Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyszülő tényleg kérheti...

A nagyszülő tényleg kérheti bírósági úton azt hogy lássa az unokáját? Meg szoktál ítélni?

Figyelt kérdés
17 éves koromban (10 éve) költöztem el otthonról, azóta nem tartom a kapcsolatot anyámmal (apám közben pár éve meghalt). Most megtudta, hogy született egy kisfiam 4 hónapja. Megkeresett, én elutasítottam. Most azzal fenyegetőzik, hogy bírósághoz fordul. Komolyan nem dönthetem el, hogy ki láthatja és ki nem a saját gyerekemet? (az olyan válaszokat, hogy a gyereknek is joga van a nagymamához, kérlek ne írjatok. Vannak neki normális nagyszülei. (párom szülei)

2012. nov. 11. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2012. nov. 11. 12:59
 2/14 anonim ***** válasza:
46%

igen

ha jól tudom akkor havi 1 hétvége

de ha 3 éves kor alatt van akkor csak a te otthonodban és felügyeleted alatt láthatja

2012. nov. 11. 13:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Az első válaszban belinkeltben ezt írják: "a gyermek kérésének és igényeinek megfelelően biztosítani kell számára" Akkor most hogy van ez? Ezt elvileg pár évig még nem tudja eldönteni. 3 éves kor alatt viszont ha találkoznunk kell vele akkor nem értem. Utána pedig oda kellene neki adnom? Erre vannak hülye szabályok ebben az országban, minden más meg hiányos... érdekes.
2012. nov. 11. 13:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne ijedj meg! Forduljon csak bírósághoz. Téged is meghallgatnak. Szépen elmondod, hogy mióta nincs semmiféle kapcsolat köztetek, megindokolod, miért nem akarod, hogy lássa. Kiskorú voltál még mikor elmentél, nyugodtan élt tovább nélküled, nem életszerű, hogy az unokája nélkül nem tudna.
2012. nov. 11. 13:17
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre nem tudom a válasz, nem vagyok jogász, de azt tudom, hogy az én anyám se jöhetne a gyerekem közelébe, mivel 10 évesen elhagyott és egy alkoholista. Ilyen nagyszülőre senkinek sincs szüksége, törvény ide vagy oda.
2012. nov. 11. 13:23
 6/14 A kérdező kommentje:
Az hogy 10 éve nem találkoztunk és tényleg nem voltam még nagykorú szerintem is csak számít valamit a bíróság előtt is. A "baj" talán az lehet, hogy nem volt alkoholista, agresszív. Az apám volt ilyen, de ő vele élt, kitett nekem is neki, soha nem védett meg. Pedig lett volna lehetősége elköltözni nagyszüleimhez. Meg is tudtunk volna élni. De nem akarta elhagyni az apámat mert szerette. (amihez szíve joga, de egy gyerek életét tönkre tenni nincs)
2012. nov. 11. 13:33
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Megitelhetik. De nem fogjak, ha veled eddig nem tartotta anyad a kapcsolatot. Nyugodtan pereskedhet, neki csak penzbe kerulne.
2012. nov. 11. 14:19
 8/14 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, te könnyen mondod, hogy anyádnak lett volna lehetősége a szüleihez költözni.

Gondolj bele, hogy otthagyja faterodat miattad, aztán te 1-2 éven belül kirepülsz, ő meg ottmarad a szüleivel.

Illetve, a nagyszüleidnek is megvan a joga a nyugodt öregkorhoz. Nem biztos, hogy díjazták volna az ötletet, hogy anyáddal együtt a nyakukra mentek.

Végül: anyád szereti apádat. Ennyi.

2012. nov. 11. 14:31
 9/14 A kérdező kommentje:
8-as! Nem fogok veled erről vitatkozni. Majd ha te is úgy nőttél fel, hogy féltél hazamenni apádtól, kint a fagyban azon gondolkodtál, hogy hazamehetsz e már, kiütötte e magát már eléggé, téged küld anyád a szomszédba kölcsönért, hogy legyen mit ennetek, elveszik a te pénzedet amit a nagyszüleidtől kaptál ételre, akkor talán igen. Addig légy szíves ne írd azt, hogy egy anyától nem az az elvárható, hogy a gyereke érdekét tartja elsőnek. A nagyszüleimnek azért nem volt nyugodt öregkora mert tudták mit kell átélnem nekem is, és a drága anyámnak is.
2012. nov. 11. 14:38
 10/14 anonim ***** válasza:
18%
Igen van jóga mivel a nagyszülő unoka az egyenes ági rokon. Így igen törvényileg ugyan úgy megilleti a láthatás mintha elvált szülő lenne.
2012. nov. 11. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!