20-on évesen idős nagymamát gondozni?
Ha van egy aranyos öreg néni/bácsi, aki ugyan már nem tud jól mozogni, főzni, mosni, takarítani és az ellátása abban merül ki, hogy mindezt valaki megcsinálja, úgy nem feltétlen kell öregek otthonába költöztetni. Tudsz mellette dolgozni, párkapcsolatban élni stb, ha nem kell azon aggódnod, hogy bepisilt, nem tudott magának ebédet szedni és sorolhatnám.
Ha valaki már beteg, sokszor szükségessé válik az otthon, főleg ha csak ketten vagytok egymásnak. Én és a testvérem voltunk/vagyunk ilyen helyzetben és nagyon jól tudom, milyen 24 órában otthon lenni úgy, hogy a boltig is csak úgy mehetsz el, ha addig áthívod a szomszédot, vagy inkább neki is adsz pénz és egy bevásárló listát, mert nem mehetsz el otthonról 5 percet sem. Pelenkázni, etetni, mosdatni, megmozgatni és nincs mellette semmi magánéleted évekig. Valóban vannak ingyenes ápolók, de ők általában hetente 2x jönnek 2-3 órára, ami ilyen helyzetekben sajnos nem valami nagy segítség. Én körbejártam minden hasonló lehetőséget és sajnos nem bővelkedünk. Mostanra fogadtunk egy ápolót, havi 120ezer ft, ő nagyon nagy segítség, napi 8 órát van itt. Én nagyon örülnék, ha hajlandó lenne bemenni egy otthonba, de nem lehet rábeszélni, sajnos az esetemben egy nagyon goromba öregről van szó, aki még élvezi is ha pattogtathat maga körül valakit és a nap minden percére tud találni feladatokat a másiknak. Talán ha kedvesebb lenne, könnyebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!