Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogosan haragszom...

Szerintetek jogosan haragszom a sogoraimra, mert egyaltalan nem keresnek bennünket miota megszületett a gyermekünk?

Figyelt kérdés
2 sogorom van, mindketten felnöttek. Gyerek meg nincs naluk, igy megertem h "mas vilag" vagyunk szamukra es nem feltetlenül akarnak minden hetvegen egy 1,5 eves gyerekkel programokat csinalni. Viszont az, hogy 1,5 ev alatt sosem kerestek, egy apro jatekot sem adtak meg es utoljara latogatoba akartunk menni sogoromhoz, aki megkerte a ferjemet h egyedül menjen, na ez elegge kiabranditott ismet! Hozzateszem mindket sogor 15 percre lakik tölünk es ahogy irtam az erdeklödes nulla. Utoljara talan a kicsi szülinapjan voltak itt, az egyik el sem jött. A ferjemre haragszom leginkabb, mert mikor beszelnek v összefutnak ugy tesz mintha minden a legnagyobb rendben lenne es nem tette szova soha. Nemsokara megint lesz szülinap, egyaltalan nincs kedvem partyt szervezni es meghivni öket! Szerintetek en fujom fel a dolgot?

2021. jan. 23. 06:32
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
89%
Mi párom unokatesójáékkal azóta nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, mióta egy családi ebéden is a sz*ros pelenkáról kell beszélgetni. Nagymamáknak, többieknek lehet cuki, de nekünk a gyomrunk felfordul. Persze mindenki el van ájulva a gyerekektől, senkinek sem tűnik fel, hogy a 2 kisgyerek mellett ot ül 8 felnőtt, akit más is érdekelhetne , legalább evés közben :D Kit érdekel ez? Van akit igen, van akit nem, azok lemorzsolódnak. Ez ilyen.
2021. jan. 23. 08:49
 22/57 anonim ***** válasza:
85%
Ne erőltesd rájuk a dolgot. Engem sem érdekelt soha unokaöcsém. Apámat sem. Mielőtt megvádolnál, nem voltam irigy a gyerekre, mert nem fogok szülni soha. Pont az ilyen dolgok miatt tud ellenszenves lenni, mert "elvárás", megy a puffogás az újdonsült anyukától. Most jobb lenne ha megjátszanák magukat? Rögtön levágnád mizu.
2021. jan. 23. 09:36
 23/57 anonim ***** válasza:
29%

Elég elkorcsosult egy világ ez. Ahol egy kisgyerek mindenkit csak idegesít, meg nem szereti meg nehogymsr koltson rá.. Jezusom..

A testvéremet imadom, jó a kapcsolatunk, együtt nőttünk fel. Szuletik gyereke és az engem kicsit sem érdekel? Mennyire kell ehhez érzelmileg sivárnak lenni? Miért nem lehet örömöt, boldogságot találni egy gyermekben? Aki ráadásul közeli rokon.. Hogy lehet ennyire elfogadott az ellenszenv egy pici gyerekkel szemben és kicsit sem furcsálló az, hogy egy férfi testvérei ennyire nem érdeklődnek utána.. Érdekes emberi értékrendek vannak itt..

2021. jan. 23. 09:37
 24/57 anonim ***** válasza:
80%
Nekem például nem volt jó kapcsolatom a tesómmal, elég durva dolgokat tett ellenem. Akkor most dobtam volna el minden haragomat, és mentem volna a kölyke seggét nyalni, és borultam volna a nyakába? Hát pont leszartam.... 22#.
2021. jan. 23. 09:43
 25/57 anonim ***** válasza:
84%
Te keresed őket egyáltalán vagy elvárod, hogy ők keressenek és jöjjenek ajándékokkal? Miért nem hívod fel őket megbeszélni a helyzetet? Minden kapcsolatnak két oldala van. Az is lehet, hogy te változtál meg a gyerek után, csak fel sem tűnik. Gondolkozz el először magadon. Az is lehet, hogy egyszerűen nem bírják a gyereked, mert mondjuk neveletlen. Nem kell mindenkinek elájulnia egy gyerek születésétől. Beszéljétek meg, itt mi csak találgatni tudunk igen kevés információval.
2021. jan. 23. 09:54
 26/57 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a férjem részéről egy sogorom van, vele a gyerekek előtt sem voltunk szoros viszonyban.

3 fiatalabb testvérem van és rajtuk keresztül sogoraim és sógornőm, nincsenek gyerekek, és igen, nekik baromi unalmas a gyerektema és nem is nagyon lehet mit csinálni egy másfél éves gyerek mellett ha ott van, én is úgy szeretek velük találkozni, ha addig más vigyáz a gyerekekre. Én ezen nem sertodtem meg, mert mielőtt gyerekem lett engem sem igazán erdekeltek a gyerekes családtagok (uncsitesok).

Ajándékot meg egy másfél éves nem vár el, tehát ez csak neked szivfajdalom.

Összességében szerintem neked az fáj, hogy vannak emberek akiknek nem lettél fontosabb meg izgisebb egy gyerektől.

2021. jan. 23. 09:59
 27/57 anonim ***** válasza:
72%
Az a legnagyobb lelki nyomoronc, aki azért szül kölyköt, hogy utána mindenki neki csicskázzon. :D Attól, hogy zabálás közben nem a babafosról akarok beszélni nem vagyok ember/gyerek gyűlőlő, se lelki nyomorék, de nektek azért jó étvágyat kívánok! Ha megszültétek pesztrálgassátok ti a gyereket, miért tukmáljátok másra? Örüljetek, hogy nektek több jut ebből a szép dologból :)
2021. jan. 23. 10:25
 28/57 A kérdező kommentje:
A kerdezö vagyok. Nem a szaros pelenkak es a gyerek körül forog a mondandom ha tarsasagban vagyok. Persze igenyli a figyelmet a kicsi de ha latom h tul sok, elvonulok vele, hagyom a többieket beszelgetni!
2021. jan. 23. 10:27
 29/57 anonim ***** válasza:
79%
Szoktak ám igények lenni.... néhány hónapos kölyöknek 20-30 ezres cipő, stb. Mikor meg megszóltam, hogy max. magamnak veszek ennyiért cipőt, mert én nem igen növöm már ki, még én voltam a szar. Anyukák sajnos hajlamosak erre, és isten lássa lelkem, nem vagyok egy finnyás nő, de kajálás közben ne kelljen már a fosról hallgatnom a dumát. Most elmondom, az emberek 80-90%-át nem érdekli a gyereked, csak nem merik kimondani, inkább megjátsszák hogy "jaj de cuki" stb.
2021. jan. 23. 10:30
 30/57 anonim ***** válasza:
25%

Én tökéletesen megértem a kérdező problémáját. Mindenkinek folyamatosan változik az élete és az, hogy éppen mi foglalkoztatja a legjobban, miről beszél: ez lehet a munkája, a hobbija, egy új autó, kutya, cica, gyerek, akármi.

Most ha valakivel jóban vagyok, akkor bármi is legyen nála az aktuális téma, azt igyekszem figyelemmel végighallgatni és érdeklődni, akkor is ha amúgy hidegen hagy.

Most pl egy jó barátomék építkeznek. Folyamatosan az a téma, hogy miből milyet hogyan mennyiért csináltat. Engem alapvetően hidegen hagy, de meghallgatom, érdeklődök, mert tudom, hogy ez neki fontos.

Hasonlóan van ez egy gyerekkel is: ha nem szereted a gyerekeket, akkor is érdeklődsz néha...

2021. jan. 23. 10:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!