Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama nem segít, amikor a...

Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?

Figyelt kérdés
Egy hat hónapos és egy két éves gyerekkel vagyok itthon, csúnyán lebetegedtünk, megfázás, láz, antibiotikum mindhármunknak, egy hete bezárva a lakásba. Nagymama (édesanyám), aki amúgy heti kétszer elviszi két órára a nagyobbat, most úgy döntött, nem jön át segíteni, nehogy elkapja, mert akkor nem tud menni dolgozni, és a karácsonyi nagytakarítást sem tudja megcsinálni. Azt írja, reméli, megértem. Én szeretném, de nem igazán tudom, bár neki nem mondtam. Egy séta a kicsivel is segítség lenne, (a baba eleinte nem volt beteg), vagy legalább főtt étel, hogy főznöm ne kelljen. Aki ápolt már egyedül betegen két kicsi beteg gyereket, tudja, milyen az. Igazán nem tudom, mit gondoljak, meg kéne értenem, hogy most nem segít?

2014. dec. 16. 11:01
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
miben kéne segítség? Bármi jól jött volna, akár egy adag főtt kaja. Ő amúgy is főz naponta, de minimum kétnaponta a többi otthon levő családtagra, tehát nem arról van szó, hogy külön kellett volna ránk főznie. A kisebbiket - amíg nem volt beteg - elvihette volna sétálni, hogy kapjon egy kis levegőt. Autóval kettő percre lakik. De persze az is igaz, hogy a férjem nagyszüleire csak nagyon kicsit vagy egyáltalán nem lehet számítani, különböző okokból. Édesanyámat a munkahelyén amúgy nagyon szeretik, sose küldenék el. 50 felett kapta az állást egyébként. A férjem sokat segít, de vezető beosztásban dolgozik, és hiába kel hajnalban, így is később végez. Na mindegy, kár is volt feltenni ezt a kérdést, nem nagyon talált megértésre, pedig szerintem elég egyszerű képlet: kis segítség belefért volna, a fertőzés minimális kockázatával (beadja a kaját pl.) Ja, 20-as válasz, valamit félreértettél, én nem pontoztam semmit se le, se fel, sőt, szerintem nem is neked válaszoltam.
2014. dec. 16. 13:30
 32/51 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ne rúgózz ezen, én tartós beteg vagyok, és úgy is ellátom a két gyereket.

Nagyszülők meg max. kéthetente ha ránknyitják az ajtót(mind a négyen egészségesek),akkor is vendégként, én már nem is kérem meg őket semmire.

Nekem végül az segített,hogy abból a szemszögből tudom nézni a dolgokat,hogy ami nem öl meg,megerősít:) Hogy milyen ügyi és erős voltam,h egyedül is megoldottam, a gyerekeim tényleg minden helyzetben számíthatnak rám.

Amúgy érdekes,mert mióta nem kérek segítséget,anyukám magától jelentkezik. De már megoldottam legtöbbször addigra magamnak és tök jó azt mondani,h nem érünk rá szombaton,mert pl.koncertre viszem a gyerekeket. Szerintem leesett neki magától,hogy nekünk is van életünk és nem ülünk itthon egész nap,h arra várjunk neki mikor jó épp, szóval nem csak nekünk kéne alkalmazkodni.

2014. dec. 16. 13:52
 33/51 anonim ***** válasza:
64%

Kérdezni nem azért kell, hogy aztán várd a helyeslő válaszokat, hanem amennyiben nem teljesen jó a gondolatmeneted, akkor előfordulhat, hogy nem értenek egyet veled a válaszolók, de igazából ez sem baj, hacsak nem kizárólag megerősítést vársz. De ezért nem kell megsértődni. :)

Én, mint írtam igazából mindkettőtöknek igazat adok, igenis igaza van a nagyinak is, hogy nem igazán akarja karácsonyra a betegséget elkapni. Ugyanakkor főzhetett volna, sőt így meg, hogy 2 percre lakik tőletek, simán átugorhatott volna a kajával, hogy főznöd ne kelljen.

