Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondolsz az ilyen rokoni...

Mit gondolsz az ilyen rokoni "dicséretről"?

Figyelt kérdés

Húgom most államvizsgázott le.

Ezzel nincs is gond,szép dolog,amit elért,vagy ha valaki gratulál neki,de van olyan rokonom,aki ezt írta anyámnak.

"Milyen ügyes,ő érdemli meg egyedül,hogy támogassátok!"

Na már most én úgy érzem,hogy itt nem az volt a lényeg,hogy megdicsérjék,vagy gratuláljanak,hanem egy burkolt célzás,hogy engem és a másik testvéremet nem tartanak semmire.

Eleve nem értem miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni,vagy kedvességnek álcázni a gyűlölködést.

Másrészt nem tudom milyen jogon veszi a bátorságot valaki,hogy eldöntse,hogy a szülei melyik gyereküket hogyan támogatja.

A ti környezetetekben is gyakori a hasonló vagy csak én születtem olyan családba,ahol sok a hasonló "kedves" rokon?

2021. jún. 16. 00:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Magyarul beszólt a többieknek.
2021. jún. 16. 01:00
 2/21 anonim ***** válasza:
99%

Nálunk ilyen elképzelhetetlen lenne.

De a szüleim is kiakadnának egy ilyen üzeneten.

2021. jún. 16. 01:06
 3/21 A kérdező kommentje:

Egyébként,hozzátenném,és sokkal nehezebb szakra jártam,mint a húgom.

A "bűnöm" annyi,hogy több mentális betegségem van,ami miatt nem tudom teljes,átlagos életet élni,önállósodni.

Nem alkoholizálok,nem dohányzom,nem vagyok agresszív senkivel.

Sosem voltam rosszindulatú senkivel sem,nem tettem senkire sem megjegyzést a családban,ki milyen vagy hogyan él.(Úgy gondolom ez nem rám tartozik).

Arra meg végképp nem venném a bátorságokat,hogy megmondjam másoknak,hogyan kellene érezniük különböző családtagjaikkal kapcsolatban.

De valamiért azt vettem észre,hogy ezeknek az embereknek csak az számít,hogy ők mindenkinek megmutassák milyen kemények,meg az ő családjuk tökéletes.Ha kiderül róluk valami,pl valamilyen betegség,inkább eltitkolják,mert szégyennek élik meg,gyengeségnek.

2021. jún. 16. 01:08
 4/21 A kérdező kommentje:

*bátorságot

Bocsi,csak este van,és elgépelek:)

2021. jún. 16. 01:09
 5/21 anonim ***** válasza:
60%

Megkérdezhetem milyen mentális betegséged van?

ha nem akarod kiírni privátban leírhatod, nem osztom meg senkivel csak érdekel. :)

amúgy konkrétan beszólt az ilyet jobb kerülni sajnos ő azt hiszi jobban tud bármit mint bárki..én kerülném az biztos..

2021. jún. 16. 02:04
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Ez a rokon egy bunkó paraszt. Mondjuk anyukád helyében leosztottam volna, de mindegy.
2021. jún. 16. 02:15
 7/21 anonim ***** válasza:
98%
Szegénynek problémái lehetnek a saját életének megvalósításával. Az ilyen ember másokat oktat ki, s így fedi el önnön sikertelenségének tudatát. Ne foglalkozz az ilyen becsmérlő szavakkal, ezzel csak az ő kudarcos mivoltjukat próbálják ráderőltetni. Élj úgy, ahogy Te szeretnél, és ahogy Te boldog vagy! Mással ne törődj!:)
2021. jún. 16. 05:24
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Ne magyarázkodj, főleg nem nekik. Nem kell velük foglalkozni. Valószínűleg anyukád is kiakadt ezen, és ha nem is küldte el melegebb éghajlatra, valószínűleg minimalizálni fogja a kapcsolattartást. Nem kell az ilyen rokonokkal foglalkozni, nem érnek annyit.
2021. jún. 16. 07:04
 9/21 anonim ***** válasza:
53%

Sok ilyen van. Ezen ne akadj le.

Gondolom a sok anyagi kiadasra ertette. Es ez altalaban regen igy volt jellemzo es elfogadott, ha a gyerekek kozul valaki orvos lett akkor az elejen anyagilag biztos nobban tamogattak es kellett is, mint azt aki cukrasz lett es dolgozott mar 18 eves kortol es volt jovedelme vagy aki elkallodott es csavargott.

Ma meg a szulok tobbsege nagyon igyekszik hu de egyforman minden gyereknek mindent megadni. Neha teljesen ertelmetlenul (pl. otthon videojatekozo 22 evesnek még a cigikoltseget is alljak stb.). Ilyenek eseten kulsoskent sokan beszolnak.

Masreszt nem tudhatod anyadek mit meseltek ennek a rokonnak korabban, ami alapjan o most azt gondolja na vegre valaki lett a csaladban aki szerinte megerdemli azt a sokmindent, amit a szuleid megadnak neki/nektek.

2021. jún. 16. 07:10
 10/21 anonim ***** válasza:
97%

Még szerencse, hogy nem a sajat anyad irta ezt es azt olvastad. Mostohalanyomnak az anyja a feltestvere elsos bizonyitvanyat (amikor ugye eleve nehez nem kitunonek megfelelo szoveges ertekelest kapni:-)) kitette az fb-re es odairta VEGRE az elso gyereke, aki orokolte az o genetikai anyagat. Es rohadtul nem zavarta, hogy a masik edeslanya ezen zokog es mi vigasztaljuk. (Ok nem egy eszleny szegenyke, de hat a kozepsulis 4-es bizije mitol lenne selejt vagy apai orokseg?

Persze utana kimagyarazta magat.....

2021. jún. 16. 07:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!