Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
80%

"A “pletyka” dióhéjban annyi volt, hogy a nő a férje halála után összeismerkedett egy másik falubeli férfival. Összeházasodtak, majd pár év múlva a nő elhagyta, elvált tőle és elperelte a házát, ott lakik most, a saját házát a lányának adta. És nem a szomszéd mondta, hanem az említett férfi lánya meg egy barátunk aki oda valósi és az életemet rá merném bízni."

Ez egyértelmüen PLETYKA, ugyanis ha a ház a férfié, akkor azt soha nem kapja meg az özvegye, még 20 év házasság után sem, ugyanis az a férj magánvagyona.

Ha a nöé lett, akkor vagy a férj iratta rá, vagy a nö megvette. Ez meg kb annyira kifogásloható, mint hogy ti "bebiztosítottátok" magatoknak a papa vagyonát, söt a ti viselkedésetek egyértelmüen kategóriákkal negatívabb!

Attól, hogy a meghalt férj fia meg egy ismerös ilyen állít még egyértelmüen nem igaz, én nem bíznék ilyen emberre semmit, nemhogy az életemet.

2018. máj. 14. 17:13
 22/72 anonim ***** válasza:
85%

Értem a kérdést, de most kb. úgy viselkedtek a papátokkal, mint egy tinivel.

Lehet, hogy nem kedvelitek az új asszonyt, de valószínűleg nektek sem esne jól, ha a családtagjaitok nem fogadnák el a párotokat, és kiutasítanák még a közös ebédről is. Azt pedig nem hiszem, hogy a mamátok helyébe akarná léptetni, mert valószínűleg a mamátok volt az igaz szerelme, aki az életének nagy részén végigkísérte. Ennek ellenére szüksége van még szeretetre, kapcsolatra. Én azt figyeltem meg, hogy az idősek úgy állnak a kapcsolatokhoz, mint a 17-20 éves korosztály: vágynak rá, és teljesen jogosan igénylik, hogy a család is elfogadja az aktuális partnert, de pl. házasodni még (már) nem akarnak.

22/N

2018. máj. 14. 17:13
 23/72 anonim ***** válasza:
82%
15-ös: a hiba a te fejedben van (meg a kérdezöékében), mert ha valakit annyira nem becsülök, hogy a párjával szóba álljak, akkor nem is csikarom ki belöle a vagyonát.
2018. máj. 14. 17:15
 24/72 anonim ***** válasza:
84%
A papa helyében rögtön akkor írattam volna az új nőre a házat, amikor anyukád előadta neki, amit leírtál.
2018. máj. 14. 17:21
 25/72 anonim ***** válasza:
26%
És, ha a papa annyira rendes stb., akkor ő miért nem képes azt mondani az új nőnek, hogy "Ne haragudj, de úgy néz ki, hogy a családom még nem áll készen arra, hogy bemutassalak nekik és megismerkedjetek. Kérlek adjunk nekik egy kis időt!", a családdal pedig miért nem képes leülni beszélgetni és normálisan megbeszélni a dolgokat, adott esetben elfogadni a döntésüket? Csak mert az tök jó, hogy a család felé van elvárás, hogy mosolyogjanak és jópofizzanak (amire én soha semmilyen körülmények között nem vagyok képes és mélységesen elítélem, de mindegy), de a család döntését, érzéseit már nem lehet tiszteletben tartani. Elfogadták a helyzetet, elfogadták a nőt, de nem kívánnak vele kapcsolatba kerülni. Ezen mit nem lehet megérteni?
2018. máj. 14. 17:26
 26/72 anonim ***** válasza:
68%
22-es! Nem halt meg a 2. férj, elváltak! Mondjuk, nincs jelentősége! Nem értem, hogyan lett òvé a ház...
2018. máj. 14. 17:26
 27/72 anonim ***** válasza:
81%

Én örülnék ,ha az én papám találna magának valakit. Ne legyetek gyerekesek és gonoszak ..

Az embernek ebben az életkorban is szüksége van társra ,lehetnétek egy kicsit megértőbbek.

A papa új barátnője sosem lesz a mamád,nem is léphet a helyébe,és nem is ez a célja azt lefogadom. De attól még egy normális viszonyt ápolhattok ,mert úgy néz ki a történetből,hogy szeretik egymást ,úgyhogy szétmenni nem fognak,csak magatoktól marjátok el a nagyapádat -megjegyzem nagyon-nagyon gyerekes ,és önző okokból.

Ne legyetek ilyen gonoszak ,gondolj bele mi lenne ha te lennél ebben a helyzetben . Annyira rövid az élet , meg fogjátok bánni ha megharagszik rátok és nem mennek többet ebédelni ....

2018. máj. 14. 17:31
 28/72 A kérdező kommentje:
26-os hagyjad, addig amíg az ember nem kerül ugyanilyen élethelyzetbe, úgysem látja át. Érdekesek a válaszok, ilyesmire számítottam egyébként amikor kiírtam a kérdést. Az meg, hogy hogyan lett a nőé a ház, végeredményt tekintve teljesen mindegy. Az sem vigasztalna különösebben, ha nem perelne, hanem megdumálná papámat hogy írassa rá, aztán másnap kitenné a szűrét. Majd meglátjuk kinek lesz igaza. Remélem, hogy nem anyuméknak.
2018. máj. 14. 17:36
 29/72 anonim ***** válasza:
78%
Miért van az ha itthon vkinek meg hal a férje felesége a család szerint el kell temetnie magát mellé,ezt sose értettem.
2018. máj. 14. 17:40
 30/72 anonim ***** válasza:
33%

Én sem tűrném, hogy erőszakkal ismertessenek meg valakivel.

És ebben a szituban én sem lennék a nőre kiváncsi.

A válaszadók is megértőbbek lennének felétek, ha nem lett volna tiétek a ház.

Süt az irigység, a rosszindulat a válaszokból.

Ilyen szituban csak az itélkezik, aki nem tud józan lenni az irigyelt ház miatt.

2018. máj. 14. 17:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!