Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek nagyon nagy/pofátl...

Szerintetek nagyon nagy/pofátlan kérés lenne ez?

Figyelt kérdés

5 éve élünk férjemmel társasházban albérletben, most jutottam el arra a szintre, hogy egyszerűen nem bírom tovább... szerintem a szomszédok sem, bár Isten áldja őket, még sosem szóltak semmiért.

Szeretnék egy pici, de kertes házba költözni.

A kölcsön törlesztőrészlete ha családi házzal sázmolok, körülbelül ugyanannyira jönne ki, mint amit hosszú ideje fizetünk bérleti díjként. Sajnos nem léptünk időben, mióta szigorították a hitelfelvételt, önerő híján nem jutunk lakáshitelhez.

Próbálunk félre tenni, de nagyon optimistán számolva is legalább 5 évig várnom kellene, addigra kivetem magam az emeletről...

A rokonságban senki nem hajlandó beszállni a buliba, amit meg is értek persze, anyukám nem szeretné még véletlenül sem kockára tenni a nagy családi házat.

Egyetlen ember nem jutott eszembe eddig, a nagymamám.

Jó a kapcsolatom vele, bár a távolság - és saját betegségem miatt - ritkán látjuk egymást. Telefonon csak néha beszélünk, mert egyszerűen nem szeret telefonálni :)

Gondoltam rá, hogy megkérdezem őt, nem vonhatnánk-e be a lakását fedezetként, de nyilván ezt telefonon nem tenném meg, személyesen meg úgy jönne ki, mintha csak azért látogattam volna meg, holott távol álljon tőlem, hogy kihasználjam őt... nem szeretném megsérteni, csak egy utolsó lehetőségbe kapaszkodni.

Az anyagi helyzetünk jó, jelenleg csak a férjem fizetéséből fenn tudjuk tartani magunkat, így nem félek tőle, hogy huzamosabb időn belül bedőlnénk a hitellel. Persze igyekeznénk is minél előbb kivonni a lakást az ügyletből, és apai ágon örökölni is fogom, tehát sajnos hosszabb időintervallummal valószínűleg nem kell számolni, ha a későbbiekben lennének fizetési problémáink, nagy valószínűséggel már az az ingatlan is az én nevemen lenne - de persze ne legyen még sokáig!

Nagyon vacillálok a dolgon, tényleg nem szeretném nagyimat megbántani, és persze nagyon pofátlan dolgot kérni sem... de más esélyem egyszerűen nincs arra, hogy saját házba tudjunk költözni.

Nyilván ha megöröklöm tőle a lakását, akkor annak az árából tovább tudnánk már lépni, de ezzel az opcióval nem vagyok hajlandó számolni, és kívánom, hogy gebedjek is meg addigra, ha kénytelen vagyok itt maradni :)

2015. aug. 27. 00:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%
Sose kérnék ilyet én sem.Igen,nagyon pofátlan dolog.Én sem értem,hogy ha ilyen jól éltek,akkor hogyhogy nem gondolkoztatok?Csak a férjed fizezéséből éltek?És a tiéd?Ha az megmarad,és leteszitek,akkor ahogy az egyik válaszoló írja,majdnem 1 millió egy év alatt és meg is van az önerő.Város szélén,ha van kocsitok,vagy jó a közlekedés,lehet már 5 millióért kertes házat venni.
2015. aug. 27. 08:46
 12/30 anonim ***** válasza:
90%

sose kérnék ilyet senkitol sem..nemhogy az alig látott nagymamámtol...

váltsatok albérletet..5 évet kibirsz. amit te akarsz az egy nagyon durván pofátlan kérés lenne! (nem csodálkoznék, hogyha egy ilyen dolog után,- még a család is ellened fordulna)

2015. aug. 27. 09:00
 13/30 anonim ***** válasza:
43%

kicsi off: sose vettunk fel hitelt, foglamam sincs, hogy mukodik..

de volt olyan, hogy onero nélkul lehetett hitelt felvenni??

2015. aug. 27. 09:02
 14/30 anonim ***** válasza:
79%

nem beszélsz vele, de ilyenkor jó lenne mi?

van bőr a képeden!

