Hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.
A kisebbik gyerekünk közös.
A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.
Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.
Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.
Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?
1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?
nem lett elkanyarodva, lehetett volna hozzá köze.
akkor csak ostobák, és bunkók és kész.
főleg, ha a férjeden látni, hogy ugyanúgy szereti és elfogadta
miért kell hozzá köz?
sokan vesznek olyannak is valamit, akit csak kedvelnek.
saját családi példa, a nagyi élettársának munkatársa!!! vett az unokának, mert szoktak találkozni, és szereti.
42!
Hm....Az esetleg mint lehetőség fel se merül, hogy nem szereti a gyereket???? Van ám iylen is.
Hmm, úgy tűnik, nem merult fel??hm..nem olvastal vissza??
Ettol fuggetlenul illemből vihetne, ha lenne benne annyi.
De ennyivel is tobb marad nekik, az is szempont...
40-es, lehet ezt csűrni-csavarni, de a férj a kérdezővel és annak a kisfiával vállalt sorsközösséget. Igen, tudom, ettől még "a senkije" a gyerek a kérdező férjének a testvérének.
Így is lehet.
Nekem a bőr a pofámról leégne, ha egy doboz csokit nem adnék a gyereknek szülinapjára. (Ennyit a szomszéd kislánynak is adok, pedig a "nagy büdös senkim" ugyebár.)
De legyen igazad, nem köteles.
Majd aztán a "senki gyerek" se legyen köteles semmire pár évtized múlva. (A rokonságomban volt már olyan, hogy érdekesen terelte a sors a dolgokat, akkor az "idegen", akkor már felnőtt gyereknek smúzolt volna pár ember, akik addig le se szarták.)
Szerintem igazán vihetnének a te kisfiadnak is, mert ti is 2 gyereknek vesztek ajándékot, akkor meg már illemből ők is viszonozhatnák a gesztust, így ők is 2 ajit adnának. Kvittek lennétek.
Ezt én ugy hoznám fel nekik -esetleg még rosszul is éreznék magukat, annál jobb- hogy értem én, hogy nekik senkijük és ugy is kezelik azt a szerencsétlen gyereket, nem is vársz el két teljes értékű ajándékot a két gyereknek, de ha csak a te általad adott aji értékének a feléért vennének (összesen) a gyerekeknek ajit, már annak is örülnél. Nem sérülne a kis lelke. Ezzel kimondtad, hogy hé, szarrágókáim, én kétszer annyit veszek a gyerekeiteknek,mint amennyit ti adtok!!!
És valóban ez inkább a férjed dolga lenne nekik elmondani.De ha nem képes rá, tedd meg te.
Érdekes, akik azt írták, hogy nem halna bele (a férj testvére), ha vinne valamit a gyereknek, azok jól le lettek pontozva.
Oké, hogy divat utálni a gyerekeket, a másét meg főleg, de azért ezt a proli mentalitást, ami itt van....:(((
47 vagyok és nem értem a lepontozást. Nem ugy igazságos, hogy ha a sógorék
X ft értékben kapnak ajándékot, akkor ők is kb. ilyen értékben viszonozzák?
Ha annyira bunkók, amennyire, akkor a kérdező miért ne hívhatná fel erre burkoltan a figyelmüket? Hogy azt az összeget légyszi kétfelé osztva, mindkét gyereket megajándékozva viszonozzák?
Nincs idom atolvasni az osszes valaszt.
Szerintem:
- nem tekintik az elso gyerekedet "csaladtagnak" vagy ugymond "sajatjuknak"!
- nem kotesseguk ajandekozni, bar illene. A gyereked semmirol sem tehet.
- a kicsivel azert nem kell kiszurni. Ha o kap, hat orulj neki.
- szerintem az pedig reszedrol lenne illetlen, hogy kovetelned az ajndekot.
- a ferjed esetleg megjegyezhetne nekik, de te semmikepp ne kavarodj bele.
- ha eddig nem esett le nekik, hogy na..egy csalad vagytok ugy mindenkivel, akkor kar is eroltetni, hogy a nagyobbra is tekintsenek ugy mint a kicsire (amit amugy nem kell elvarnod, vegulis a gyerekedhez nekik kozuk nincs, legalabbis ver szerint nincs).
ESETLEG: tartsatok szulinapokat es hivjatok meg oket. Ures kezzel csak nem jonnek. Vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!