Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan vagyunk...

Szerintetek jogosan vagyunk kikadva?

Figyelt kérdés
A 73 éves nagypapám megismerkedett egy 58 éves nővel az interneten, aki egy, a városhoz közeli faluban lakik. Ez nyilván az ő dolga, mi nem akarunk és nem is szólhatunk bele. De azért fura volt a dolog, hogy csak úgy a semmiből került elő ezért anyámék utána nyomoztak kicsit, és hát beigazolódott a gyanúnk. Részletekbe most nem mennék bele mert hosszú, de a lényeg az, hogy attól tartunk nem őszinték az érzései és papám lakására pályázik. Ezt el is mondtuk neki világosan, ő persze azt mondta hogy hülyeség, de ha mi ettől megnyugszunk, beleegyezett, hogy a lakása és a nyaraló anyu nevére kerüljön. Folyamatban is van a dolog hivatalos része. Annyit mondtunk neki, hogy elfogadjuk a kapcsolatot, amúgy semmilyen magyarázattal, elszámolással nem tartozik nekünk, mi csak féltjük, de éljen úgy és csinálja azt amit akar, de minket lehetőleg hagyjon ki belőle, egyrészt az említettek miatt, másrészt meg hát nekünk azért fura a helyzet. Na erre azt mondta hogy az nem úgy van, mi fogadjuk el az ő párját, meg hogy igenis ide fogja hozni bemutatni, meg a szokásos vasárnapi ebédekre ketten fognak jönni hozzánk, barátkozzunk vele össze stb. Anyámék ráhagyták, mondván majd csak elmúlik, de nem, azóta is nyomatja a témát. Utána engem kezdett ostromolni, olyan dolgokkal például hogy ott vagyok nála, telefonál a nő, mire papám belenyomja a kezembe a kagylót hogy “beszélgessek vele”. Ugyanez fordítva, beszélünk telefonon, akkor ha éppen ott van a nő, átadja neki a telefont hogy beszélgessünk. A csúcs az volt, amikor átmentem hozzá kicsit (nagyon jó volt a kapcsolatunk mindig is egyébként) direkt megkérdeztem tőle, hogy mehetek, egyedül vagy? Azt mondta igen. Megérkezek, gondolom mondanom sem kell, hogy ott volt a nő... életem legkínosabb félórája volt. Legszívesebben megmondanám már neki a magamét, hogy hagyjon a fenébe békén, engem nem érdekel a nő, ez nekem senkim, ne akarja a mama helyébe léptetni, mert szerintem ez a célja. De persze nem akarom hogy megsértődjön. Anyámék szintén sík idegek már az egész témától. Nem értem, miért akarja ránkerőszakolni mindenáron ezt az egészet, de már arra is gondoltam hogy mi viselkedünk bunkón, de sohasem volt még ilyen helyzet a családban. Elfogadható, hogy ez zavar bennünket? Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Nem lenne jó egy tartós családi viszály, pedig úgy érzem afelé haladunk.
2018. máj. 14. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
11%

Szóval szerintetek ha valakinek párja lesz egy családban, akárkinek, akkor rendben van, ha a párját elkezdi rátukmálni mindenkire mindenféle családi összejövetelen olyan tempóban, ami mindenkinek túl sok?

Szerintem a nagypapának kéne tapintatosabban előadnia az egészet, és csak akkor meghívni a nőt ide-oda, ha már a családnak sincs ellenvetése, nem pedig olyan tempót diktálni, hogy az mindenkinek kényelmetlen, kellemetlen legyen, kivéve kettőjüket (sőt, el tudom képzelni, hogy a párjának is kellemetlen lehet, nem olvastam végig mindent). Szerintem ez mindenkitől elvárható, aki összejön valakivel életkortól teljesen függetlenül.

2018. máj. 14. 19:58
 52/72 anonim ***** válasza:
74%

akkor rendben van, ha a párját elkezdi rátukmálni mindenkire mindenféle családi összejövetelen olyan tempóban, ami mindenkinek túl sok?

Nem, nálunk alap, ha valaki végre boldog, akkor szeretnénk megismerni azt, akinek ez köszönhető, nem kell neki tukmálni...

2018. máj. 14. 20:17
 53/72 anonim ***** válasza:
61%
Egy üres cetlit nem írtam volna anyádra!!!
2018. máj. 14. 20:28
 54/72 anonim ***** válasza:
70%
:( Képesek vagytok tönkretenni az öreg utolsó éveit. Ez a lényeg, a többi csak süket duma.
2018. máj. 14. 20:47
 55/72 anonim ***** válasza:
79%
Milyen óvintézkedést tetettek? A papád amíg él, azt csinálhatott volna a vagyonával, amit akar. Ha akarta volna, eladja és elnyaralja az új barátnőjével. Egyszerűen gusztustalan, hogy egy életet ledolgozott és ennyire megalázzátok, pedig még becsmérled is a vagyonát.
2018. máj. 14. 20:49
 56/72 anonim ***** válasza:
41%

Mióta ismeri a barátnőjét? Ő összejár a nő családjával? Őt befogadták? Nem lehet, hogy azért nyomatja Ennyire mert ciki neki a viselkedésetek?

