Hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.
A kisebbik gyerekünk közös.
A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.
Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.
Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.
Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?
1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?
Jo. Arra nem jott valasz azt hiszem, hogy a tobbi gyereknek van e bulija. De ajandekot gondolom, adtok.
De valami akkor is fura itt, melyen, amiért nem foglalkoznak veled es vele. Nem tudjuk, higy te hogy viselkedsz, egy oldalt hallunk.
Szomszedomat a volt menye mastol szuletett gyereke mamazza a tesoi miatt szuletese ota, meg a no vigyaz is ra sokszor.
Masik is unokakent tekint arra, amelyik nem az...
Es nem hiszem, hogy csak a masiktol fugg ez...
Es most nem csak a nagyisagrol van szo, az csak kozeli pelda volt, akarmilyen kapcsolatra.
Nekik van szülinapi bulijuk.
De mint írtam,nem anyosomékról van szó.
A férjemnek 2 testvére van. Az egyik szingli, a másiknak 2 gyereke van.
Mi mind a két gyerek szülinapjára adunk ajándékot.
Ők pedig csak a mi közös gyerekünk szülinapjára vettek.
32!
"Szerettem volna a nagynak már szülinapi bulit csinálni, anyosommal beszéltem róla, hogy..."
Nem mindkettő. A nagyobb.
Kérdező!
Fogadd el, hogy nekik a te gyereked senkijük. A te gyereked apjának a testvére vesz ajándékot a mostani pároddal közös gyereknek?
Igen. Ez amit szeretnék békésen megoldani, mert ezt szülőként nem tudom jó szemmel nézni, hogy a közös gyerekünk kap ajándékot, a biológiailag nem közös gyerekünk pedig nem kap.
Vagy egyiknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő egy tábla csokit.
34-es, ez nagyon kicsavart logika. A kérdező és a férje így vállaltak életközösséget. Itt a kérdező exének a testvére baromira nem téma.
Kérdező, amúgy semmi gond, majd 5-10-15 év múlva a te gyerekednek is "a senkije" lesz a férjed tesója meg annak a párja.
Aztán az élet hozhat még érdekes dolgokat hosszú távon.
34-es. Most olvastam el.
Nem, nem vesznek nekik. Nem is tartjuk a kapcsolatot senkivel.
A gyerekem se a biológiai apjával, se az ő szüleivel, testvéreivel.
miért nem? ez már kissé fura, hogy senki se kíváncsi rátok.
Se a volt férjed családja, se ez.
miért?
Nem akarta a gyereket miután megszületett, én elfogadtam.
Mivel ő nem akarta, az ő családja se. Ennyi.
De ne kanyarodjunk már el egy teljesen más irányba.
36!
Nem kicsavart logika. A kérdező férjenek a családjának pont anyni köze van ehhez a gyerekhez, mint amenyni az ex családjának a közös gyerekhez. Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!