Melyik képzést érdemes elvégezni az idősgondozó képzést vagy pedig a házi betegápolás és gondozás tanfolyamot?
Mind a két képzés az "új OKJ" (tudom, már átalakult a képzés és nincs OKJ), szóval mind a két képzés felnőttképzés keretein belül van, kb. 2 hónapos, tanúsítványt lehet szerezni a tanfolyam elvégzést követően, majd szakmai bizonyítványt, amely már munkakör betöltésére jogosít fel, ha jól tudom.
OKJ-s Gyógyped. asszisztensi képzést már elvégeztem 5 éve, de még nem dolgoztam benne, csak önkéntesként, szeretném kiegészíteni a fent nevezett képzések valamelyikével. Idősek gondozásban, vagy ha van olyan intézmény, amely autista gyermekek fejlesztésével és gondozásával is foglalkozik, ilyenben is gondolkozom.
Szerintetek melyiket érdemes inkább elvégezni?
Mennyire elfogadottak ezek a képzések a munkáltatók által, el lehet velük helyezkedni?
A mai szociális helyzetben?
Ha már ennyire önsanyargató vagy, akkor szerintem csináld meg mindkettőt 2 hónap, tananyagban biztos lesz egy csomó átfedés.
"Szerintetek melyiket érdemes inkább elvégezni?"
Teljesen egyéni preferencia, egyikben sem várható különösen magas anyagi megbecsülés, sem kimagasló karrierút... azt pedig csak te tudod eldönteni, hogy az idősgondozás vagy a betegápolás érdekel jobban.
Ha lenne egészségügyhöz gyomrom meg idegrendszerem, akkor mindenképp a házi ápolásban próbálkoznék.
Nemrég saját bőrünkön tapasztaltuk 2x is, mennyire nagy szükség van rájuk. És biztosan nem mi vagyunk az egyetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!