Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama nem segít, amikor a...

Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?

Figyelt kérdés
Egy hat hónapos és egy két éves gyerekkel vagyok itthon, csúnyán lebetegedtünk, megfázás, láz, antibiotikum mindhármunknak, egy hete bezárva a lakásba. Nagymama (édesanyám), aki amúgy heti kétszer elviszi két órára a nagyobbat, most úgy döntött, nem jön át segíteni, nehogy elkapja, mert akkor nem tud menni dolgozni, és a karácsonyi nagytakarítást sem tudja megcsinálni. Azt írja, reméli, megértem. Én szeretném, de nem igazán tudom, bár neki nem mondtam. Egy séta a kicsivel is segítség lenne, (a baba eleinte nem volt beteg), vagy legalább főtt étel, hogy főznöm ne kelljen. Aki ápolt már egyedül betegen két kicsi beteg gyereket, tudja, milyen az. Igazán nem tudom, mit gondoljak, meg kéne értenem, hogy most nem segít?

2014. dec. 16. 11:01
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
17%

Rosszul tetted fel a kérdést, azért is rosszak a válaszok.

Nem "megérteni" kell, hanem tudomásul venni, ugyanakkor a saját érzésiedet nem elnyomni és megmagyarázni. Nyugodtan legyél dühös, mert nagyon is dühítő, amit anyád csinál. Egy kórházi ápolónő nem tesz ilyet a rábízott betegeivel!

Az is egy dolog, hogy anyád azt csinál, amit akar, az ő döntése, neked viszont legközelebb jogod van ajtót mutatni neki, amikor "csak úgy" jön babázni. Oké, hogy te vállaltad a gyerekeket, de az is tény, hogy az embernek az esik a legrosszabbul - vadidegentől is, nemhogy a saját édesanyánktól! -, hogy amikor a LEGNAGYOBB SZÜKSÉG VOLNA RÁ, akkor NINCS SEHOL sem.

Úgyhogy én úgy büntetném a kedves mamát, hogy az idén karácsonykor ajtót sem nyitok rá, a telefont sem veszem fel, és nem láthatja az unokáit sem. Egye meg a bejglijét maga, egyedül és számolgassa a pénzét egyedül.

2014. dec. 16. 11:15
 12/51 anonim ***** válasza:
23%
Nem nyavalyogsz? Ne viccelj! Még itt is pontosan ezt teszed. Nem anyukádat kell okolni a betegségért. És igenis, akinek heti 2x2 órára van segítsége, az legyen HÁLÁS azért, amit kap! Főtt ételt lehet rendelni is. Bújjatok be az ágyba, nézzetek mesét és kész. Nem kell agyon sajnáltatni magad, más is éli az életét betegen is, nem állt meg a világ! N31
2014. dec. 16. 11:16
 13/51 anonim ***** válasza:
59%
úgy beszéltek itt egy 55 évesről, mintha fél lábbal a sírban lenne... csak mondom, még 10 évet dolgozni fog, az öregkor elég messze van.
2014. dec. 16. 11:16
 14/51 A kérdező kommentje:
azért írtam, hogy "megérteni", mert ő ezt kérte tőlem. ne őt okolom a betegségért (ezt hol olvastad?), csak nehéz megértenem a döntését, mint már írtam. Fordított esetben nekem ez nem menne. Doktor néni is kérdezte, hogy a nagymama el tudná-e vinni a kicsit (akkor még nem volt beteg), tehát másnak is ez lett volna az evidencia. Sebaj.
2014. dec. 16. 11:23
 15/51 anonim ***** válasza:
56%
10 èvet fog dolgozni, ha nem baxák ki a munkahelyèről, mert akkor jár betegszabira mikor "nem kène". Ez sok embernek jogos fèlem...
2014. dec. 16. 11:24
 16/51 anonim ***** válasza:
79%
Sokszor vagy úgy az ember, hogy a körülmények miatt olyan jó lenne valaki kívülállót hibáztatni. De sajnos anyádnak igaza van. Én nagyapaként átélem, hogy míg a saját gyerekemről nemigen kaptam el betegséget, de az unokámtól mindent elkapok és egy felső légúti hurut, bronchitis legalább 2 hétig eltart.
2014. dec. 16. 11:25
 17/51 anonim ***** válasza:
25%
Ki pontozott le 0-ra és miért? Nyílván az, akinek megint szövegértései gondjai vannak.
2014. dec. 16. 11:26
 18/51 A kérdező kommentje:
Az meg, hogy semmit nem várhatok el, egy kicsit furcsa gondolat, elvégre nem a szomszéd néniről van szó, hanem az anyámról. Elvárhatok tőle dolgokat, ahogy ő is tőlem. Ha beteg lenne, és segítségre lenne szüksége, azt kéne mondanom, nem segítek, mert nem akarom elkapni??
2014. dec. 16. 11:27
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nekem már az sem világos, hogy miben kéne segítség?

Azt írtad, hogy a nagyobbat szokta vinni sétálni, de utána, hogy a kicsit kellett volna, amíg ő nem kapta el.

De most akkor mindenki beteg, és nem mehetettek ki. Akkor most mit kéne pontosan csinálni anyukádnak? Vagy ez csak nekem nem világos?

Egyébként meg miért nem válaszolsz rá, hogy miért nem segít a férjed? Vagy egyedül vagy két gyerekkel?

2014. dec. 16. 11:27
 20/51 anonim ***** válasza:
20%

"azért írtam, hogy "megérteni", mert ő ezt kérte tőlem."

Teljesen mindegy, hogy ő mit kért tőled, mert egy probléma szempontjából nem az számít, hogy Ti egymással miként beszéltek, hanem az, hogy te azt hogyan tálalod.

ne őt okolom a betegségért (ezt hol olvastad?), csak nehéz megértenem a döntését, mint már írtam.

Én nem írtam ilyet. Amit viszont írtam, azt sajnos te nem akarod megérteni - és ezt így is kell érteni.

"Fordított esetben nekem ez nem menne. Doktor néni is kérdezte, hogy a nagymama el tudná-e vinni a kicsit (akkor még nem volt beteg), tehát másnak is ez lett volna az evidencia. Sebaj."

Igen, ezért is írtam azt, amit nullára értékeltél. És azért írtam a bosszút, mert akkor egyrészt anyád észbe kapna, másrészt végre felnőhetnél a "mama kicsi kislánya" szerepből. TE is felnőtt ember vagy, nem vetted még észre?

2014. dec. 16. 11:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!