Otthonba a nagymamát?
Velem és a férjemmel és a mamám, a Tőle örökölt házban, most várjuk az első babánkat, nem akartunk tovább várni, közeledem a 30-hoz, de így, a mamával nagyon stresszes az életünk, nagyon nehéz már vele... 76 éves, nagyon feledékeny nem tiszta és vannak undorító dolgai is.
Az volt az eredeti elképzelés, hogy mi költözünk el, de ez nem működhetne, nagyon kevés a nyugdíja, nem tudná magát fenntartani belőle és a házhoz tartozó telek hatalmas, télen fával kell fűteni, emelgetni nem tud, nem menne ez így. A férjem úgy is jöhetne vissza dolgozni, segíteni folyton, meg pénzt is küldenünk kellene, de nekünk sem nagyon lenne miből, albérlet és baba mellett.
A házra már nagyon sok pénzt költöttünk, nem hittük, hogy ez lesz, így itt hagyni mindent...
A "baj" az, hogy ha megemlítjük, hogy elköltözünk, mert nekünk jobb lenne úgy, azt válaszolja, hát jó, ő megérti, de otthonba nem akar menni. Anyukámhoz nem költözhet, a férje nem engedné.
Félek, hogy megszólnának, de a saját családi életemet is féltem, nagyon!!! nekem a születendő babánk a legfontosabb. Mit tegyünk? Mi a véleményetek erről?
Mindenkinek igaza van, persze, a maga módján, de nem vagyunk egyformák... Én valóban nehezen tolerálok sok más dolgot is az életben, talán kinövöm az anyasággal ezt is...
A nagyszüleim mindig nekem akarták a házat, egyetlen unokájuk vagyok.
Én úgy veszem észre, hogy nem az örökség az ami kell nekik, hanem a nyugalom. Tehát szívesen otthagynák a házat is, de akkor sem lenne nyugalmuk, mert a mamát akkor is el kell látni.
Nem értem, miért ítélik el az olyan embert aki megpróbálja otthonban elhelyezni a szüleit. Empatikusabb megoldásnak tartom, mintha rá sem néznének.
Mint írtam, az én nagyszüleim is otthonban vannak. Négy lánygyerekük van, ebből csak az egyik lakik ugyanazon a településen, a másik három sok tíz kilóméterre odébb. Már mindannyian 60 felettiek vagy közeliek, elég sok betegséggel a nyakukon, nem hiszem hogy még jó megoldás az, hogy akkor egy vagy két idős szülőt maguk mellé venni.
Azt gondolom, sokan itt csak a nagy szavakkal dobálóznak, meg a neveltetéssel jönnek. Attól, mert valaki biztonságban akarja tudni a nagyszülőket, egy otthonban, attól nem jó neveltetést kapott?
És akkor már csak szívtelen lehet, meg nyerészkedő. Mi próbáljuk eladni a nagyszülők házát, hogy azt a pénzt éljék fel az otthonban, mert mint írtam, a nyugdíjuk mellett még csak az otthonra kell fejenként 25ezret fizetni a gyerekeknek. De emellé ott van a ház, aminek álltában is van rezsije.És az egyetlen városban lakó testvérre sem lehet minden rátestálni.
Vagy eszembe jut példának a volt párom nagymamája, aki idős korára egyedül maradt, és teljesen nem tudott magáról. A saját gyerekeit nem ismerte meg, ha mentünk látogatni, nem tudta kik vagyunk, másnap már a rendőröket is kihívta, hogy idegenek jártak nála. Majd 200 km-re voltunk tőle hozzátartozók, ha elhozzuk akármelyikünkhöz, akkor azt nem éli túl, nem beszélve arról, hogy munka mellett elég nehéz megoldani a felügyeletet, ápolót fogadni meg miből fogadtunk volna?
Így elintéztük hogy eleinte bejárós otthonos legyen, majd mikor már teljesen leépült, akkor bentlakós. Azt gondolom ez, abban a helyzetben a legjobb megoldás volt.
Egyénenként kell mindig nézni a dolgokat, van amikor nem lehet másképp megoldani, de attól még nem kolonc az a nagyszülő-szülő.
nincs az otthonnal semmi baj, ha nincs más megoldás (itt azért van több lehetőség is, de kifogás is van bőven),illetve ha a néni is akarná. De nem akarja, Innentől pedig nem kérdés, szemétség berakni, már bocsánat.
Undorító dolgai vannak? Micsoda? Egy idős asszony, könyörgöm :( Ha majd lehány a gyereked, őt is lepasszolod, mert undorító?
A legjobb tényleg az lenne, ha lemondanál a laksáról és valaki eltartási szerződéssel, a házért cserébe ellátni a nagymamát. Aki remélem, él még jó egészségben legalább 25 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!