Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
78%

De NEM KELL kivárni, hogy mi lesz a vége. Most komolyan, genetikailag hiányzik belőletek az empátia? Ha a nő elhagyja a papát, annyira maga alatt lesz, talán bele is hal. Ezt tetőzi, amit ti műveltek. Ott fogtok állni felette és kárörvendeni, hogy na ugye megmondtam? Abba belegondoltatok, hogy talán azért fog lelépni a nő, ahogy viselkedtek vele és mert nem bíztok meg benne? Mert benne is lehet ám ennyi tartás. Akkor megint csak kárörvendhettek, hogy ugye ti megmondtátok.

Szegény papa az áldozat. Ne a pénzen forogjatok már, hanem legyetek már annyi tisztelettel vele, hogy úgy bántok vele és a barátnőjével, ahogy ti is viszont várnátok. Ha lelép, lelép, ennyi neki, istenem, odaveszett az a három kávé amit megivott veletek. Inkább azon agyaljatok, hogy hogy fogjátok vigasztalni a papát, ha bekövetkezik. De nem, az ugye mindegy, az a lényeg, hogy ti megmondtátok.

2018. máj. 14. 18:11
 42/72 A kérdező kommentje:
39. Én mondjuk kivárnék egy kicsit, amíg rendeződnek a dolgok, mert ha erőltetem akkor csak rosszabb lesz. A bájcsevegés mint olyan megvolt, külön velem, meg külön anyámékkal. Az viszont nekünk kissé gyors, hogy az ünnepeken, vasárnapi ebédeken ahol eddig öten, majd sajnos már csak négyen szoktunk lenni, hirtelen megjelenjen egy idegen. Főleg ha a körülmények sem teljesen tiszták.
2018. máj. 14. 18:17
 43/72 anonim ***** válasza:
79%

Miért nem lehet tiszteletben tartani a papa döntését? Legalább az ő kedvéért lehetnétek barátságosak a nővel.

A vagyon levédése ezek szerint könnyen megoldódott, és a papának is joga van a boldogsághoz.

Én kiakadás helyett teljesen pozitívan nyitnék a nő felé, hiszen ha bunkók vagytok vele, azzal a papa döntését veszitek semmibe.

Ha a nő is barátságos, akkor simán bővült a család egy új taggal és jóidő.

Ha a nő mondjuk seģğfej, akkor el lehet határolódni, de nem beolvasni a papának, csak rámutatni a kapcsokat működésképtelenségére. Ennyi.

Szóval nem, nem jogos KIAKADNI. Az amúgy is csak a tehetetlen ember fegyvere.

2018. máj. 14. 18:26
 44/72 anonim ***** válasza:
86%

A nő nem biztos, hogy a papa vagyonát akarja.

Ellemben ti bizonyítottátok, hogy a ház kell, a papa boldogsága még nem érdekel benneteket...

2018. máj. 14. 18:34
 45/72 anonim ***** válasza:
83%
Remélem azért a papa a haszonélvezetet megtartotta, mert könnyen idősek otthonába találhatja magát egy ilyen "empatikus" családban. Pfúúújjj....
2018. máj. 14. 18:41
 46/72 A kérdező kommentje:
Természetesen holtig tartó haszonélvezet kerül mind a lakásra, mind a telekre, de ez csak formaság. Távolról nagyon könnyű egyébként ítéletet mondani, nincsen is ezzel semmi baj. Remélem senki nem fog hasonló helyzetbe kerülni, vagy ha mégis, majd jobban fogja tudni kezelni mint szüleim vagy én.
2018. máj. 14. 18:52
 47/72 anonim ***** válasza:
80%
47# ti is ugyenezt teszitek... Távolról ítélkeztek. Sosem lehet tudni a mai világban oké, megtettétek az "óvintézkedést", most ezek után nem tudnátok egy kicsit legalább úgy tenni mintha befogadnátok a családba??? Tudod mindenki párja úgy kezdi, hogy idegen... Kívánom, hogy legyél nemsokára nagyon de nagyon szerelemes, és amikor a párod majd be akar mutatni, és elvinni a családi ebédre, akkor legyenek veled pont annyira kretének mint ti most a nővel. Aztán utána nézzél magadba kicsit.
2018. máj. 14. 19:14
 48/72 anonim ***** válasza:
72%
Mamád már két éve meghalt. Neked sem ártana továbblépni.
2018. máj. 14. 19:14
 49/72 anonim ***** válasza:
78%

Jézusom mennyire rosszindulatú vagy te, és a családod kérdező.

Bizonygatod, hogy ti mennyire ráhagyjátok, meg nem szóltok bele a kapcsolatukba, had csinálják. DE EZ PONT, HOGY ROHADTUL BELESZÓLÁS AMIT TI MŰVELTEK.

Miért nem lehet kompromisszumot kötni? Mondjuk hogy x hetente átmegy vasárnapi ebédre vagy ilyesmi? Eszméletlenül önzőek vagytok a papáddal.

2018. máj. 14. 19:25
 50/72 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk volt ilyen a családban.Mamám meghalt, a papa x êv után összejött egy nővel. Képzeld el, hogy mi befogadtuk, sőt nagy családi ebédek voltak ahol a nőnek a fia és családja is ott volt. Undoritó ahogy szegény kisöreggel bántok. Fogadjátok el , hogy az ő élete, anyád meg gondolkodjon el mit szólt volna ahhoz ha a papa így viszonyul apádhoz . Ha az a nő nem ártott nektek akkor mit kell verni a balhét? Fáj a plusz egy tányér leves vasárnaponként ?
2018. máj. 14. 19:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!