Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van. A nagyobbik nem a ferjemtől van, de kicsi kora óta ő neveli, őt tekinti apának.

A kisebbik gyerekünk közös.

A férjem családja elfogadta ezt a helyzetet, viszont egy dologgal nem tudok kibékülni.

Ha a nagyobbik gyerekemnek van a születésnapja a férjem testvérei nem vesznek neki ajándékot, míg a kissebnek igen. Engem ez nagyon zavar, nekem ők egyformák, egyformán szeretem őket.

Akkor inkább egyikőjüknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő 1-1 tábla csokit.

Vagy én gondolom rosszul és ezt így néznem kell?

1-2 év múlva már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja, hogy anya a tesóm miért kap tőlük szülinapi ajándékot és én miért nem?

2021. jún. 20. 13:58
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
75%

Jo. Arra nem jott valasz azt hiszem, hogy a tobbi gyereknek van e bulija. De ajandekot gondolom, adtok.

De valami akkor is fura itt, melyen, amiért nem foglalkoznak veled es vele. Nem tudjuk, higy te hogy viselkedsz, egy oldalt hallunk.

Szomszedomat a volt menye mastol szuletett gyereke mamazza a tesoi miatt szuletese ota, meg a no vigyaz is ra sokszor.

Masik is unokakent tekint arra, amelyik nem az...

Es nem hiszem, hogy csak a masiktol fugg ez...

Es most nem csak a nagyisagrol van szo, az csak kozeli pelda volt, akarmilyen kapcsolatra.

2021. jún. 20. 14:53
 32/57 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettorol szo volt.
2021. jún. 20. 14:53
 33/57 A kérdező kommentje:

Nekik van szülinapi bulijuk.

De mint írtam,nem anyosomékról van szó.

A férjemnek 2 testvére van. Az egyik szingli, a másiknak 2 gyereke van.

Mi mind a két gyerek szülinapjára adunk ajándékot.

Ők pedig csak a mi közös gyerekünk szülinapjára vettek.

2021. jún. 20. 14:58
 34/57 anonim ***** válasza:
82%

32!

"Szerettem volna a nagynak már szülinapi bulit csinálni, anyosommal beszéltem róla, hogy..."

Nem mindkettő. A nagyobb.

Kérdező!

Fogadd el, hogy nekik a te gyereked senkijük. A te gyereked apjának a testvére vesz ajándékot a mostani pároddal közös gyereknek?

2021. jún. 20. 15:00
 35/57 A kérdező kommentje:

Igen. Ez amit szeretnék békésen megoldani, mert ezt szülőként nem tudom jó szemmel nézni, hogy a közös gyerekünk kap ajándékot, a biológiailag nem közös gyerekünk pedig nem kap.

Vagy egyiknek se vegyenek semmit, vagy kapjon mind a kettő egy tábla csokit.

2021. jún. 20. 15:03
 36/57 anonim ***** válasza:
68%

34-es, ez nagyon kicsavart logika. A kérdező és a férje így vállaltak életközösséget. Itt a kérdező exének a testvére baromira nem téma.

Kérdező, amúgy semmi gond, majd 5-10-15 év múlva a te gyerekednek is "a senkije" lesz a férjed tesója meg annak a párja.

Aztán az élet hozhat még érdekes dolgokat hosszú távon.

2021. jún. 20. 15:06
 37/57 A kérdező kommentje:

34-es. Most olvastam el.

Nem, nem vesznek nekik. Nem is tartjuk a kapcsolatot senkivel.

A gyerekem se a biológiai apjával, se az ő szüleivel, testvéreivel.

2021. jún. 20. 15:08
 38/57 anonim ***** válasza:
58%

miért nem? ez már kissé fura, hogy senki se kíváncsi rátok.

Se a volt férjed családja, se ez.

miért?

2021. jún. 20. 15:12
 39/57 A kérdező kommentje:

Nem akarta a gyereket miután megszületett, én elfogadtam.

Mivel ő nem akarta, az ő családja se. Ennyi.

De ne kanyarodjunk már el egy teljesen más irányba.

2021. jún. 20. 15:15
 40/57 anonim ***** válasza:
47%

36!

Nem kicsavart logika. A kérdező férjenek a családjának pont anyni köze van ehhez a gyerekhez, mint amenyni az ex családjának a közös gyerekhez. Semmi.

2021. jún. 20. 15:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!