Beadnátok otthonba?
A nagynéném férje elég rossz állapotban van. Szellemileg már jó ideje épült lefelé, aztán nehány hete volt egy agy-infarktusa. Azóta részlegesen le van bénulva az arca és a keze, nem tud beszélni, és sajnos nem ismer meg senkit.
A nagynéném nagyon szeretné beadni egy otthonba, a családban erősen megoszlanak a vélemények.
Kiváncsi vagyok, ki mit gondol erről?
Fizikailag nem képes gondozni akkor igen de ha néha van segítség pl a gyerekek vagy az ítélkező rokonok akkor nem.
De az otthon sincs ingyen, szóval az is kérdés, hogy megengedheti-e magának.
Én megfogadtam, hogy édesanyámat soha nem adom be otthonba, de az élet máshogy hozta.
A harmadik agyi infarktusa után már teljesen leépült, én pedig dolgoztam és gyerekeket neveltem. Szeretettel ápoltam több évig a család és a munka mellett, de teljesen kikészültem, választanom kellett.
Végül az idősek otthonát választottuk, nagyon nehéz döntés volt. Azóta is lelkiismeret furdalásom van, bár meg kell mondanom, sokkal jobb helye volt ott édesanyámnak, de nem szeretett bent, ami érthető.
Nagyon nehéz meghozni a döntést, de arra kell gondolni, hogy vajon bírják-e huzamosabb ideig ápolni a mellette lévők.
ha a kedves család nem megy minden nap gondozni, csak kígyót-békát tud rákiabálni a nagynénédre, akkor SEMMI joga beleszólni. Más f-szával verni a csalánt könnyű...
Egyébként mindent megpróbálnék, de ha én is öreg lennék és beteges, akkor nem tudnám sajnos :( de ez lenne a legutolsó dolog, amit csinálnék, vagy én is mennék vele, ha le lennék robbanva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!