Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell minden összejövetel...

Miért kell minden összejövetelen a gyerek témával foglalkozni?

Figyelt kérdés

Minden olyan eseményen (születésnap, karácsony, szilveszter...stb) a szüleink előhozzák ezt a dolgot. Anya is rendszeresen piszkálódik, hogy kifutunk az időből, meg hogy ő az én koromban már a második gyerekét engedte iskolába stb. Ugyanez anyósom is! De nemcsak engem, a férjemet is ugyanúgy piszkálják. Most szilveszterkor is, a vacsoránál elkezdte mondani, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, mert mi van, ha valamelyikünk, vagy mind a ketten nemzőképtelenek vagyunk! Hiába mondjuk, hogy 29-30 éves korunk között szeretnénk az első, olyan 33-35 között a másodikat, szinte falra hányt borsó. Idén elhatároztuk, hogy a születésnapunkat kettesben ünnepeljük, más családi összejövetelen pedig nem veszünk inkább részt, mert unjuk ezeket a helyzeteket, veszekedni pedig nem szeretnénk, kiváltképp nem a szüleinkkel.

A férjem 27 én 25 évesek vagyunk.

jan. 2. 07:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

Le kell teremteni őket, de keményen. Ne finomkodjatok, csapjatok az asztalra, hogy most már elég. Ez a ti életetek, a ti döntésetek, senki másnak semmi köze hozzá.

Gyakorlatilag nem tudjátok meghúzni a határaitokat, és ez baj. Ne hagyjátok magatokat, ne magyarázkodjatok senkinek, csak mondjátok meg, hogy eresszék el a témát vagy ott hagyjátok őket a francba. És ha folytatják, tényleg álljatok fel és menjetek el. Ha kicsit is törődnek veletek, akkor ezzel meg is oldjátok a helyzetet.

jan. 2. 10:02
 12/19 anonim válasza:
90%

Mondjátok, hogy úgy döntöttetek, hogy mégsem lesz gyereketek. Na akkor aztán lesz balhé.

Mi 15 éve vagyunk együtt, és nálunk anyósom van nagyon kiakadva mert mi tényleg nem szeretnénk gyereket, és fel kell fognia hogy ebbe semmi beleszólása nincsen.

jan. 2. 10:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell eljárni hozzájuk.

Én más okból szüntettem be a kötelező családi jópofizást: nem a gyerektémán kattogtak, azt gyorsan lerendeztük néhány kemény odaszólással, de más, számomra kellemetlen dolgon.

Állandóan.

Aztán elegem lett, és ötéve nem járok családi összejövetelekre. Nekem mindegy, kettesben is jó a vőlegényemmel ;)

jan. 2. 11:09
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Mert együgyű prolik és eddig látnak.

Nekik csak ez az egy életút létezik.

Nem tudsz velük mit csinálni, egyszerűen le kell állítani őket (hogy hogyan ez a kapcsolatotoktól és személyiségetektől függ)

jan. 2. 14:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennél már csak az lesz faszább, mikor meglesz a gyerek, aztán mindegyik próbál beleszólni,hogy mit hogy kell, mert ők aztán tudják. Még most húzd meg a határokat, mert később rohadt szar lesz
jan. 2. 21:24
 16/19 Senior Séf ***** válasza:
4%
Ne ródd fel nekik. ŐK SZÜLŐK! Nekik ti vagytok a legfontosabbak, és a ti életetek. Szeretnék, ha mindazt a boldogságot, ami ti adtatok, ti és éreznétek majd.
jan. 3. 15:19
 17/19 anonim ***** válasza:
69%
De miért nem lehet felfogni, hogy nem mindenkinek ugyanaz jelenti a boldogságot? Ha igazán jó szülő lenne, figyelne a gyerekére és támogatná abban amit a gyerek szeretne.
jan. 3. 16:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Az nekem is szemet szúrt, hogy anyukád 25 évesen már 2 iskolás gyerek anyja volt. Ezek szerint egyáltalán nem öreg, az ő idejükben már nem volt annyira divat a korán szülés. Tudom, mert valószínűleg pár évvel még fiatalabb is nálam, és akkoriban már átlagosan 25-30 évesen vállalták (vállaltuk) az első gyereket.
jan. 4. 16:17
 19/19 anonim válasza:
75%
Nem kell nagy ügyet csinálni belőle. Meg kell nekik magyarázni, hogy ez a ti életetek. Nektek kell eldönteni, hogy nektek mi a jó. Ha nem tetszik nekik, akkor sem tudnak mit csinálni. Nekünk nincs gyerekünk, mert én soha nem akartam. Mindenki azt hitte, hogy majd ha idősebb leszek és az a bizonyos biológiai óra elkezd ketyegni akkor majd beadom a derekam. Senki sem vett komolyan főleg annak tudatában, hogy tanár voltam és nagyon jól értettem a gyerekekhez. Aztán a férjemnek is elkellett döntenie, hogy én vagy egy gyerek. Velem maradt és már sem bánja, hogy nincs gyerek. Így is nagyon jól élünk és élvezzük a szabadságunkat. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hogyan akarja élni az életét. Annak idején megkérdeztem a szüleimet, hogy máshogy fognak-e szeretni ha nincs gyerekem. Vagy nem fognak többé szeretni.....Meg kellett érteniük, hogy ez nem az ő döntésük.... Mindenkinek egy élete van és megpróbálja a legjobbat kihozni belőle.. Különben én anno még Magyarországról is elmenekültem csak hogy senki se beszéljen bele az életembe... És most egy olyan országban élek, ahol sokkal jobban elfogadják, hogy valaki nem a társadalmi tradíciók szerint él.
tegnapelőtt 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!