2015. aug. 27. 09:26
 15/30 anonim ***** válasza:
82%
Ez sehogy sem működőképes ötlet. Milyen betegséged van? Az miatt nem dolgozol? Mert ha igen, akkor ugye, amit írtka előttem is, a Te fizetésedet félre lehet (ddig is lehetett volna) rakni. Hidd el, az istennek sem kívánnék ilyet, félre ne érts, de ha javarészt a férjed a bevételi forrás, mi lesz, ha történik vele valami? Unokahúgom 32 éves férje, fél éve halt meg váratlanul,(makk egészségesen, balesetben) 2 pici gyerekkel maradt magára szegénykém, így is rohadt nehéz lesz Neki boldogulni, pedig hitelük nincs. Értelek én Téged, de az akkor sem lehet opció, hogy más ember lakhatásával hazárdírozom. Oldjátok meg egyedül, pláne ha ilyen jól éltek. Tényleg érdekelne, mi az a betegség, ami miatt utazni sem tudsz, bár semmi közöm hozzá. Szóval a lényeg, betegen ne nagyon akarjál más ingatlanára hagyatkozni hitel ügyben, mert ha magad maradsz, bedől a projekt és sajnos semmire nincs garancia.
2015. aug. 27. 10:13
 16/30 anonim ***** válasza:
9%

Erdekes csaladok vannak...Amikor mi vettunk hazat, akkor a parom szulei szo nelkul kfizettek a kulonbseget a haz ara es a jovahagyott kolcsonunk kozott azzal, h nem kell nekik visszafizetni. Mas ekrdes, h mi a parommal ugy dontottunk es meg is tehetjuk, h par even belul visszafizetjuk nekik. De megis egy csalad vagyunk es segitjuk egymast!

Ha ezek a feltetelek, akkor miert ne lehetne kerni a nagyitol? Nem fog ehen halni o sem! Irta a kerdezo, h jo a fizetesuk, tehat fogjak tudni torleszteni a reszleteket.

Az mar mas kerdes, h illett volna meglatogatni a nagyit, m igy tenyleg eleg gaz, h csak azert mennel meglatogatni, h fedezetkent elkerd a hazat.

En adnek ennek idot, eloszor is lassan elkezdenem felvenni vele a kapcsolatot. Nem kell rogton meglatogatni, eleg heti par telefon. aztan tobbszor meglatogatni es utana rukkolni elo a dologgal, ha ugy latod, h a nagyiddal tovabbra is jo a kapcsolat.

2015. aug. 27. 11:03
 17/30 anonim ***** válasza:
85%
16-os: gusztustalan tanács. Vezesse fel hónapok alatt, hogy javítsa vele a viszonyt és utána kérje el a házát. A gyomrom forog, komolyan.
2015. aug. 27. 11:05
 18/30 anonim ***** válasza:
80%

utolsó: ti nem kértétek, kaptátok. az más. gondolom ha párod tojt volna a szülei fejére akkor nektek se adtak volna. érted ugye?

ja most jó a fizetésük és később? ez a nyaljon be előbb a nagyinak meg hányás! eddig nem kellett a pénze le volt sz.rva most kéne a kesh?! gusztustalan!!!

menjen szépen melózni, ha meg a párja fizuja olyan jó, akkor önerőre telik meg törlesztőre is!

2015. aug. 27. 11:06
 19/30 anonim ***** válasza:
13%

#17, #18-as! Azt irta a kerdezo, h amugy jo a kapcsolata a nagyijaval. Igen, elofordul ez egy csaladban, h nincs alkalom meglatogatni a nagyszuloket, m az ember dolgozik, messze lakik, gyerek van stb. Ez teljesen ertheto. Nem csak azzal lehet kimutatni a szeretetet a csaladtag irant, ha allandoan a nyakan ulunk.

Miert, nalatok ilyen a csaladi felfogas, h vmit vmiert??? Szerintem meg ez az undorito! A csaladnak onzetlennek kellene lennie es megerteni, ha a masik csaladtag eppen raszorul vmire. A gyerekemnek sosem ronam fel, ha hosszabb ideig felnottkent nem latogatna, m - ugy neveltem - h meglenne az oka ra. Ha a kerdezo azert nem latogatta a nagyanyjat, m sz**rt a fejere, akkor ott a szulo es a nagyi is hibas, m ezt a mintat latta a gyerek...de ez mas kerdes.

Azert irtam, amit irtam, m azt irta a kerdezo, h jo a kapcsolat a nagyival...ennyi

2015. aug. 27. 11:33
 20/30 anonim ***** válasza:
79%

nem dolgozik

nincs gyereke

akkor igazán ráérne! bezzeg a pénze kéne, de heti 1 órát nem tud rászánni a szoros időbeosztásából két rész sorozat nézés között, nemde?

az állandóan a nyakán ülünk meg a fel se hívom, meg se látogatom, de tartom a markom között van különbség.

vagy talán nincsen? vagy végül is várhatja a nagyi halálát is, amit elég sokszor említ a kérdésében.

szépen menjen orvoshoz, ha beteg (vagy csak munkaundora van) és akkor lesz házravaló, nem a sült galambot kell várni!

2015. aug. 27. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!