2014. dec. 16. 13:55
 34/51 anonim ***** válasza:
41%

"a lázas gyereket talán nem cibálom ki a takony időbe"

"A kisebbet elvihette volna sétálni"

"orvosi utasításra nem megyünk ki"

Na most akkor ez számomra ellentmondás.

Ki akarsz menni vagy nem? Az orvos dönt vagy nem?

Ha ő dönt, akkor mégse kéne a nagyitól elvárni, hogy odamenjen.

Ha mégis kimennétek, akkor meg ne gyere az orvossal.

Jót fog tenni nekik is, neked is egy kis séta.

És nem értem ezt a "takony" időt. Ma írtad ki a kérdést.

Kellemes, napos idő van, itt-ott felhős. Bármelyik részén is vagy az országnak, megnéztem az időképet, ez TÚL JÓ idő decemberre. Igenis jót tett volna a szabad levegő mindannyiótoknak.

Egy nagyon régi barátnőm mondott egy okosat sok-sok éve, nagyon megmaradt bennem: a betegséget nem szabad konzerválni.

Nem is csoda, hogy nem gyógyultok, ha mindent összeköhögtök, összehapciztok, és ültök benne. Én nem ülök a 4 fal között ilyenkor sem.

Ha meg nehéz egy órát állni a tűzhely mellett (amit megértek és elfogadok), és a nagymama sem megy, akkor lehet rendelni 2 adag menüt, millió meg egy ilyen hely van, kiviszik a főtt ételt, sokszor még meleg, vagy ha nem, hát megmelegíted. Kb. 800 Ft-ért már vannak rendes nagy adagos menük. Ingyen kiszállítják szinte bárhova. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagy, de néha belefér, főleg hogy ha magad veszed a hozzávalókat, húst, stb, akkor sem jössz ki olcsóbbra.

2014. dec. 16. 13:55
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Előző, mely részén élsz Mo-nak? Bp-en pl. egyáltalán nincs ma napsütés, hanem ködös, trutyi idő van.
2014. dec. 16. 14:01
 36/51 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kérdező, az tényleg igaz, hogy saját magad dolgát megkönnyítendő, rendeld ebben a pár napban a kaját magatoknak. Bocs, nem turkálni akarok a zsebetekben, de ha a férjed vezető beosztásban dolgozik, akkor gondolom azért nincs arról szó, hogy nem telne arra, hogy pár napig rendeljetek. :)
2014. dec. 16. 14:03
 37/51 anonim ***** válasza:
36-os, éppen ez jutott eszembe nekem is. Miért nem rendelitek a kaját? Lefekszetek, mesét néztek, teáztok. Más is volt már beteg, mégsem nyavalyog....
2014. dec. 16. 14:05
 38/51 anonim ***** válasza:
54%
Nem rágtam át az egészet, csak annyi hozzászólásom van, hogy mi a férjemmel úgy neveltünk fel két gyereket, hogy a legközelebbi segítség 150 km-re volt, nyilván nem vártam el, hogy anyám ugorjon, ha elsóhajtottam magam. Megoldottuk. Megköszöntem a nyári, szünidei hónapokra nyújtott segítséget. Azoknak van igazuk, akik szerint nem szabad elvárni a nagyszülői segítségnyújtást, mert ti vagytok a szülők, akkor sem kértetek segítséget, mikor összehoztátok a két csemetét.Egyébként ha a kicsi is beteg, miért kéne kivinni? Te magad írod, hogy orvosi utasításra nem szabad. Akkor?
2014. dec. 16. 14:11
 39/51 anonim ***** válasza:
29%
Orvos olyant nem mond a gyerek ne legyen kint friss levegőn:)))A kérdező simán lusta életképetlen..
2014. dec. 16. 15:23
 40/51 A kérdező kommentje:
39: :D na, ez egy vicces vélemény volt :D mint mondtam, a gyerekek hurutosak és lázasak, lázas hurutos gyereket takony időbe - mert Budapesten ködös, szürke takony idő van, ha máshol verőfényes napsütés is - nem viszem ki, ezen mit nem lehet érteni? Neked ez a lustaság? Vagy én hazudok arról, hogy mit mondott az orvos? elképesztő emberek :D
2014. dec. 16. 15:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!