Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?
Szerintem ne rúgózz ezen, én tartós beteg vagyok, és úgy is ellátom a két gyereket.
Nagyszülők meg max. kéthetente ha ránknyitják az ajtót(mind a négyen egészségesek),akkor is vendégként, én már nem is kérem meg őket semmire.
Nekem végül az segített,hogy abból a szemszögből tudom nézni a dolgokat,hogy ami nem öl meg,megerősít:) Hogy milyen ügyi és erős voltam,h egyedül is megoldottam, a gyerekeim tényleg minden helyzetben számíthatnak rám.
Amúgy érdekes,mert mióta nem kérek segítséget,anyukám magától jelentkezik. De már megoldottam legtöbbször addigra magamnak és tök jó azt mondani,h nem érünk rá szombaton,mert pl.koncertre viszem a gyerekeket. Szerintem leesett neki magától,hogy nekünk is van életünk és nem ülünk itthon egész nap,h arra várjunk neki mikor jó épp, szóval nem csak nekünk kéne alkalmazkodni.
Kérdezni nem azért kell, hogy aztán várd a helyeslő válaszokat, hanem amennyiben nem teljesen jó a gondolatmeneted, akkor előfordulhat, hogy nem értenek egyet veled a válaszolók, de igazából ez sem baj, hacsak nem kizárólag megerősítést vársz. De ezért nem kell megsértődni. :)
Én, mint írtam igazából mindkettőtöknek igazat adok, igenis igaza van a nagyinak is, hogy nem igazán akarja karácsonyra a betegséget elkapni. Ugyanakkor főzhetett volna, sőt így meg, hogy 2 percre lakik tőletek, simán átugorhatott volna a kajával, hogy főznöd ne kelljen.
"a lázas gyereket talán nem cibálom ki a takony időbe"
"A kisebbet elvihette volna sétálni"
"orvosi utasításra nem megyünk ki"
Na most akkor ez számomra ellentmondás.
Ki akarsz menni vagy nem? Az orvos dönt vagy nem?
Ha ő dönt, akkor mégse kéne a nagyitól elvárni, hogy odamenjen.
Ha mégis kimennétek, akkor meg ne gyere az orvossal.
Jót fog tenni nekik is, neked is egy kis séta.
És nem értem ezt a "takony" időt. Ma írtad ki a kérdést.
Kellemes, napos idő van, itt-ott felhős. Bármelyik részén is vagy az országnak, megnéztem az időképet, ez TÚL JÓ idő decemberre. Igenis jót tett volna a szabad levegő mindannyiótoknak.
Egy nagyon régi barátnőm mondott egy okosat sok-sok éve, nagyon megmaradt bennem: a betegséget nem szabad konzerválni.
Nem is csoda, hogy nem gyógyultok, ha mindent összeköhögtök, összehapciztok, és ültök benne. Én nem ülök a 4 fal között ilyenkor sem.
Ha meg nehéz egy órát állni a tűzhely mellett (amit megértek és elfogadok), és a nagymama sem megy, akkor lehet rendelni 2 adag menüt, millió meg egy ilyen hely van, kiviszik a főtt ételt, sokszor még meleg, vagy ha nem, hát megmelegíted. Kb. 800 Ft-ért már vannak rendes nagy adagos menük. Ingyen kiszállítják szinte bárhova. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagy, de néha belefér, főleg hogy ha magad veszed a hozzávalókat, húst, stb, akkor sem jössz ki olcsóbbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!