Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?
Rosszul tetted fel a kérdést, azért is rosszak a válaszok.
Nem "megérteni" kell, hanem tudomásul venni, ugyanakkor a saját érzésiedet nem elnyomni és megmagyarázni. Nyugodtan legyél dühös, mert nagyon is dühítő, amit anyád csinál. Egy kórházi ápolónő nem tesz ilyet a rábízott betegeivel!
Az is egy dolog, hogy anyád azt csinál, amit akar, az ő döntése, neked viszont legközelebb jogod van ajtót mutatni neki, amikor "csak úgy" jön babázni. Oké, hogy te vállaltad a gyerekeket, de az is tény, hogy az embernek az esik a legrosszabbul - vadidegentől is, nemhogy a saját édesanyánktól! -, hogy amikor a LEGNAGYOBB SZÜKSÉG VOLNA RÁ, akkor NINCS SEHOL sem.
Úgyhogy én úgy büntetném a kedves mamát, hogy az idén karácsonykor ajtót sem nyitok rá, a telefont sem veszem fel, és nem láthatja az unokáit sem. Egye meg a bejglijét maga, egyedül és számolgassa a pénzét egyedül.
Kérdező nekem már az sem világos, hogy miben kéne segítség?
Azt írtad, hogy a nagyobbat szokta vinni sétálni, de utána, hogy a kicsit kellett volna, amíg ő nem kapta el.
De most akkor mindenki beteg, és nem mehetettek ki. Akkor most mit kéne pontosan csinálni anyukádnak? Vagy ez csak nekem nem világos?
Egyébként meg miért nem válaszolsz rá, hogy miért nem segít a férjed? Vagy egyedül vagy két gyerekkel?
"azért írtam, hogy "megérteni", mert ő ezt kérte tőlem."
Teljesen mindegy, hogy ő mit kért tőled, mert egy probléma szempontjából nem az számít, hogy Ti egymással miként beszéltek, hanem az, hogy te azt hogyan tálalod.
ne őt okolom a betegségért (ezt hol olvastad?), csak nehéz megértenem a döntését, mint már írtam.
Én nem írtam ilyet. Amit viszont írtam, azt sajnos te nem akarod megérteni - és ezt így is kell érteni.
"Fordított esetben nekem ez nem menne. Doktor néni is kérdezte, hogy a nagymama el tudná-e vinni a kicsit (akkor még nem volt beteg), tehát másnak is ez lett volna az evidencia. Sebaj."
Igen, ezért is írtam azt, amit nullára értékeltél. És azért írtam a bosszút, mert akkor egyrészt anyád észbe kapna, másrészt végre felnőhetnél a "mama kicsi kislánya" szerepből. TE is felnőtt ember vagy, nem vetted még észre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!