Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám miért akarja mindenna...

Nagyapám miért akarja mindennap meglátogatni nagyanyámat az idősgondozó otthobban már fél éve?

Figyelt kérdés

Nagyanyámnál 2024 május 16.án Alzheimer kórt állapítottak meg egy átfogó kórházi vizsgálat során, amivel még körülbelül júliusig otthon élt, utána az otthoni zavart viselkedése miatt először a belgyógyászatra, onnan egy másik kórházba szállították.

Jelenleg egy fizetős időseknek fenntartott otthonban él október óta, amelybe nagyapám 79 évesen, mindennap látogatja. Én már szóvá tettem neki, hogy ez sok lesz neki, ekkora hajtást nem bírhat, és nem is kell bírnia, illetve nincsen értelme naponta látogatni, mivel nem lesz jobb az állapota, ugyanúgy zavart lesz.

Nagyapám nem érti meg az érveimet, sokszor érzéketlennek, és tapasztalatlannak nevez, ami részben igaz is 20 évesen, de akkor sem találok ebben logikát.

Sokszor sír, nincsen értelme állandóan odamenni, sokszor már fel sem ismer engem sem, őt sem, nagyon szerettem és szeretem most is, de úgy érzem, hogy el kell fogadni az elmúlást, igazam van?

Igazából tanácsokat kérnék, hogy hogyan érthetném meg az ő álláspontját jobban, hogy miért szeretne nap mint nap ott lenni 1-2 órákat.

tegnap 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
89%
Szereti.Bizonyítja hogy nem hagyja így sem magára hiába van mamádnak ez az alattomos betegsége.Példaértékű a papád, te pedig inkább le sem írom minek gondollak…..
tegnap 21:31
 52/63 anonim válasza:
70%

Pedig van még.

Viták meg mindig vannak. Az emberek nem tudnak teljes összhangban együtt élni, elvégre nem vagyunk egyformák

tegnap 21:31
 53/63 anonim ***** válasza:
62%
Szereti! Mit nem tudsz ezen megérteni? Egy 5 éves gyerek felfogja!
ma 05:41
 54/63 anonim ***** válasza:
100%
#50 Szerelem egy idő után átalakul szeretetté. De minden pár vitatkozik. Lehet ezt nem tudod, de így van.
ma 09:02
 55/63 anonim ***** válasza:
100%

Együtt éltek x évtizedig. Szerinted??

Az ilyenekre mondják, hogy össze vannak nőve.

ma 09:07
 56/63 anonim ***** válasza:
79%
Szegény nagypapád...micsoda fájdalom lehet neki így látni a társát, és hogy nem együtt öregednek tovább a kis otthonukban, hanem ez van. Mamádnak már mindegy, ő már élő halott, de nagypapádnak ezt megélni, látni sokkalrosszabb, mintha tényleg a föld alatt lenne a másik. Mert ő még mindig azt látja, aki egykor volt. De főleg az a borzasztó, hogy ilyen türhe, érzéketlen, szívtelen banda a családja, ezt hagyják örökül, ezt "termelték ki". Na, ez az igazi tragédia! Majd egyszer talán megérted.
ma 09:25
 57/63 anonim ***** válasza:
60%

Te tényleg húszéves vagy? Mert az érzelmi szinted az egy kétévesének felel meg max.

Én már 12 évesen megértettem, hogy apa miért megy be minden nap az intenzívre! anyához, aki kb kommunikálni sem tudott már - tudod, ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek.

Te meg húszévesen ennyire buta vagy. Őszintén sajnállak :(

ma 10:45
 58/63 anonim ***** válasza:
60%
Nem pszichopata vagy, csak egy ostoba külyök. Nem tudom, melyik a rosszabb :(
ma 10:47
 59/63 anonim ***** válasza:
51%

Hagyjátok már békén a kérdezőt! Kérdezett, mert nem értette. Ettől se nem szívtelen se nem buta, se egyéb, amit jelzőként megkapott. Válaszoltunk neki. Talán már érti. De minek kell bántani a kérdezőt? Az emberek többsège ebben éli ki magát? Ha elviszi a nagypapáját a nagyanyjához, csak abban kell változnia, hogy nem érvel a nagyapjának, hogy ne menjen. Ezt a terhet ne rakja még rá.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

ma 11:04
 60/63 anonim ***** válasza:
Egy normális embernek ezt nem kell megkérdeznie.
ma 14:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!