Kérheti (jogosan) azt a sógornőm, hogy anyukám ne becézze az unokáját? Attól, hogy ő még nem akarja, másnak miért ne lehetne?
Személy szerint nekem sem tetszik ez a katonás stílus, de tiszteletben tartanám a sógornőd kérését anyukád helyében is. Ezt azzal együtt mondom, hogy valamennyire ismerős a helyzet, a gimis osztályfőnököm szólította következetesen Ágnesnek a kislányát és amikor találkoztam vele, sokszor ki akart csúszni a számon az, hogy Ági, Ágika, hiszen egy kislányról volt szó, akaratlanul is jött a lágyabb, becézős forma a nyelvemre. De meg tudtam állni, hozzászokás kérdése volt az egész.
Hamarosan eljön az idő, amikor maga a gyerek kéri majd, hogy milyen néven szólítsák. Ezt pedig remélhetőleg az édesanyja és a nagymamája is tiszteletben tartja.
Kislányom Eszter. Anyosomék kezdték eleinte Esztizni, attol kivert a víz. A férjem mondta, hogy bármit, csak Esztit ne. Már elfogadtuk az Esztike változatok, mi Eszternek vagy Eszterkének szoktuk hívni.
Egy gyereknek tul komoly a Miklos név. Mármint becézés nélkul.
Kérni bármit lehet, aztán majd kiderül, hogy mi valósul meg belőle. Mondjuk ezek után anyukád helyében magáznám a gyereket és csak a vezetéknevén szólítanám.
Kedves 8-as!
Nem tudom, hogy Te milyen közösségekben jártál, de engem még soha, sehol nem szólítottak az "originál" keresztnevemen. Kezdve az óvodától az egyetemig, a munkahellyel bezárólag. (pedig egy roppant átlagos keresztnevem van)
Bocs az offért, de ez nagyon vicces: mindenki le lett pontozva, bármit is írt :-))
Nagyon sok intelligens válasz érkezett. Én tiszteletben tartanám az anya kérését, de a víz kiverne tőle... Az nagyon tetszik, hogy írtátok, remélhetőleg később az anya is tiszteletben tartja a fia kérését. Remélem, így lesz!
18-as !
Pont ez jutott eszembe, hogy mindenki le lett pontozva, akármit is írt.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!