Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szólítanátok a nagyszül...

Hogyan szólítanátok a nagyszülőket? Hogyan illik?

Figyelt kérdés

Ha nincs kapcsolatotok velük, csak mostanában látjátok párszor kiskorotok óta, 13 évesen. A mama - papa megnevezés túl idegenül hat. Utána tennétek a nénit - bácsit?

Tehát: Pl: Marika vagy Marika néni?

2012. szept. 29. 19:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Nagyapának, Nagymamának szólítanám őket.
2012. szept. 29. 19:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Időseket nénizni, bácsizni szokás. De én a nagyszüleimet akkor sem szólítanám a nevükön, ha ritkán látom őket.
2012. szept. 29. 19:13
 3/10 A kérdező kommentje:
A nagymama és a nagypapa szó többet takar, mint vérségi kapcsolat.
2012. szept. 29. 19:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Semmiképpen nem akarom őket mamának, papának szólítani. A másik nagypapám nemrég halt meg, nekem ő volt a papám. Akivel játszottam kiskoromban, aki agyonkényeztetett. Nem tudnék most "vadidegent" így szólítani
2012. szept. 29. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem áll a szádra a nagymama/nagypapa, kerüld ki a megszólítást. Nekem is volt egy ilyen nagymamám, alig ismertem, nem hívtam sehogy. De lenénizni vagy keresztnéven szólítani szerintem sértő őket.
2012. szept. 29. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Most elgondolkodtam... Sose láttam az apai nagyapámat. Ha találkoznék vele, Feri bácsinak hívnám, és magáznám.
2012. szept. 29. 19:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Tévedsz, a nagymama és a nagypapa pont a vérségi kapcsolatot jelzi. Ahogy az ükanya és ükapa - őket tutira nem ismerhetted, mégis léteztek.
2012. szept. 29. 19:53
 8/10 A kérdező kommentje:

Rendben tényleg vérségi kapcsolatot takar. Viszont ha az apámat nem ismertem volna, őt sem kezdeném el apuzni. És szerintem azon nem akadna fenn senki. Nagyszülőkkel sem más a helyzet. Szerintem.

Köszi a válaszokat. Akkor próbálom kerülni a megszólítást, ha nagyon kell pedig néni-bácsi. Ja és magázom őket, ők sem mondták, hogy tegezzem, így nem teszem

2012. szept. 29. 20:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Én anyai nagyapámmal egyszer találkoztam, amire emlékszem is. Akkor lecsókolomoztam, azt mondta, hogy tegezzem. De én nem hívtam papának. Ha valakivel volt róla szó, akkor csak V...nagyapámnak hívtam.
2012. nov. 10. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem szólíthatod Bori mamának, Pisti papának,

ha a "Papa" megszólítást a szeretett nagyszülőnek "tartod fent"

Bori nénizni hatalmas bunkóság lenne.

lehet, hogy te nem találkoztál vele, de ő nevelte fel a szülődet.

2013. júl. 26. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!