Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama nem segít, amikor a...

Nagymama nem segít, amikor a leginkább kéne, meg kell értenem?

Figyelt kérdés
Egy hat hónapos és egy két éves gyerekkel vagyok itthon, csúnyán lebetegedtünk, megfázás, láz, antibiotikum mindhármunknak, egy hete bezárva a lakásba. Nagymama (édesanyám), aki amúgy heti kétszer elviszi két órára a nagyobbat, most úgy döntött, nem jön át segíteni, nehogy elkapja, mert akkor nem tud menni dolgozni, és a karácsonyi nagytakarítást sem tudja megcsinálni. Azt írja, reméli, megértem. Én szeretném, de nem igazán tudom, bár neki nem mondtam. Egy séta a kicsivel is segítség lenne, (a baba eleinte nem volt beteg), vagy legalább főtt étel, hogy főznöm ne kelljen. Aki ápolt már egyedül betegen két kicsi beteg gyereket, tudja, milyen az. Igazán nem tudom, mit gondoljak, meg kéne értenem, hogy most nem segít?

2014. dec. 16. 11:01
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
68%
Az a gondja, hogy nem az anyja látja el a gyerekeket, amíg ő is pihen, amiért nem ül ott, hogy szeeeegéééénykéééim, hoztam kaját, takarítok, pakolok, jajj, szegénykééééim. Mert lényegében mást nem tud tenni, betegek is maradnak. Egyszerűen nem értem a hiszti okát. Nem sajnál eléggé, és mer saját magára is gondolni? Tényleg felháborító. Az meg, hogy karácsonykor ne is engedd be, még nevetségesebb tanács. Hiszti a köbön. Azt hinné az ember, hogy egy anya erős, felnőtt, stabil támasz.
2014. dec. 16. 11:30
 22/51 anonim ***** válasza:
74%
Őszintén örülök, hogy egyikőtök sem tagja a családomnak :(
2014. dec. 16. 11:34
 23/51 anonim ***** válasza:
86%
Mi a fenét nem lehet azon érteni, hogy igen, a kérdező is beteg, és két beteg gyerekkel van otthon, nyilván lázasan nem egy élmény főzni, satöbbi...
2014. dec. 16. 11:35
 24/51 anonim ***** válasza:
78%

23: De pont ez lényeg, nem írta a kérdező, hogy főzésben kért segítséget. Mert azt meg lehet oldani. Otthon főz a nagyi és átviszi, attól nem kapja el a betegséget, hogy átviszi a kaját vagy esetleg bevásárol nekik. Ez érthető, ha nem esik jól a kérdezőnek. Ennyi segítség szerintem elvárható lenne.

De amíg nem derül ki, hogy milyen segítséget kért, addig felesleges minden válasz :)

2014. dec. 16. 11:37
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem részben érthető, hogy nem akarna lebetegedni így karácsony előtt ő sem. Ugyanakkor én a helyében kompromisszumos megoldást választottam volna, például megfőztem volna 2-3 napra és eljuttattam volna a gyerekekhez, hogy erre ne legyen gondjuk. Apuka nem tudná bevállalni, hogy a kaját elhozza nagymamától pl?

Férjedről nem írsz semmit. Ő nem tud segíteni kicsit?

2014. dec. 16. 11:39
 26/51 anonim ***** válasza:
41%
Amikor majd édesanyád beteg lesz és segítségre lesz szüksége, pont így várjon majd tőled segítséget. Ennyi
2014. dec. 16. 11:53
 27/51 anonim ***** válasza:
66%

Juj, akasztofara a nagyit! Hogy teheti ezt?

De nem baj , ha legkozelebb , ha halalos beteg is visszakapja, sz*runk majd a fejere, de elotte minden kapcsolatot megszakitunk vele, karacsonykor ra se nyitjuk az ajtot!

Uristen. Ide tenyleg felelossegteljes, felnott emberek irnak, akik esetleg szulok is? Isten ments ilyen gyerekes, es hulye gondolkodasu noktol/ ferfiaktol.

Ertheto a mama reakcioja. Senki sem szeretne egy ilyen betegseget elkapni, ami tobb napra az agyhoz koti. Mar pedig, ha azt akarod, hogy foglalkozzon a gyerekkel, elkaphatja. A fozest bar meg tudom erteni, nem tudom, hogy gondoltad. Mert mondjuk az ebednel , nem tud haza futni nektek kajat csinalni, este talan.

De sokan kerdeztek, az apuka ilyenkor hol marad? O miert nem segit? O is tud tevekenykedni a haztartasban, ha nem fozni, rendelni vmi etelt csak kepes. Nem?

2014. dec. 16. 12:12
 28/51 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg, hol van a történetben apuka,másik nagyi,nagypapák?

Nem lehet hogy abból van elege, h mindig őt ugráltatják.

Takarítással ne foglalkozz,egyetek zacskós levest,konzervet,mályhűtöttet vagy rendeljetek valamit aztán kész.

Amúgy a lényeg:

"akkor nem tud menni dolgozni"

55 évesen én se mernék hiányozni a munkahelyemről. Vagy ha kirúgják akkor te keresel neki másikat?

2014. dec. 16. 12:18
 29/51 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező írta, hogy neki az is segítség lett volna, ha nagyi sétálni viszi a gyereket, majd következő írásban már azt írta, hogy takony ídő van és hogy képzelik a válaszolók hogy ilyen időben séta bla bla..

Remélem kérdező kisírtad magad! Örülök hogy anyám nem volt egy ennyire magatehetetlen ember ha megfázott egy kicsit. Nem a világ vége jött el hogy anyukád nem tud segíteni, de úgy tűnik mély nyomott hagyott benned hogy nem ugrott amikor fütyültél. Királylányeffektus. Talán majd egyszer kinövöd. Vagy nem. Egy megfázás miatt annyi sírni hogy valaki még gyakorira is kitegye?!

2014. dec. 16. 13:01
 30/51 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg a kérdésfeltevéssel van a gond. Nem az a baj, hogy akik idejárnak, azok ne éreznének esetleg együtt veled. A baj ott van, hogy el kell különíteni a kötelességet a jóérzéstől. Anyukádnak nem kötelessége, hogy segítsen neked. Más kérdés, hogy valószínűleg az emberek nagyobb része segítene, ha egy mód lenne rá. De akkor sem KÖTELESSÉG. Ugyanakkor tökéletesen értem, hogy mi a bajod, mivel a feleségem hasonló dologgal küszködik.
2014. dec. 16. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!