Kicsit más....

Hány éves vagy kérdező? Van párod? Ha a párod Szülei nem hívnának meg téged valami eseményre vérig sértődnél? Ha a párod Szülei azt mondanák, hogy az ő életükbe nem kellesz jól esne? Ha esküvőre készülsz megsértődnél egy házassági szerződés miatt?

2018. máj. 14. 22:48
 57/72 Carragher_x ***** válasza:
59%

Nagyon magatokba kellene néznetek! Kezdjük ott, hogy a nagyapátokat konkrétan idiótának néztétek, hisz az volt a mantra, hogy ő nem képes felmérni a saját élethelyzetét, meg a saját kapcsolatait, ezért írassa rátok a vagyonát, hogy így meg legyen védve az ő bizonytalanságától. Parádés. Ezt viszont a nagyapád lenyelte és minden csörte nélkül nektek adja a vagyonát még életében.

Most komolyan ez után még van képetek eljátszani, hogy a 73 éves nagyapád élettársát ti nem vagytok hajlandóak megismerni, mert csak?! Bocs, nem "mert csak", hanem mert összepletykáltatok vmit, amihez nyilvánvalóan nem értetek, amit nyilvánvalóan nem láttok át, hisz "elperelni" bemondásra nem lehet semmit sem. Szóval egy icipit bonyolultabb lesz az a sztori annál, mint ahogy a ti fejetekben összeállt a "rohadt pénzéhes k***va, aki csak a nagyapa vagyonát akarja (amiről egyébként te magad végtelenül lesajnálóan beszéltél, mint értéktelen, senkinek se kellő vacakról)" mantra.

Az a MINIMUM hogy elfogadjátok nagyapátok új kapcsolatát. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy méltóztattok nagy kegyesen megengedni neki, hogy együtt legyen a nővel, hanem azt, hogy bizony elfogadjátok, mint új családtagot. Ismétlem: ez a MINIMUM.

Mégis milyen alapon veszitek a bátorságot, hogy egy idős embert passzív-agresszív módon magányra kényszerítsetek az utolsó éveiben?! Minden normális családban örülnének, ha ennyi idősen a papa még találna maga mellé egy párt.

2018. máj. 15. 02:58
 58/72 Carragher_x ***** válasza:
60%

"Szerintem a nagypapának kéne tapintatosabban előadnia az egészet, és csak akkor meghívni a nőt ide-oda, ha már a családnak sincs ellenvetése, nem pedig olyan tempót diktálni, hogy az mindenkinek kényelmetlen, kellemetlen legyen"

Állítólag két éve halt meg a nagymama. Milyen tempót kellene elvárni 2 év gyászidő után egy 73 éves öregembertől, aki olyan korban van, amikor már bármikor meghalhat? De egyébként is miről beszélünk?! Ilyen a világon nincs, hogy összejövök valakivel, aztán nem viszem magammal a családomhoz, amíg "nincs ellenvetésük". Mitől lenne ellenvetésük? Hogyan szűnne meg ez a nagy ellenvetés, ha nem is ismerik meg egymást? Nevetséges az egész.

2018. máj. 15. 03:05
 59/72 Carragher_x ***** válasza:
55%

"Mondom, ha az átírás után is mellette marad, úgy már más a helyzet. De várjuk ki a végét."

Azért megnézném a képed, ha összejönnél vkivel, aztán az első bemutatás után a családja közölné, hogy hát akkor most nyilatkozni kéne, hogy soha nem lesz közös vagyonotok, az illető vagyonát pedig ideiglenesen a családja biztonságba helyezi azáltal, hogy minden tulajdonjogot a kedves mamára íratnak. De ha ez a procedúra lezajlik és kitartasz, akkor már más lesz a helyzet, akkor már bízni fognak benned annyira, hogy vasárnap odatolhatod a pofád a családi asztalhoz anélkül, hogy féltenék az alpakka villát.

2018. máj. 15. 03:12
 60/72 anonim ***** válasza:
43%

"Nem lehet, hogy azért nyomatja Ennyire mert ciki neki a viselkedésetek?"

Pont azért viselkednek úgy, ahogy, mert annyira nyomatja, ezt kéne észrevennie a nagypapának, és visszafogni a tempót, több időt adni a családnak.

Attól, hogy valaki - bárki! szerintem ez nem arról szól, hogy itt most épp egy nagypapáról van szó - akár első látásra beleszeret valakibe, még nem várhatja el az egész rokonságától, hogy mindenki másnak is ugyanannyira szimpatikus legyen az illető, ráadásul mindenkinek egyformán hirtelen. Vannak, akik nehezebben ismerkednek, kevésbé barátkozós típusok, ezt fel kéne tudnia mérni egy nagypapa korú embernek, ennyi élettapasztalata már lehetne - és illene ismernie a családtagjait, hogy tudja, melyikük milyen típus. Lehetne úgy intézni, hogy mindenkinek jó legyen, de ez elsősorban rajta múlik.

2018. máj. 15. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!