Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.

A kisebbik gyerekünk közös.

A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.

Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.

Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.

Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?

1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?

2021. jún. 20. 13:58
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
36%

nem lett elkanyarodva, lehetett volna hozzá köze.

akkor csak ostobák, és bunkók és kész.

főleg, ha a férjeden látni, hogy ugyanúgy szereti és elfogadta

2021. jún. 20. 15:18
 42/57 anonim ***** válasza:
85%

miért kell hozzá köz?

sokan vesznek olyannak is valamit, akit csak kedvelnek.

saját családi példa, a nagyi élettársának munkatársa!!! vett az unokának, mert szoktak találkozni, és szereti.

2021. jún. 20. 15:20
 43/57 anonim ***** válasza:
71%

42!

Hm....Az esetleg mint lehetőség fel se merül, hogy nem szereti a gyereket???? Van ám iylen is.

2021. jún. 20. 15:26
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, úgy tűnik, nem merult fel??hm..nem olvastal vissza??

Ettol fuggetlenul illemből vihetne, ha lenne benne annyi.

De ennyivel is tobb marad nekik, az is szempont...

2021. jún. 20. 15:29
 45/57 anonim ***** válasza:
73%

40-es, lehet ezt csűrni-csavarni, de a férj a kérdezővel és annak a kisfiával vállalt sorsközösséget. Igen, tudom, ettől még "a senkije" a gyerek a kérdező férjének a testvérének.

Így is lehet.

Nekem a bőr a pofámról leégne, ha egy doboz csokit nem adnék a gyereknek szülinapjára. (Ennyit a szomszéd kislánynak is adok, pedig a "nagy büdös senkim" ugyebár.)

De legyen igazad, nem köteles.

Majd aztán a "senki gyerek" se legyen köteles semmire pár évtized múlva. (A rokonságomban volt már olyan, hogy érdekesen terelte a sors a dolgokat, akkor az "idegen", akkor már felnőtt gyereknek smúzolt volna pár ember, akik addig le se szarták.)

2021. jún. 20. 15:46
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
45, hozzátéve, hogy ok meg kapnak...
2021. jún. 20. 15:55
 47/57 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem igazán vihetnének a te kisfiadnak is, mert ti is 2 gyereknek vesztek ajándékot, akkor meg már illemből ők is viszonozhatnák a gesztust, így ők is 2 ajit adnának. Kvittek lennétek.

Ezt én ugy hoznám fel nekik -esetleg még rosszul is éreznék magukat, annál jobb- hogy értem én, hogy nekik senkijük és ugy is kezelik azt a szerencsétlen gyereket, nem is vársz el két teljes értékű ajándékot a két gyereknek, de ha csak a te általad adott aji értékének a feléért vennének (összesen) a gyerekeknek ajit, már annak is örülnél. Nem sérülne a kis lelke. Ezzel kimondtad, hogy hé, szarrágókáim, én kétszer annyit veszek a gyerekeiteknek,mint amennyit ti adtok!!!

És valóban ez inkább a férjed dolga lenne nekik elmondani.De ha nem képes rá, tedd meg te.

2021. jún. 20. 17:22
 48/57 anonim ***** válasza:
33%

Érdekes, akik azt írták, hogy nem halna bele (a férj testvére), ha vinne valamit a gyereknek, azok jól le lettek pontozva.

Oké, hogy divat utálni a gyerekeket, a másét meg főleg, de azért ezt a proli mentalitást, ami itt van....:(((

2021. jún. 20. 18:15
 49/57 anonim ***** válasza:
66%

47 vagyok és nem értem a lepontozást. Nem ugy igazságos, hogy ha a sógorék

X ft értékben kapnak ajándékot, akkor ők is kb. ilyen értékben viszonozzák?

Ha annyira bunkók, amennyire, akkor a kérdező miért ne hívhatná fel erre burkoltan a figyelmüket? Hogy azt az összeget légyszi kétfelé osztva, mindkét gyereket megajándékozva viszonozzák?

2021. jún. 20. 19:19
 50/57 anonim ***** válasza:
80%

Nincs idom atolvasni az osszes valaszt.

Szerintem:

- nem tekintik az elso gyerekedet "csaladtagnak" vagy ugymond "sajatjuknak"!

- nem kotesseguk ajandekozni, bar illene. A gyereked semmirol sem tehet.

- a kicsivel azert nem kell kiszurni. Ha o kap, hat orulj neki.

- szerintem az pedig reszedrol lenne illetlen, hogy kovetelned az ajndekot.

- a ferjed esetleg megjegyezhetne nekik, de te semmikepp ne kavarodj bele.

- ha eddig nem esett le nekik, hogy na..egy csalad vagytok ugy mindenkivel, akkor kar is eroltetni, hogy a nagyobbra is tekintsenek ugy mint a kicsire (amit amugy nem kell elvarnod, vegulis a gyerekedhez nekik kozuk nincs, legalabbis ver szerint nincs).

ESETLEG: tartsatok szulinapokat es hivjatok meg oket. Ures kezzel csak nem jonnek. Vagy?

2021. jún. 20. 19:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!