Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.

A kisebbik gyerekünk közös.

A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.

Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.

Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.

Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?

1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?

2021. jún. 20. 13:58
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
Hát sokszor járunk össze. Anyósom sokszor hív mindenkit ebédre.
2021. jún. 20. 14:25
 12/57 anonim ***** válasza:
94%
Ez ilyen nagyon végső megoldásnak jó csak, de én azt csinálnám, hogy vennék neki én valamit és odanyomnám a kezébe, hogy adja oda a gyereknek, mintha tőle kapná. Így legalább a gyerek nem fog ebben sérülni.
2021. jún. 20. 14:26
 13/57 anonim ***** válasza:
100%

és milyen az ebéd?

milyen viszonyban vagy velük?

2021. jún. 20. 14:29
 14/57 anonim ***** válasza:
94%

De szoltal mar nekik rola?????

Nekem pl van egy gyerekem az előző kapcsolatomból, közös pedig nincs.

A sógoromnak van 3 gyereke, elvált és a jelenlegi párjának van 2 gyereke, ott sincs közös.

Anyós, ha megkérdezik, azt mondja, 4 unokája van. Az én gyerekemet annak tartja, a sógor barátnőjenek gyerekeit nem, pedig ők régebb óta vannak együtt, mint mi. De amíg az én gyerekem meglátogatja, vagy felhívja, a másik kettő nem tette soha. Ajándékot is csak a vérszerinti unokák kapnak, meg az én gyerekem. Mondjuk a sogornomet nem izgatta sosem a dolog, ő se nagyon törődik anyosommal, nincs min megsértődni se

2021. jún. 20. 14:30
 15/57 A kérdező kommentje:
Átlagos viszony. Nem vagyunk rosszban, de így ezeken kívül nem járunk össze.
2021. jún. 20. 14:31
 16/57 anonim ***** válasza:
15%

és ilyenkor mi történik?

mit csinál velük a nagyfiú?

ad nekik is puszit? beszél velük? hány éves ő amúgy? próbálod őket összekapcsolni? pl mondjon verset oviból vagy mesélje neki ezt-azt? vagy a felnőttre hatni, hogy játsszon vele?

2021. jún. 20. 14:33
 17/57 A kérdező kommentje:

Még nem szóltam róla. Mivel 1,5 éves a közös gyerekünk. De 2 hónap különbséggel van születésnapjuk.

Születésnapi buli nem volt egyiknek se. De a kicsit feljöttek felkoszonteni, és hozták az ajándékot.

2021. jún. 20. 14:33
 18/57 A kérdező kommentje:

Elvan a gyerekem, játszik az ő gyerekükkel.

De nem fogom senkire tukmálni a gyerekem, szokott velük beszélgetni, láthatóan el is vannak vele.

2021. jún. 20. 14:37
 19/57 anonim ***** válasza:
100%

Es ti vásároltok azoknak a gyerekeknek?

Miert nem tartasz akkor bulit, akkor meglatnad hogy ugy visznek-e. Naluk van buli??

2021. jún. 20. 14:38
 20/57 anonim válasza:
88%

Próbáltad már velük megbeszélni?

Ha egy család vagytok, akkor nem értem miért tesznek különbséget. Szülőként pedig simán eldöntheted, hogy visszautasítod a (biológiag) közös gyermeketek ajándékát.

2021. jún. 20. 14:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!