Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nyaralás anyóssal,apóssal?

Nyaralás anyóssal,apóssal?

Figyelt kérdés
Nem tudom. A párom nagyon szeretné, hogy menjek velük ( én 18/L ő 23/F) de én nem érzem azt, hogy olyan jóban lennénk, hogy a szüleivel együtt nyaraljak. Pláne nem akarnak elfogadni tőlem pénzt, dehát ezt így nem lehet, hogy állják az én részemet is. Sőt, anyós kérdezte a páromtól, hogy jó-e az xy időpont viszont tőlem meg nem kérdezte meg tehát rám nem is számítanak, csak a párom erőlködik. Szerinte az én hibám hogy nem vagyok olyan jóban a szüleivel, mert hogy nem vagyok beszédes.

2021. ápr. 20. 15:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
Simán. Mi is vittük két éve a vőmet is. Azt mondta a lányomnak, hogy jó volt velünk. Jönnek máskor is.
2021. ápr. 20. 16:00
 2/24 anonim ***** válasza:
20%
Most látom ,hogy te vagy a lány. Tudom ti alapból utáljátok a párjaitok szüleit.
2021. ápr. 20. 16:01
 3/24 anonim ***** válasza:
77%
26-éve vagyok nős el nem tudnám képzelni a közös nyaralást .
2021. ápr. 20. 16:06
 4/24 anonim válasza:
97%
Esetleg megpróbálhatnál beszélni a pároddal erről őszintén, hogy hogy érzel ezzel kapcsolatban, és hogy téged ez feszélyez, mert nem tűnik úgy, hogy a szülei is jó ötletnek tartják+a pénz kérdése sem ilyen egyszerű. Ha tényleg fontos vagy neki, akkor biztos segíteni fog neked ebben valahogy. Remélem, hogy megoldódik!:)
2021. ápr. 20. 16:11
 5/24 anonim ***** válasza:
66%
Ojaj kedves kérdező,nő vagyok 8éve házas, én nem mennék anyósomékkal ,de nem azért mert utálom őket vagy valami,csak jól áll a távolság nekik,de viazont a te esetedben az van ,hogy azért nem fogadnak el pénzt mert szerintem tudják hogy még nincs teljes anyagi felelőséged,tőlem anyósomék úgy kértek anno pénzt hogy havonta egyszer voltam ott 4napot, de 15ezret elkértek mert főzött rám:) plusz elvárta hogy a zoknijukat kézzel mossam ki:) na ezért áll jól a távolság nekik:) plusz azért kérdik a párod,hogy ha véletlen mas programotok lenne,nem feltétlen kell téged is megkérdezniük hogy mi a megfelelő időpont neked,mivel ez a párod dolga ,nem az övék,ha meg te nem akarsz velük beszélgetni vagy nem találod meg a közös hangot meg nem azt jelenti hogy utálnak,tudod azért mert nem tudsz biciklizni azért nem a bicikli a hülye:)
2021. ápr. 20. 16:18
 6/24 anonim ***** válasza:
69%

Exemmel voltam így, még anno pont 18évesen, 10éve.

Ex erősködött nalam is, szüleinél is. Belement mindenki, bár én se kívantam a hátam közepére se, illetve tudtam, hogy az anyja se (apja jófej volt).

Ki akartam fizetni a részem, nem engedték. 3napot voltunk el, vegig célozgatott az anyja, hogy milyen draga a szálás, mennyi gazolaj elment...

Nem tudtunk 2percre kettesben lenni, mert az anyja tuti megjelent.

Nyaralás után 2hónappal szétvaltak útnaink a sráccal, megcsalt. Na akkor még az anyja vágta a fejemhez, hogy ennyi?! Itthagyom a fiát?! Nyaraltattak, etettek-itattak azt ez a hála?!

Azóta 1párom volt/van, neki hál isten közösen utáljuk az anyját, nem része az életünknek, nem volt ilyen baj...

2021. ápr. 20. 16:23
 7/24 anonim ***** válasza:
71%

Lehet rám ferdén nézni, de el nem tudnám már képzelni, hogy anyósommal, apósommal nyaraljak, de a saját szüleimmel sem. Egyáltalán nem arról van szó, hogy nem szeretem őket, sőt épp ellenkezőleg, de 36 évesen az ember a kevés szabadsága alatt szívesebben töltené el úgy a nyaralását, hogy ne kelljen a kb. 30 évvel idősebb családtagokhoz alkalmazkodni egy-két héten keresztül, egész más az életritmus, életvitel, igény 30-40 és 60-70 évesen. Feleségem is hasonlóan gondolja.

Szóval teljesen megértelek Kérdező, beszéld meg még jobban a pároddal, remélhetőleg sikerül megértetni vele, de ha most nem, pár év múlva szerintem ő is rájön majd.

2021. ápr. 20. 16:40
 8/24 anonim ***** válasza:
89%
Ingyen? Jóhogy elmennék. Aztán ha nem tetszene velük közösen a program, akkor elsétálnék másfelé a párommal vagy egyedül
2021. ápr. 20. 16:44
 9/24 anonim ***** válasza:
77%

Úgy tényleg nehéz, ha élből utálod őket. Talán adhatnál egy esélyt, hogy kicsit jobb kapcsolat alakuljon ki köztetek.

Számomra ellentmondásos, illetve kreált problémának tűnik, hogy az időpontot nem egyeztetik közvetlenül veled, hiszen ha már felajánlották, hogy fizetik a részed, akkor nyilván számítanak rád, és gondolom feltételezik, hogy a barátod továbbítja neked az infókat, ha pedig nem jó neked, akkor vagy üzensz a barátoddal, vagy közösen felhívjátok őket/elmentek a szüleihez, hogy egyeztessetek. Ha nem tudtok dűlőre jutni, akkor nem mész, ennyi.

Manapság rengetegen nagyon büszkék, de miért lenne égő vagy szégyen egy 18 éves számára elfogadni egy meghívást, ha ők megtehetik (felajánlották)? Kompenzálhatod majd egy vacsora meghívással/rendeléssel, amit az aktuális szabályozások engednek.

(7-es, nyilván teljesen más lenne 36 évesen, de akkor is ki lehet bírni pár napot, ha nem kifejezetten rossz a kapcsolat, néha nem árt kölcsönösen baráti gesztusokat tenni.

Amit 6-os ír, az aztán a cél, kölcsönösen utálkozni... remélem, ennél jobb viszonyra törekszik a kérdező.)

2021. ápr. 20. 17:09
 10/24 anonim ***** válasza:
87%

Ez nagyban függ a párod szüleivel lévő kapcsolatodon.

Mi évekig jártunk együtt velük nyaralni és az én szüleim is mindig hívták a kedvesemet. Nagyon jól elvoltunk mindketten. Igyekeztünk a nyaralás alatt hagyni magunknak időt kettesben. Voltak "páros" programok, amit mindenki maga szervezett és csak kettesben, voltak közösek is.

A helyedben én most így elsőre elmennék ha jó szívvel várnak. Nekem se könyörögtek a szülei, a kedves tolmácsolta, hogy mehetnék velük. Aztán ha jól sikerül, akkor hurrá, ha nem, akkor a következtetés levonható és többször nem mész velük.

Ha felajánlod hogy fizeted (mindenképp illik!) a részed és nem hagyják, hívd meg őket a nyaralás alatt egy ebédre vagy vacsorára. Ez az én tanácsom, de végtére is te tudod, milyen velük a kapcsolatod :).

23/N

2021. ápr. 20. 17:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!