Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogosan haragszom...

Szerintetek jogosan haragszom a sogoraimra, mert egyaltalan nem keresnek bennünket miota megszületett a gyermekünk?

Figyelt kérdés
2 sogorom van, mindketten felnöttek. Gyerek meg nincs naluk, igy megertem h "mas vilag" vagyunk szamukra es nem feltetlenül akarnak minden hetvegen egy 1,5 eves gyerekkel programokat csinalni. Viszont az, hogy 1,5 ev alatt sosem kerestek, egy apro jatekot sem adtak meg es utoljara latogatoba akartunk menni sogoromhoz, aki megkerte a ferjemet h egyedül menjen, na ez elegge kiabranditott ismet! Hozzateszem mindket sogor 15 percre lakik tölünk es ahogy irtam az erdeklödes nulla. Utoljara talan a kicsi szülinapjan voltak itt, az egyik el sem jött. A ferjemre haragszom leginkabb, mert mikor beszelnek v összefutnak ugy tesz mintha minden a legnagyobb rendben lenne es nem tette szova soha. Nemsokara megint lesz szülinap, egyaltalan nincs kedvem partyt szervezni es meghivni öket! Szerintetek en fujom fel a dolgot?

2021. jan. 23. 06:32
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
75%

Aha, szóval abban nincs empátia, aki nem kívánja hosszú hónapokig, sőt sok esetben évekig hallgatni azt, hogy éppen mikor, mi jött ki alul a gyerekéből, mennyit hízott, épp melyik foga bújt ki, milyen rugdalózót vett neki, hányszor fordult át a hátáról a hasára és vissza, hány lépést sikerült megtennie stb stb. Abban talán van empátia, aki semmi másról nem képes beszélni, mint a gyerekéről és mindenkit ezzel a témával fáraszt?? Aztán meg még tan be is sértődik, ha nem kíváncsiak rájuk.

És egy dolog hallgatni egy adott témát és más, mikor ott van melletted egy bőgő kiskölök, akikkel eleve nem tudsz mit kezdeni és mind emellé az egész ottlét arról szól, hogy két mondatot nem lehet váltani, mert jaj a gyerek így, a gyerek úgy, most sír, most éhes, most kakilni kell, most meg amazt kell. Oké, értjük, nekik ebből áll az életük, de akkor miért várják el, hogy másnak is ez okozzon örömöt és csodával álljon a gyerekhez....? Ő is fogadja el, hogy a másikat ez meg egyáltalán nem izgatja.

2021. jan. 25. 10:30
 42/57 anonim ***** válasza:
88%

40!

Aha. Tehát ha valakit nem érdekel a sport, gyerek, új munkahely, akármi a nap minden percében, az nem empatikus. Az, aki másról sem beszél, csak a sportról, gyerekről, munkahelyeről, akarmirol, az empatikus. Jaja

2021. jan. 25. 10:32
 43/57 anonim ***** válasza:
79%
Én pl. vegyészmérnök vagyok. Soha senkinek nem beszéltem a kémiáról, matekról, mert tudom hogy csak engem érdekel. Viszont én mikor kimondtam, hol bunkón, hol udvariasan, hogy engem ne fárasszanak a gyerek témával, csak tolták a pofámba azután is. Miért nem lehet ezt megérteni??? Persze ilyenkor jönnek a "nagyotmondások", 2 éves gyerek éppen hogy nem integrál szintjén mert akkora zseni. Ki a f...t érdekel?
2021. jan. 25. 10:34
 44/57 anonim ***** válasza:
34%
Elég furcsa, hogy a kommentelők nagy része nem fogja fel, hogy itt nem egy random haverlány gyerekéről van szó, hanem a testvéred gyerekéről. Ennyire szarik ebben az országban mindenki a testvéreire? Én se vagyok egy nagy babaimádó, egy gyerek számomra onnantól érdekes, hogy lehet vele értelmesen beszélni, kb 10 éves kora után, de a testvérem életének alakulása igenis érdekel, abba pedig a gyereke is beletartozik. Az ő babáját még pelenkáztam is, vigyáztam is rá, ha neki dolga volt. Persze idegesítő a gyereksírás meg a szaros pelenka, de itt egy közeli családtagról van szó, nem egy random babáról, aki a teszkó sorban mögöttem őrjöng húsz percig. Azért messze nem ugyanaz a kategória a kettő. Az aktuális anyuka meg azért beszél a gyerekről, mert egész nap mást se csinál, csak vele van. Nincs más témája perpillanat, de ez egy átmeneti állapot. Pár hónap és kérni fogja, hogy beszéljetek bármiről, csak ne a gyerekről. Legalábbis a nővéremmel ez volt. Ki lehetett bírni. Nem tudom megérteni azokat az embereket, akik a tulajdon testvéreik gyerekeivel nem akarnak találkozni, mert “fujj gyerek”. Rettentő tirpák dolog. Bár gondolom az ilyen családokban már a gyerek előtt is voltak bajok.
2021. jan. 25. 11:17
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

Hát utolsó, sokan nincsenek jó viszonyban a testvereikkel, igen, ez is lehet egy indok. Sőt valahol kifejezetten ez az élethelyzet választja el a testvéreket, mert ilyenkor azért a gyerekvallalo fel is visszael a figyelemmel sok esetben.

A kerdezonel pl a férje testvérei is férfiak. Egy átlag férfi más gyerekei iránt, meg ha az a testveree is nem tolong. Ráadásul azért egy kicsi gyerek inkább az anyae. Legalábbis nekem is jobban jön a hugom gyereket látogatni, mint a sogorom/sógornőm.

