Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek titkolnom kéne,...

Szerintetek titkolnom kéne, hogy a nagyi KGB ügynök volt?

Figyelt kérdés

2014. okt. 26. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ki előtt? :)
2014. okt. 26. 23:09
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
KGB? :D
2014. okt. 26. 23:16
 3/14 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem nem. Az én nagypapáim is kommunisták voltak. Az egy olyan kor volt, ahol az ember akkor járt jobban, ha az akkori világnézethez igazodik.

30-40 év múlva az unokáink fogják kérdezni: szerintetek titkolnom kéne, hogy a nagymamám/nagypapám stb fideszes volt?

2014. okt. 26. 23:17
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Nem kell neked ilyesmiket kitalálnod ahhoz, hogy felfigyeljenek rád! Alkoss, vagy légy jó, akkor önmagadért fognak szeretni, és önmagadért néznek majd fel rád!
2014. okt. 26. 23:18
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
A volt CIA-s nagyapád előtt lehet, hogy kéne.
2014. okt. 26. 23:33
 6/14 anonim ***** válasza:
62%
Rengeteg ver tapad ezen emberek kezehez. Eleg szomoru, de te nem a nagymamad vagy. En elitelem oket, es a sok orosz kituntett veterant is , akik a mai napig boldogan elnek, holott resztvettek a Lenin es Sztalin fele nepirtasban, de ez en vagyok...
2014. okt. 26. 23:36
 7/14 anonim ***** válasza:
96%
Orosz nagyanyád van? (sajnos, jövő héten még szünet van az iskolában, unatkozol, ugye?)
2014. okt. 26. 23:43
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen, nagymama orosz, nagypapa német.
2014. okt. 26. 23:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Titkolnod nem hiszem, hogy kéne, max nem szólsz róla senkinek. Abban a korban valóban mindenki kommunista volt, csak voltak jók és rosszak. Voltak akik meglopták, megverték, megkínozták a magyar parasztokat, és volt olyan KISZ tag, aki földet adományozott az ilyen rossz sorban lévőknek.

Az én nagypapám is kommunista volt. Szeretném azt hinni, hogy az utóbbi csoporthoz tartozott, de amilyen történeteket hallottam, inkább nem szólok senkinek semmit. Ha egyszer utána járnak úgyis kiderült, nem kérkedek vele. Mintha nem is tudtam volna róla....

Ez sem a legjobb módszer. De miért szégyenkezzek hibákat elkövető őseimről miközben én nem olyan vagyok?

2014. okt. 27. 00:47
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Mit titkolnal rajta? Nem mondod aztan kész..

Én sem emlegetem beszélgetesekben, hogy. A nagyapám 56 ban csak azért nem halt meg, mert a disszidáló kis csapatuk amikor mászott a kocsira, már csak egy hely volt, és átadta egy sebesültnek.. Persze elkaptk őket, amikor betöltötték a 18-at egytől egyig kivégeztek őket, nagyapám 15 volt..

Most leírtam ennyi, de ez nem beszélgetéstéma, max a férjem tudja, akinek a nagyapam meséte el...

2014. okt. 27. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!