Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama nem segít, amikor a...

Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?

Figyelt kérdés
Egy hat hónapos és egy két éves gyerekkel vagyok itthon, csúnyán lebetegedtünk, megfázás, láz, antibiotikum mindhármunknak, egy hete bezárva a lakásba. Nagymama (édesanyám), aki amúgy heti kétszer elviszi két órára a nagyobbat, most úgy döntött, nem jön át segíteni, nehogy elkapja, mert akkor nem tud menni dolgozni, és a karácsonyi nagytakarítást sem tudja megcsinálni. Azt írja, reméli, megértem. Én szeretném, de nem igazán tudom, bár neki nem mondtam. Egy séta a kicsivel is segítség lenne, (a baba eleinte nem volt beteg), vagy legalább főtt étel, hogy főznöm ne kelljen. Aki ápolt már egyedül betegen két kicsi beteg gyereket, tudja, milyen az. Igazán nem tudom, mit gondoljak, meg kéne értenem, hogy most nem segít?

2014. dec. 16. 11:01
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
38: ha nem olvasod el, akkor miért írsz? előbb olvasd el. nyilván ha anyukám nem két percre lakna, hanem 150 km-re, akkor nem "hisztiznék", hogy de jó lett volna, ha egy adagot áthoz az aznapi ebédből. A baba akkor még nem volt beteg, amikor jó lett volna neki egy séta, azóta elkapta a nagytól.
2014. dec. 16. 15:34
 42/51 A kérdező kommentje:
33: persze, nem csak helyeslő válaszokat vártam, de nyilván egyből megbízhatatlan, támasznak nem alkalmas anya lettem, lusta és életképtelen, meg anyukám pici lánya, meg hasonlók. Ezeket jó lett volna megúszni (hogy is úsztam volna meg, persze), mert nem a fröcskölődésre voltam kíváncsi.
2014. dec. 16. 15:38
 43/51 anonim ***** válasza:
76%

Az egész 21. századi társadalmi berendezkedése erről szól, hogy mindenki csak az egyéni sz..rságaival van elfoglalva.

Aztán mikor baj van, akkor előjön az az érzés, hogy azért furcsa, hogy senki sem segít, meg hát van itt egy család nevű valami is...ami valahogy nem egészen úgy funkcionál, ahogy mélyen érezzük, hogy kéne.

De ha eltekintek az ember számára ideális közegtől és csak az individualista irányt veszem figyelembe, ami felé gőzerővel haladunk, illetve részben el is értük, akkor azt hiszem ez alapján a korcs felfogás alapján teljesen természetes, hogy anyukád nem segít neked.

Ahogy az is, mikor a gyerekek hagyják magukra a szüleiket hasonló helyzetben.

Ezt kell megértened.

2014. dec. 16. 15:40
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most meg kéne értened, hogy nem segít. Mivel elég csúnyán betegek vagytok, nem szeretné elkapni a betegséget és amiatt kimaradni a munkahelyéről vagy tovább fertőzni a családot.

Gondolj bele, vannak olyanok, akinek már nincsenek szüleik, nekik is több gyerekük van, ők is lebetegedhetnek és semmilyen segítségre nem számíthatnak.

Persze megértem, hogy nem esik jól neked. De ha enyhébben lennétek betegek, biztosan segítene.

2014. dec. 16. 15:41
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem, hogy szarul esik neked. Egy húslevest lefőzni, és beadni az ajtón nem nagy kunszt, és el sem kapja. Mondjuk próbáld édesnyád szemszögéből is nézni. Jön a Karácsony, otthon feküdni ilyenkor nem egy nagy truváj. Ti meg tényleg rendeljetek kaját ha megtehetitek, és jobbulást!
2014. dec. 16. 16:11
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Én nem varok segítséget senkitől. Ha segítenek, miután kértem, akkor hálás vagyok, de ha valaki nem tud, vagy nem akar segíteni, akkor megoldom egyedül. Nem neheztelek, mert a segítség nem kényszer. Egyedül a gyerekeim apjától várom el, hogy segítsen, hiszen ő volt az, akivel vállaltunk ket gyereket.
2014. dec. 16. 20:27
 47/51 mi a fene ***** válasza:
65%
Én voltam már betegen beteg gyerekkel, tudom milyen, és megértem a kérdezőt. kitől várna segitséget, ha nem az anyjától ?nem kell egész nap ott lenni, csak mondjuk este, vagy a szokásos sétálási időben. elkap valamit?,könyörgöm a munkahelyén is elkaphatja.És akkor mi van, ha elkap valamit és karácsonykor betegen fekszik. Feküdjön, akkora ügyet csináltok abból a karácsonyból, nem lakodalom, ami megismételtetlen. Az is olyan nap mint a többi, majd elmúlik. Én még munka mellett is, 10 km-re a gyerekemtől ilyen esetben segítettem, nem annyit mint szerettem volna, de igyekeztem.éppen a szeretet ünnepe körül illene segíteni.
2014. dec. 19. 19:50
 48/51 xeniah ***** válasza:
Érdekes hozzáállás, főleg így karácsony környékén. Engem nem érdekelne, hogy nem tudom kitakarítani a lakást, ha a lányom és/vagy az unokáim betegek. Nem lenne kérdés, hogy hol a helyem. A karácsonyi ajándék vajon ezek után hogy fog esni? Kár, hogy a szeretet ünnepén pont a szeretet vesz ki az emberekből...
2014. dec. 22. 11:34
 49/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem igazad van.

Már csak azért is mert hiszek a bioenergiában. Ti betegek vagytok egy szerető családtag adhatna erőt, ha van miből.

Anyád most úgy döntött nem ad. Bármi oka lehet erre, de ha egészséges, akkor egész egyszerűen önző.

Rendelj kaját a neten, és hívj takarítónőt, sittert, amire szükséged van, mert a családodra nem számíthatsz.

Én ezt anyámnak szóvá is tenném, ha ilyet tenne, mondjuk az enyém nem érzékeny, és ő is elmondja ha bántja valami.

2014. dec. 29. 23:15
 50/51 anonim ***** válasza:

az en anyam akkor nezte meg a gyereket (egyetlen unokaja) amikor 8 honapos volt kb 10 percre.

soha nem segitett semmiben es a gyerek ugy nott fel hogy azon kivul hogy nyaranta amikor mar elmult 7 eves nala tolthetett a gyerek a batyja hasonlo koru kislanyaval 1 hetet. ha a kislany nem ment azon a nyaron a fiam se mehetett. ez van.

2016. febr. 16. 12:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!