Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
87%

De értsd már meg, már nincs miből kiforgatnia papádat. Papádnak pedig már nincs sok hátra. Miért kell vele kitolni?

Nyilván azért görcsöl rá ennyire a témára, mert egyszerűen hajlandóságot sem mutattok rá, hogy megismerjétek a barátnőjét. Valószínűleg csak ennyit szeretne szegény. Nem kell szeretni, nem kell minden ünnepségre meghívni, de miért nem lehet közösen meginni egy kávét pofahúzás nélkül? Akkor szegény öreg is megnyugodhatna. Tényleg úgy viselkedtek, mint valami begyepesedett szülők a kamasz kölökkel :D Elég gáz :D

2018. máj. 14. 17:45
 32/72 A kérdező kommentje:
Irigyelt ház, persze. Egy 47 négyzetméteres hetedik emeleti panelről beszélünk, egy vidéki kisvárosban, a nyaraló pedig egy kis zártkert a város szélén. Arra aztán lehet irigykedni, mi is alig várjuk, hogy mehessünk gazolni. De ez a kérdés szempontjából irreleváns, csak ha már felmerült helyretettem.
2018. máj. 14. 17:48
 33/72 A kérdező kommentje:
Mondom, ha az átírás után is mellette marad, úgy már más a helyzet. De várjuk ki a végét.
2018. máj. 14. 17:50
 34/72 anonim ***** válasza:
81%
Arra aztán lehet irigykedni, mi is alig várjuk, hogy mehessünk gazolni. No comment,talán segiteni kéne nem csak várni a jussot,Ti is szép család lehettek,szegény Papi. :/
2018. máj. 14. 17:53
 35/72 anonim ***** válasza:
86%

Egy kicsit azért képzeld bele magad a papád helyébe. Megházasodsz vagy házas vagy, nem tudom, meghal a társad, és x év múlva találsz új partnert, de a családod hallani sem akar róla, ebédekre nem hozhatod, beszélni sem hajlandóak vele. Neked ez hogy esne?

Másrészt meg az öregek olyanok mint a gyerekek, minél öregebbek lesznek, egyre jobban olyanok lesznek. Engedjetek neki egy kicsit, ha ezt szeretné, egy kis bájcsevelybe még senki sem halt bele.

2018. máj. 14. 17:56
 36/72 A kérdező kommentje:
Hogy micsoda következtetéseket tudnak egyesek levonni félmondatokból, fantasztikus.
2018. máj. 14. 17:57
 37/72 A kérdező kommentje:
35-ösnek szólt.
2018. máj. 14. 17:58
 38/72 anonim ***** válasza:
84%
De mindig kitérsz a lényeges kérdések elől. Neked hogy esne ha a te párodat rekesztenék így ki? Tükörbe tudnál nézni ha holnap meghalna és így váltatok el?
2018. máj. 14. 18:02
 39/72 anonim ***** válasza:
84%
Nem félmondatbol, az eddigi kedves kommentjeidbol kb mindenki levonta.
2018. máj. 14. 18:02
 40/72 anonim ***** válasza:
87%
Csodás nevelés. Szüleid büszkék lehetnek. Pont olyan vagy, mint ők. Hálás vagyok, hogy nem vagyunk rokonok. Remélem ugyanígy jársz öreg korodra. Megérdemelnéd!
2018. máj. 14. 18:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!