Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
83%
Gondolj bele... ebben az életkorban már nem sok esélye van többet a boldogságra. Ne vedd el ezt tőle. Ne adj Isten ha történne vele valami nagyon bánnád. Próbáld meg elfogadni..az a fél óra nem sok, neki meg sokat jelentene.
2018. máj. 14. 16:42
 12/72 anonim ***** válasza:
88%
Tulajdonképpen mi a bánatot tett ellenetek a nő?
2018. máj. 14. 16:47
 13/72 anonim ***** válasza:
90%

Nem.

És én a papa helyébe elküldtelek volna mindannyiótokat a p-ba. Kioktatjátok, megdirigáljátok neki, hogyan élje az életét , mint egy dedós, óvódásnak. És ha ráíratja, ráíratta volna az új asszonyra a vagyonát, akkor mi van, mi közötök van hozzá , ti dolgoztatok meg érte, ti fogjátok adni neki az utolsó pohár vizet, mert lehet majd az az asszony.

2018. máj. 14. 16:56
 14/72 anonim ***** válasza:
19%

Szóval a válaszolók nagy része nem tud szöveget értelmezni, csak szindni meg ócsárolni,jó....gratulálok.

A kérdezőnek és a családjának NEM azzal van a problémája, hogy a nagypapa ismerkedik és lett egy barátnője a párja halála után. Meghalt a nagymama, akit szerettek és ez mindenkit megviselt, hiányzik nekik stb., ugyanakkor ennek ellenére elfogadják azt, hogy az ember társas lény és a papa úgy érzi, hogy szüksége van egy társra. Nem akarnak beleszólni a kapcsolatukba, nem akarják irányítani stb., stb., csupán annyit kértek a papától, hogy a kapcsolatukat tartsák meg maguknak, mert ők nem szeretnének megismerkedni a nővel, nem szeretnék, ha járna hozzájuk az ebédekre stb., stb., kvázi nem szeretnék, hogy a családjuk része legyen. Egyelőre legalábbis mindneképpen így gondolják. Ennek ellenére a papa állandó jelleggel próbálja összeismertetni a nőt és a családot, a család akarata ellenére és a kérdezőnek, illetve a családjának ezzel van a problémájuk, hogy a papa nem tartja tiszteletben a kérésüket. Kérdem én: Ti hogyan állnátok hozzá, ha valaki erőszakosan, a kérésetek ellenére próbálna valakit rátok erőltetni, hogy beszélgessetek, ismerkedjetek, legyetek jóban? Hm?? Csak mert nekem pl. szarul. Egyrészt azért, mert ez azt jelzi, hogy az illetőt nem érdekli az, hogy én mit szeretnék és szemet hunyt a kérésem felett. Másrészt pedig azért, mert én el tudom dönteni, hogy kivel szeretnék barátkozni, nem kell hozzá senkinek sem asszisztálni stb....ha úgy érezném, hogy itt az ideje, már képes vagyok rá vagy konkrétan szeretnék és kíváncsi vagyok az illetőre, akkor majd megteszem az első lépést. Nem vagyok sem utálatos, sem bunkó stb., de tőlem ne várja el senki sem, hogy teljesen idegen embereket családtagként kezeljek, mert ahhoz idő kell és nem működik parancsszóra.

2018. máj. 14. 17:00
 15/72 A kérdező kommentje:
A “pletyka” dióhéjban annyi volt, hogy a nő a férje halála után összeismerkedett egy másik falubeli férfival. Összeházasodtak, majd pár év múlva a nő elhagyta, elvált tőle és elperelte a házát, ott lakik most, a saját házát a lányának adta. És nem a szomszéd mondta, hanem az említett férfi lánya meg egy barátunk aki oda valósi és az életemet rá merném bízni. Ezek után anyámék nem voltak nyugodtak, és én meg tudom érteni őket. Ha ez gonoszság meg örökséghajszolás, vállaljuk, de legalább biztos, hogy papámmal nem tudja ugyanezt megcsinálni. HA ezek után hosszútávon kitart papám mellett, akkor az esetleg más tészta, de várjuk ki a végét, addig nem tudunk bízni benne se én, se szüleim, ha gonoszság, ha nem.
2018. máj. 14. 17:03
 16/72 anonim ***** válasza:
78%
15. Mindenki felfogta. De ez akkor is bunkó hozzáállás. Ha valakit szeretsz és fontos neked, mint itt jelen esetben a papa akkor nem az a lényeg hogy most a te lelkednek van e kedve barátkozni az új asszonnyal, hanem hogy a papa boldog lenne tőle ha elfogadnák. Kérdező, 73 éves az öreg. Valljuk be, bármikor meghalhat. Olyan nehéz lenne megtenni ami boldoggá teszi? Szerinted ha holnap meghal mennyire fogod bánni hogy ilyen elutasító voltál vele?
2018. máj. 14. 17:06
 17/72 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen bíróság ítél oda egy házat valakinek csak úgy a semmire....
2018. máj. 14. 17:08
 18/72 A kérdező kommentje:
Mamám témáját pedig szándékosan kerülöm, mivel nagyon ronda dolog lenne azzal zsarolni a papát, bármennyire hiányzik is. Személy szerint nekem rossz, hogy ez a nő most az ágyában alszik, de nincs hozzá közöm.
2018. máj. 14. 17:08
 19/72 anonim ***** válasza:
82%
Én egy tollvonással megoldanám a sorsotokat,a pénz az fontos. Papa boldogsága le van..
2018. máj. 14. 17:09
 20/72 anonim ***** válasza:
85%
15: Nem, nincs itt semmiféle szövegértelmezési probléma a fejekben. Egy ember nem "szívatja" a körülötte levőket ok nélkül. Ha azt mondák volna neki, jól van papa, vasárnap családi ebéd, hozd el Ilonkát, mutasd be, had ismerjük meg azt a nőt akivel tudsz újra boldog lenni, akkor nem hinném, hogy így viselkedne. De a kérdezőék még megjátszani sem tudják magukat. Elhiszem, hogy fáj a mama elvesztése, na de az élet nem áll meg és annak embernek vannak igényei, szükségletei.
2018. máj. 14. 17:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!