Hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.
A kisebbik gyerekünk közös.
A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.
Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.
Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.
Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?
1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?
és milyen az ebéd?
milyen viszonyban vagy velük?
De szoltal mar nekik rola?????
Nekem pl van egy gyerekem az előző kapcsolatomból, közös pedig nincs.
A sógoromnak van 3 gyereke, elvált és a jelenlegi párjának van 2 gyereke, ott sincs közös.
Anyós, ha megkérdezik, azt mondja, 4 unokája van. Az én gyerekemet annak tartja, a sógor barátnőjenek gyerekeit nem, pedig ők régebb óta vannak együtt, mint mi. De amíg az én gyerekem meglátogatja, vagy felhívja, a másik kettő nem tette soha. Ajándékot is csak a vérszerinti unokák kapnak, meg az én gyerekem. Mondjuk a sogornomet nem izgatta sosem a dolog, ő se nagyon törődik anyosommal, nincs min megsértődni se
és ilyenkor mi történik?
mit csinál velük a nagyfiú?
ad nekik is puszit? beszél velük? hány éves ő amúgy? próbálod őket összekapcsolni? pl mondjon verset oviból vagy mesélje neki ezt-azt? vagy a felnőttre hatni, hogy játsszon vele?
Még nem szóltam róla. Mivel 1,5 éves a közös gyerekünk. De 2 hónap különbséggel van születésnapjuk.
Születésnapi buli nem volt egyiknek se. De a kicsit feljöttek felkoszonteni, és hozták az ajándékot.
Elvan a gyerekem, játszik az ő gyerekükkel.
De nem fogom senkire tukmálni a gyerekem, szokott velük beszélgetni, láthatóan el is vannak vele.
Es ti vásároltok azoknak a gyerekeknek?
Miert nem tartasz akkor bulit, akkor meglatnad hogy ugy visznek-e. Naluk van buli??
Próbáltad már velük megbeszélni?
Ha egy család vagytok, akkor nem értem miért tesznek különbséget. Szülőként pedig simán eldöntheted, hogy visszautasítod a (biológiag) közös gyermeketek ajándékát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!