Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám miért akarja mindenna...

Nagyapám miért akarja mindennap meglátogatni nagyanyámat az idősgondozó otthobban már fél éve?

Figyelt kérdés

Nagyanyámnál 2024 május 16.án Alzheimer kórt állapítottak meg egy átfogó kórházi vizsgálat során, amivel még körülbelül júliusig otthon élt, utána az otthoni zavart viselkedése miatt először a belgyógyászatra, onnan egy másik kórházba szállították.

Jelenleg egy fizetős időseknek fenntartott otthonban él október óta, amelybe nagyapám 79 évesen, mindennap látogatja. Én már szóvá tettem neki, hogy ez sok lesz neki, ekkora hajtást nem bírhat, és nem is kell bírnia, illetve nincsen értelme naponta látogatni, mivel nem lesz jobb az állapota, ugyanúgy zavart lesz.

Nagyapám nem érti meg az érveimet, sokszor érzéketlennek, és tapasztalatlannak nevez, ami részben igaz is 20 évesen, de akkor sem találok ebben logikát.

Sokszor sír, nincsen értelme állandóan odamenni, sokszor már fel sem ismer engem sem, őt sem, nagyon szerettem és szeretem most is, de úgy érzem, hogy el kell fogadni az elmúlást, igazam van?

Igazából tanácsokat kérnék, hogy hogyan érthetném meg az ő álláspontját jobban, hogy miért szeretne nap mint nap ott lenni 1-2 órákat.

tegnap 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
100%

Ha idősebb leszel, érteni fogod. Van is erre egy ilyen történet :

Pista bácsi, miért megy be a feleségéhez minden áldott nap az otthonba? Hiszen évek óta demens, és évek óta nem is tudja szegény, hogy maga kicsoda?

- Azért fiam, - válaszol az öreg - mert én viszont tudom, hogy ő kicsoda!

tegnap 16:06
 22/63 anonim ***** válasza:
74%

Milyen okoskodó érzéketlen tuskó vagy!

Inkább hagyd őket békén!

tegnap 16:10
 23/63 anonim ***** válasza:
88%
#21 nem a kor határozza ezt meg szerintem. Egy fiatal is ugyan úgy képes kéne legyen felmérni, hogy milyen egy felnőtt/idős ember érzelme, főleg ha ő magát is idősnek vallja. Sajna a mai világban annyira megy ez a "szarjuk le, szakítsuk meg a kapcsolatot, ha nehéz az élete az illetőnek, oldja meg, nekem ehez semmi közöm" gondolkozás, hogy elvesznek az igazi értékek az emberekben. A nagytata itt egy valódi értékrenddel és érzelmekkel rendelkező ember, akinek főleg most karácsony közeledtével kuvara szar lehet, hogy egyedül van, és folyamatosan ezen jár a feje, hogy mi van azzal a nővel, akit ismer rengeteg ideje, aki gyerekket szült neki, aki az ünnepet ünneppé tette, akivel rengeteg szép és rossz emlékei vannak. És ezek az emlékek benne vannak, és reméli, hogy nem ér véget.
tegnap 16:11
 24/63 anonim ***** válasza:
81%
Csak kibújt a szög a zsákból! Furcsa is volt ez a szélsőséges értetlenség. Nincs kedve a nagypapát fuvarozni, ezért aztán megmagyarázza, hogy annak racionálisan nincs értelme. Szeretné, ha ezt a nagypapa megértené, mert akkor nem kéne fuvaroznia. Haragszik rá, mert kellemesebben is el tudná tölteni az idejét. (Ha te fuvarozod, akkor még a nagypapa fizikai fáradsága se érv.)
tegnap 16:13
 25/63 A kérdező kommentje:

Igazad van, annyira érzéketlen vagyok, hogy elviszem kocsival, hogy ne kelljen napi 30 km-t megtennie.

Neked is Boldog Karácsonyt, és élményekben gazdag Újévet!😊

tegnap 16:13
 26/63 anonim ***** válasza:
100%

Te megteszed, ami tudsz.

De ha nem viszed el, akkor is megteszi tömegközlekedéssel. De akár gyalog is.

tegnap 16:15
 27/63 anonim válasza:
100%
Nem, határozottan nincs igaz. Az álláspontod mellett értelmetlen érvelni. Igen, el kell fogadni az elmúlást, de majd amikor meghalt, nem most. A nagypapád sem fiatal már, ki tudja mennyi idejük maradhatott. Most így karácsonykor különösen borzamlas lehet az egész. Ebben nem a logikát kell keresni, hanem az érzelmeket. Rendesen ijesztő, hogy ezt tényleg nem látod át.
tegnap 16:19
 28/63 anonim ***** válasza:
37%

23-as,de igen, a kor is nagyon meghatározza!! Nem véletlenül mondják mindig, hogy ha "idősebb leszel, érteni fogod".

Kell, hogy szerezzen tapasztalatot érzelmi téren is minden fiatal!

Ráadásul a kérdező is érteni szerette volna, ezért tette fel a kérdést! Én nem tartom őt emiatt egy "sz@r embernek", ahogy egyesek próbálják ezt közölni vele.

És igenis, érteni fogja!!!

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. Acsarkodásmenteset, szeretettel telit! "

tegnap 16:24
 29/63 anonim ***** válasza:
85%

Ilyen érzéketlenséger komolyan...

"Nincs benne logika" ehhez nem kell logika ehhez feltétel nélküli szerelem kell amit te kedves kérdező valszeg még nem tapasztaktál meg. Ha te is öreg leszel, és netalán a párod ugyanezen megy keresztül elhagyod? Hagyod hogy bent legyen egyedül magányosan? Mert úgy se ismer fel és amúgy sincs logikája bemenni? Vagy ha te kerülsz ilyen hekyzetbe? Hogy esne ha a saját párod és gyereked nemblátogatna téged, mert nincs logika a látogatásban?

tegnap 16:33
 30/63 anonim válasza:
100%

Erről egy kis herceg idézet jutott eszembe: az igazán fontos dolgok a szemnek láthatatlanok.

Te csak a szemeddel nézted az interakciójukat. Most ne a szemeddel nézd és megérted

tegnap 16:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!