Otthonba a nagymamát?
Velem és a férjemmel és a mamám, a Tőle örökölt házban, most várjuk az első babánkat, nem akartunk tovább várni, közeledem a 30-hoz, de így, a mamával nagyon stresszes az életünk, nagyon nehéz már vele... 76 éves, nagyon feledékeny nem tiszta és vannak undorító dolgai is.
Az volt az eredeti elképzelés, hogy mi költözünk el, de ez nem működhetne, nagyon kevés a nyugdíja, nem tudná magát fenntartani belőle és a házhoz tartozó telek hatalmas, télen fával kell fűteni, emelgetni nem tud, nem menne ez így. A férjem úgy is jöhetne vissza dolgozni, segíteni folyton, meg pénzt is küldenünk kellene, de nekünk sem nagyon lenne miből, albérlet és baba mellett.
A házra már nagyon sok pénzt költöttünk, nem hittük, hogy ez lesz, így itt hagyni mindent...
A "baj" az, hogy ha megemlítjük, hogy elköltözünk, mert nekünk jobb lenne úgy, azt válaszolja, hát jó, ő megérti, de otthonba nem akar menni. Anyukámhoz nem költözhet, a férje nem engedné.
Félek, hogy megszólnának, de a saját családi életemet is féltem, nagyon!!! nekem a születendő babánk a legfontosabb. Mit tegyünk? Mi a véleményetek erről?
Végül is mi a kérdés??
Mert ahogy olvasom te már rég eldöntötted hogy a mamának mennie kell. A ház marad a mama menjen.
Én nem török pálcát feletted, hiszen nem élek a te bőrödben. Nem tudom mit éltek át nap mint nap. Tudod olvasni és látni a dolgokat nagyon nem mindegy. Így hogy olvasom amit írsz, szívtelennek tűnsz.. Olyannak aki már alig várja hogy eltűnjön az életetekből a nagyi. Viszont ha az ember látná milyen nehéz élni vele, akkor lehet meg is értené a helyzetet..
Én nem ítélkezem, de tényleg nem értem minek írtál ki kérdést. Hisz már rég döntöttél. Megerősítést vársz??
Egy biztos. A falubeliek (ha számít hogy mit gondolnak rólatok) el fognak ítélni..Pletykaközpontban lesztek, hogy ti mennyire szívtelenek vagytok, és bezzeg majd ti is így fogtok járni ha a gyereketeknek lesztek útban..
Itt a gyakorin is lesznek akik szintén elítélnek, talán lesz pár ember aki meg fog érteni..
Nem tudja a nagyi fenntartani a házat?
Rendben.
Azonnal visszaíratni a nevére, aztán kössön eltartási szerződést valakivel, akivel osztoznak a ház fenntartásán, nem kap pénzt az ellátásáért, cserébe majd ő örököl.
Sajnos, aki csak elképzeli így gondolja, aki benne van az nem, hanem menekülne, ahova csak tudna... ÉN soha nem fogom elvárni a gyerekeimtől, hogy ezt csinálják velem, áldozzák rám az életüket, nekik is csak egy van. Fiatalsága is csak egy van mindenkinek...
Nem akarom kirakni, ellátást kapna, saját szobát... Nagy különbség! Vagy el is mehetünk, de akkor nem jövünk vissza, dolgozni sem, akkor viszont éhen hal és megfagy télen. Nem képes már az önálló életre!
A szüleim soha nem várnák el tőlem, hogy gondozzam őket és ha mégis, arra már akkor kerülne sor, mikor a gyerekeim is kamaszok és mi sem vagyunk fiatal, ifjú házasok. Az más időszaka az életek és ez is, nagyon! Egy fiatalnak nem így kell élnie! Aki cáfolja az a szívtelen, nem én!!!
Lehet, hogy sötét vagyok, de én nem raktam be az örökségért senkimet otthonba.
Az apósom is én ápoltam, míg meg nem halt, és most az anyósom is. Sőt, ha ő meghal, még kifizethetjük a sógornm is a lakásból.
Sötét vagyok? Lehet. Te meg egy bunkó, aki majd ugyanezt kapod vissza a gyerekedtől. MErt te is azért vagy ilyen, mert ezt láttad anyukádtól. Akkor majd ne sírj itt.
#7 vagyok. Nem értem, miért szidjátok a kérdezőt, pont hogy a nagymama sorsa nem mindegy neki. Nem a házhoz ragaszkodik, mennének ők, csak ugye a mamát sem lehet egyedül hagyni. Itt nem a ház az elsődleges kérdés, hanem hogy fiatal házasként "megörökölt" egy önellátásra képtelen, nehéz természetű nagymamát.
Én egyébként elsősorban a kérdező édesanyját tartom önzőnek ezzel a "férjem nem engedi ide, mosom kezeimet" magatartással.
A ház kérdése egyébként nem teljesen tiszta. Hogyan lehetett megörökölni, ha mindenki él? Vagy egyszerűen nektek ajándékozta a nagymama? Esetleg házon belül nem tudtok leválasztani két külön bejáratú lakást, egyet a nagymamának, egyet meg nektek? Anyud meg fizethetne ápolót, aki naponta foglalkozik vele, elvégre az ő anyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!