Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20-on évesen idős nagymamát...

20-on évesen idős nagymamát gondozni?

Figyelt kérdés
A nagymamám 82 éves most, én 22 múltam. Egy gyereke volt (az anyukám) de ő meghalt. Nekem csak ő van, se apukám, se tesóm, nagypapa is meghalt, és a nagyinak is csak én vagyok. 13 éves korom óta mióta anyum meghalt szinte ő nevelt, sok mindent megtett értem. Egy ismerős azt mondta "Nem áldozhatod fel magad egy idős asszonyért, fiatal vagy ahhoz hogy ápold, add be majd az öregek otthonába". Szerintetek?
2012. jan. 2. 23:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Amúgy most még hála Istennek jól van, nem szorul semmi ápolásra (múltkor is kb ő ápolt engem mikor lázas voltam) takarítgat, rendesen főz, tud mozogni, sétál stb. de azt mondták gondoljak arra is mi lesz évek múlva. Én simán azt mondanám, hogy annyi mindent megtett értem hogy ezt megpróbálnám visszaadni neki azzal, hogy ha ápolásra szorul én gondoznám. Mit gondoltok erről?
2012. jan. 2. 23:53
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Gratulálok a kedves ismerősödnek!

Én rengeteget vagyok a nagyimmal, ápolásin vagyok vele. Sajnos már nincs sok ideje hátra!

21l

2012. jan. 2. 23:56
 3/13 A kérdező kommentje:
Na igen én is kiakadtam ezen, hogy milyen már hogy csak bedugom az otthonba? Mert még ha utálnám vagy valami, de mivel édesanyám nincs, ő olyan mintha az lenne. Nem lenne szívem beadni. De amúgy a mama is azt mondja mikor szomorú hogy "Majd én is az öregek otthonában végzem mint XY" és mondom neki hogy ezen ne izguljon, de látja a környezetben hogy sokakat beadnak.
2012. jan. 3. 00:01
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Akiket beadnak, nem biztos, hogy nem akarnak róla gondoskodni. Valószínű, hogy dolgoznak, és csak így tudják a megfelelő felügyeletet biztosítani neki. Viszont, ha teheted, maradjatok meg egymásnak, ha szükséges lesz, gondozd a mamádat. megérdemli.
2012. jan. 3. 00:07
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
Természetesen nem áldozhatod rá a fiatal éveidet, az az ápolási szinte semmi pénz és neked fejlődnöd kell, de nem is kell idősek otthonába tenni. Léteznek házi ápolók. Válogathatsz diplomás ápolók közül. Értelmes,mind, nem véletlenül felsőfokú a végzettségük. Így a nagyi otthon lehet, te mindent végezhetsz, és ezzel tettél a legtöbbet. Egyébként is jobb az, ha szakképzett személy van körülötte, aki a bajt azonnal felismeri.
2012. jan. 3. 00:08
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Téveszme, hogy otthonba olyat dugják aki vagy leszarja a nagyszülőt vagy nincs ideje rá. Örülj nagyanyád teszi veszi magát és van.
2012. jan. 3. 00:12
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
igazad van nem lenne szívem nekem sem, de majd eljöhetnek azok az idők mikor 24órás felügyelet kell neki neked esetleg nem lesz időd se pénzed ápolóra stb.akkor majd ráérsz ezen gondolkodni.. pl az én dédim magátol akart menni öregek otthonába mert vágyott az ő korosztálybeli társaságra
2012. jan. 3. 00:34
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem elsősorban a nagyi véleménye lenne fontos. Valaki lelkileg belebetegszik, ha beteszik egy ilyen helyre.

Valaki önként dönt róla.

Aztán persze ott van az is neked milyen lehetőségeid vannak az ápolásra. Sok szociális munkás van és vannak egyházak is ahol a tagok ingyenesen vállalnak ápolást.

De a legfontosabb az, hogy milyen állapotban lesz akkor és alkalmas lesz-e az otthoni ápolásra.

Anyukám barátnője pár hónapja intézett a testvérének otthont.

Az első nem tetszett neki, rosszul érezte ott magát. Átvitték egy másikba ahol tetszik neki a nővérkék is jók.

Persze el kell gondolkodni, hogy nem mindenki megy el szépen lassan egyeseket a mentő visz el és sajnos már nem térnek haza.

Szerintem ha a nagyi bírja magát még ne rágd magad ezen, mert ez annyira spéci eset, hogy ott abban a pillanatban kell eldöntened, eldöntenetek mi legyen.

2012. jan. 3. 00:48
 9/13 anonim ***** válasza:
43%

Szeretettel ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nem az én történetem, egy fiatal házaspáré. Sokszor eszembe jutnak, és mindig a legmélyebb tisztelettel gondolok rájuk... A mai világban annyira jó ilyet olvasni...

Neked a nagymamád a családod. "A" Családod... Szerintem nem kérdés.

2012. jan. 3. 01:18
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

Valamiért ti ketten maradtatok egymásnak. Ő neked, és Te neki! Ez nem véletlen. Én is azt mondom, ha még jól van a Nagyika (Isten éltesse sokáig, erőben, szeretetben, egészségben) akkor még nem kell ilyesmiken gondolkodnod. Fontos az is, hogy ő mit gondol erről az egészről. Én pld. ha idős leszek, már most szóltam a családomnak, hogy nem akaraom magam a lányom (unokám) nyakába varrani, megyek otthonba, ha majd jön az ideje. Lehet, hogy a Te nagyid is ilyen.

Viszont más kérdés, ha 24 órás felügyeletre szorul majd esetleg, és te dolgozol, akkor nincs más választás ugye. És ez nem azt jelenti, hogy Te hálátlan vagy, hanem pontosan azt, hogy gondoskodsz majd róla. Egy otthonba bekerülést lehet jól és rosszul is "tálalni".

2012. jan. 3. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!