Nagyapám miért akarja mindennap meglátogatni nagyanyámat az idősgondozó otthobban már fél éve?
Nagyanyámnál 2024 május 16.án Alzheimer kórt állapítottak meg egy átfogó kórházi vizsgálat során, amivel még körülbelül júliusig otthon élt, utána az otthoni zavart viselkedése miatt először a belgyógyászatra, onnan egy másik kórházba szállították.
Jelenleg egy fizetős időseknek fenntartott otthonban él október óta, amelybe nagyapám 79 évesen, mindennap látogatja. Én már szóvá tettem neki, hogy ez sok lesz neki, ekkora hajtást nem bírhat, és nem is kell bírnia, illetve nincsen értelme naponta látogatni, mivel nem lesz jobb az állapota, ugyanúgy zavart lesz.
Nagyapám nem érti meg az érveimet, sokszor érzéketlennek, és tapasztalatlannak nevez, ami részben igaz is 20 évesen, de akkor sem találok ebben logikát.
Sokszor sír, nincsen értelme állandóan odamenni, sokszor már fel sem ismer engem sem, őt sem, nagyon szerettem és szeretem most is, de úgy érzem, hogy el kell fogadni az elmúlást, igazam van?
Igazából tanácsokat kérnék, hogy hogyan érthetném meg az ő álláspontját jobban, hogy miért szeretne nap mint nap ott lenni 1-2 órákat.
Ha idősebb leszel, érteni fogod. Van is erre egy ilyen történet :
Pista bácsi, miért megy be a feleségéhez minden áldott nap az otthonba? Hiszen évek óta demens, és évek óta nem is tudja szegény, hogy maga kicsoda?
- Azért fiam, - válaszol az öreg - mert én viszont tudom, hogy ő kicsoda!
Milyen okoskodó érzéketlen tuskó vagy!
Inkább hagyd őket békén!
Igazad van, annyira érzéketlen vagyok, hogy elviszem kocsival, hogy ne kelljen napi 30 km-t megtennie.
Neked is Boldog Karácsonyt, és élményekben gazdag Újévet!😊
Te megteszed, ami tudsz.
De ha nem viszed el, akkor is megteszi tömegközlekedéssel. De akár gyalog is.
23-as,de igen, a kor is nagyon meghatározza!! Nem véletlenül mondják mindig, hogy ha "idősebb leszel, érteni fogod".
Kell, hogy szerezzen tapasztalatot érzelmi téren is minden fiatal!
Ráadásul a kérdező is érteni szerette volna, ezért tette fel a kérdést! Én nem tartom őt emiatt egy "sz@r embernek", ahogy egyesek próbálják ezt közölni vele.
És igenis, érteni fogja!!!
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. Acsarkodásmenteset, szeretettel telit! "
Ilyen érzéketlenséger komolyan...
"Nincs benne logika" ehhez nem kell logika ehhez feltétel nélküli szerelem kell amit te kedves kérdező valszeg még nem tapasztaktál meg. Ha te is öreg leszel, és netalán a párod ugyanezen megy keresztül elhagyod? Hagyod hogy bent legyen egyedül magányosan? Mert úgy se ismer fel és amúgy sincs logikája bemenni? Vagy ha te kerülsz ilyen hekyzetbe? Hogy esne ha a saját párod és gyereked nemblátogatna téged, mert nincs logika a látogatásban?
Erről egy kis herceg idézet jutott eszembe: az igazán fontos dolgok a szemnek láthatatlanok.
Te csak a szemeddel nézted az interakciójukat. Most ne a szemeddel nézd és megérted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!