vacsoránál elkezdte mondani, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, mert mi van, ha valamelyikünk, vagy mind a ketten nemzőképtelenek vagyunk! Hiába mondjuk, hogy 29-30 éves korunk között szeretnénk az első, olyan 33-35 között a másodikat, szinte falra hányt borsó. Idén elhatároztuk, hogy a születésnapunkat kettesben ünnepeljük, más családi összejövetelen pedig nem veszünk inkább részt, mert unjuk ezeket a helyzeteket, veszekedni pedig nem szeretnénk, kiváltképp nem a szüleinkkel.
A férjem 27 én 25 évesek vagyunk.
Le kell teremteni őket, de keményen. Ne finomkodjatok, csapjatok az asztalra, hogy most már elég. Ez a ti életetek, a ti döntésetek, senki másnak semmi köze hozzá.
Gyakorlatilag nem tudjátok meghúzni a határaitokat, és ez baj. Ne hagyjátok magatokat, ne magyarázkodjatok senkinek, csak mondjátok meg, hogy eresszék el a témát vagy ott hagyjátok őket a francba. És ha folytatják, tényleg álljatok fel és menjetek el. Ha kicsit is törődnek veletek, akkor ezzel meg is oldjátok a helyzetet.
Mondjátok, hogy úgy döntöttetek, hogy mégsem lesz gyereketek. Na akkor aztán lesz balhé.
Mi 15 éve vagyunk együtt, és nálunk anyósom van nagyon kiakadva mert mi tényleg nem szeretnénk gyereket, és fel kell fognia hogy ebbe semmi beleszólása nincsen.
Nem kell eljárni hozzájuk.
Én más okból szüntettem be a kötelező családi jópofizást: nem a gyerektémán kattogtak, azt gyorsan lerendeztük néhány kemény odaszólással, de más, számomra kellemetlen dolgon.
Állandóan.
Aztán elegem lett, és ötéve nem járok családi összejövetelekre. Nekem mindegy, kettesben is jó a vőlegényemmel ;)
Mert együgyű prolik és eddig látnak.
Nekik csak ez az egy életút létezik.
Nem tudsz velük mit csinálni, egyszerűen le kell állítani őket (hogy hogyan ez a kapcsolatotoktól és személyiségetektől függ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!