De igazából teljesen mindegy, hogy ki az önző/bunkó fel a felállásban, mert ha a lényeg hiányzik (odafigyelés, kölcsönös szeretetteljes egymás felé fordulás, és élmények önzetlen megosztása) akkor csak izzadság szagú az egész.

2021. jan. 25. 11:46
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a nővérem megszült, "elvárásai" lettek felénk. Vásároljunk be nekik húst, pelenkát, stb (holott ők sem álltak rosszuk, megtehették volna), apám fizette a szülését (ez is természetes volt...), meg vegyünk 20-30 ezres cipőt az akkori néhány hónapos gyereknek, amikor lehet már 2-3 hét múlva nem volt jó rá, mert kinőtte. Ezek a dolgok igenis ellenszenvessé tudják tenni az egészet, és utálatot szítani a másikban. Eleve nem rajongtam soha nővéremért, de ez csak tett rá egy lapáttal. Ők soha nem vásároltak be nekünk, költöttek ránk nagyobb összeget, de tőlünk elvárták volna, és a gyerek volt az aduász. Mire fel?
2021. jan. 25. 12:46
 47/57 anonim ***** válasza:
94%
46: ebben mondjuk egyetértek. Az embernek a gyerekét magának kell eltartani. Sose kértünk senkitől semmilyen anyagi segítséget, és ezzel még szerintem jó páran vannak így. Úgyhogy ezzel ne általánosíts.
2021. jan. 25. 13:05
 48/57 anonim ***** válasza:
93%

Én jóban vagyok a testvéremmel, mégis elfogadta, hogy nekem kéthavonta 1x elég 1 órás gyerekes program. Ha elmegyünk sétálni vagy valamerre dumálni, akkor nem zavar a gyerek, elvagyok vele. De semmi kedvem átrendezni a nappalimat azért, mert a felesége anno kitalálta, hogy unalmában heti 1x átjönnek szombaton boldogítani minket a gyerekkel.

Hétfőtől-péntekig dolgozunk a férjemmel, hétvégén csendre és nyugalomra vágyunk.

De amikor jöttek hol a notebookot akarta lerántani az asztalról, hol a tabletet akarta nyomkodni (2 éves), hol a lépcsőn akart felmenni az emeletre ami neki elég életveszélyes. Ha nem ez volt, akkor nyálas kézzel ütögette az erkélyajtót, vagy a szobanövényeket tépkedte. Egy nyugodt percünk nem volt, 2 szót nem tudtam normálisan soha beszélni a testvéremmel, mert vagy a gyerek után kellett szaladgálni vagy azt kellett hallgatni, hogy a sógornőnek mennyire nehéz az élete a gyerekkel. Mindezt úgy, hogy a kanapén terpeszkedett telefont nyomkodva, én meg rohangáltam felváltva a tesómmal a gyerek után, hogy ne üsse meg magát.

A kertben folyamatosan a kutya játékait akarta rágcsálni vagy a terasz szélén sétálgatott, akkor azért kellett szaladgálni, hogy ne essen le a lépcsőn.

Semmi bajom a gyerekkel, sőt, bírom is az unokaöcsémet, de nem véletlenül nincs gyerekünk, nekünk ehhez se időnk, se energiánk se türelmünk. Pláne úgy, hogy a sógornő erőszeretettel erőlteti rá magát és a gyereket másokra, mert 1 napot nem bír ki otthon a valagán.

Nálunk ezért romlott meg úgy a viszony, hogy csak a tesóm jön. Én rá vagyok kívancsi, úgyis ritkán tudunk beszélni, nem a felesége nyűgjét hallgatni heti 1 alkalommal. De még havi 1 alkalommal sem.

Szóval gondolom nálatok is ilyen lehetsz, nem bírod ha nem ajnároznak körbe és nem mindenkinél körülötted forog a világ.

2021. jan. 25. 14:01
 49/57 anonim ***** válasza:
67%
Ha én meghallom ezt a mártír dumát, hogy "de nehéz az élet a gyerekkel", mindig megkérdezem, hogy ki erőltette rád hogy szülj? Fegyvert tartottak a fejedhez hogy vállalj gyereket? Ilyenkor egy se tud mit válaszolni érdekes módon....
2021. jan. 25. 14:15
 50/57 anonim ***** válasza:
81%

49! Ezt akkor én is megkérdeztem a sógornőmtől, de megsértődött. Ennek ellenére megint terhes, mert gondolta (szó szerint mondta), inkább egybe letudja a szívást, most úgyis benne van a babázásban. Igen ám, csak más kárára. Vagy az anyjára sózza egyfolytában a gyereket vagy az én anyukámat próbálja meg zsarolni, aki az övével ellentétben még dolgozik. Így ha 1 hónapban 1x-2x nem ér rá, akkor megy a szitkozódás, hogy milyen szar nagymama. Múltkor anyu rosszul volt és lefeküdt aludni, akkor hívta a sógornőm, hogy feldobná a gyereket. Anyu nemet mondott, mert tényleg nagyon szarul volt. Utána hónapokig ment a hiszti, hogy le sem szarja a gyereket.

Ezért is mondtam, hogy könnyű másokat szidni, hogy szarnak a gyerekedre, keresse a kérdező is először magában a hibát, aztán okolja a környezetét!

2021. jan. 25. 15:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!