Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
70%
Igenis fontos, hogy nagypapa korú. 30 évesen türelmes vagy. Ő akármelyik nap meghalhat már, mire várjon???
2018. máj. 15. 07:55
 62/72 anonim ***** válasza:
39%

"Milyen tempót kellene elvárni 2 év gyászidő után egy 73 éves öregembertől, aki olyan korban van, amikor már bármikor meghalhat?"

1. Bárki bármikor meghalhat.

2. Nem a gyászidő volt túl rövid, hanem aközött, amióta a családtagok először hallottak a nőről, meg aközött, hogy a nagypapa elvárásai szerint már jóban kéne lenniük vele túl kevés idő telt el. Azt képzeld el, hogy ha mondjuk a lányod beállítana valami számodra eszméletlenül ellenszenves alakkal, hogy akkor ő a párja, és mostantól minden családi ebédnél ott lesz ő is, meg úgy egyáltalán, minden családi összejövetelen (amit eddig mindig szerettél, mert olyanokkal voltál ott körülvéve, akikkel szerettél lenni), akkor milyen képet vágnál.

2018. máj. 15. 07:57
 63/72 anonim ***** válasza:
43%

"30 évesen türelmes vagy."

:D Nézd meg, hány olyan kérdés van itt nap mint nap, hogy "már 17 éves vagyok és még nem volt senkim, mi lesz így velem?"!

"Ő akármelyik nap meghalhat már, mire várjon???"

Bárki meghalhat bármikor. Vagy neked mást mondtak? :)

2018. máj. 15. 08:00
 64/72 anonim ***** válasza:
56%
Nem írtam volna alá semmit a helyében, sőt. Meggondoltam volna hogy szeretnek e igazán. Mert szerintem aki ilyenre képes az nem szeret. Nekik kéne támogatniuk a továbblépésben, továbbélésben. Erre leszrják.
2018. máj. 15. 08:05
 65/72 anonim ***** válasza:
41%

"leszrják."

Akit leszarnak, azzal nem foglalkoznak ennyit, simán eltapsolhatja a vagyonát, ahogy jólesik neki, a kutya nem nyitja rá az ajtót közben.

2018. máj. 15. 08:15
 66/72 anonim ***** válasza:
63%
De most őszintén ha mindenét a nőnek adja akkor mi van? Az ő vagyona, addig még ő él ő rendelkezik róla azt csinál vele amit akar. És az hogy most anyád magára íratott mindent az mivel másabb?
2018. máj. 15. 08:45
 67/72 anonim ***** válasza:
49%

nézd nálunk, úgy volt hogy nagyapám elvette a barátnőjét akit nem kedvelünk. Papa meghalt és minden pénz a nő kezébe került ő azóta utazgat belőle. De mi elfogadtuk, hogy jogilag járt neki a pénz és őszintén soook évet tűrt ezért(és papám nehéz eset volt) szóval megdolgozott azért a pénzért :D

Nekem ő a mai napig hiányzik és nem a pénze kell, hanem ő maga. Végtelenül primitívek vagytok ha nem tudjátok értékelni, hogy még él és az utolsó éveket a pénzen görcsölve ellenséges környezetben akarjátok tölteni.

2018. máj. 15. 10:23
 68/72 Carragher_x ***** válasza:
45%

"Azt képzeld el, hogy ha mondjuk a lányod beállítana valami számodra eszméletlenül ellenszenves alakkal, hogy akkor ő a párja, és mostantól minden családi ebédnél ott lesz ő is"

Ez a világ legtermészetesebb dolga.

2018. máj. 15. 13:55
 69/72 anonim ***** válasza:
37%

Én inkább örülnék hogy kaptunk egy "ingyenápólónőt".

Nyílván nem normális az,aki 58 évesen összeáll egy 73 éves öregemberrel,de ha a papa boldog,inkább hagyjátok békén szegényt.

2018. máj. 15. 23:15
 70/72 anonim ***** válasza:
51%

Azért nem minden 73 éves férfi van az élete végén sem testileg, sem szellemileg szerencsére! Sőt...

Neked kellene beszerezni inkább egy helyesírás tanárt, vagy elvégezni legalább a két elemit, hogy helyesen benyögj ide legalább egy mondatot! "ingyenápólónőt". Pfff...

2018. máj. 15. 23:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!