20-on évesen idős nagymamát gondozni?
Gratulálok a kedves ismerősödnek!
Én rengeteget vagyok a nagyimmal, ápolásin vagyok vele. Sajnos már nincs sok ideje hátra!
21l
Szerintem elsősorban a nagyi véleménye lenne fontos. Valaki lelkileg belebetegszik, ha beteszik egy ilyen helyre.
Valaki önként dönt róla.
Aztán persze ott van az is neked milyen lehetőségeid vannak az ápolásra. Sok szociális munkás van és vannak egyházak is ahol a tagok ingyenesen vállalnak ápolást.
De a legfontosabb az, hogy milyen állapotban lesz akkor és alkalmas lesz-e az otthoni ápolásra.
Anyukám barátnője pár hónapja intézett a testvérének otthont.
Az első nem tetszett neki, rosszul érezte ott magát. Átvitték egy másikba ahol tetszik neki a nővérkék is jók.
Persze el kell gondolkodni, hogy nem mindenki megy el szépen lassan egyeseket a mentő visz el és sajnos már nem térnek haza.
Szerintem ha a nagyi bírja magát még ne rágd magad ezen, mert ez annyira spéci eset, hogy ott abban a pillanatban kell eldöntened, eldöntenetek mi legyen.
Szeretettel ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem az én történetem, egy fiatal házaspáré. Sokszor eszembe jutnak, és mindig a legmélyebb tisztelettel gondolok rájuk... A mai világban annyira jó ilyet olvasni...
Neked a nagymamád a családod. "A" Családod... Szerintem nem kérdés.
Valamiért ti ketten maradtatok egymásnak. Ő neked, és Te neki! Ez nem véletlen. Én is azt mondom, ha még jól van a Nagyika (Isten éltesse sokáig, erőben, szeretetben, egészségben) akkor még nem kell ilyesmiken gondolkodnod. Fontos az is, hogy ő mit gondol erről az egészről. Én pld. ha idős leszek, már most szóltam a családomnak, hogy nem akaraom magam a lányom (unokám) nyakába varrani, megyek otthonba, ha majd jön az ideje. Lehet, hogy a Te nagyid is ilyen.
Viszont más kérdés, ha 24 órás felügyeletre szorul majd esetleg, és te dolgozol, akkor nincs más választás ugye. És ez nem azt jelenti, hogy Te hálátlan vagy, hanem pontosan azt, hogy gondoskodsz majd róla. Egy otthonba bekerülést lehet jól és rosszul is "tálalni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!