Ha a patikai C vitamin port (aszkorbinsavat) belesütöm egy citromos vagy almás sütibe, akkor mi az a hõfok, ami már roncsolja?
Figyelt kérdés
Idõs, beteg emberbe lenne jó beletukmálni egy kis immunerõsítést, a pirulák annyira nem mennek le, de gondoltam a süti lenne a trójai fa ló.
A recept amúgy is kéri az aszkorbinsavat.
2023. okt. 16. 09:36
1/6 anonim válasza:
Minden C-vitamin 40 fok fölött bomlik.
Az ascorbinsav egyébként csak savasítás miatt van ott, ha egy kiskanál ecetet teszel a tésztába, ugyanúgy müködik.
Ha mindenképpen C-vitamint akarsz adni neki, akkor (hideg/langyos) italba keverd a por alakú C-vitamint.
2/6 anonim válasza:
Próbáld meg a krémhez keverni, amit nem sütsz vele, hanem mondjuk a tetejét megkened vele. Vagy a csokimázba, vagy hasonló.
3/6 anonim válasza:
Millió szirup formában kapható vitamin van. Vagy pl ott a pezsgőtabletta...
4/6 anonim válasza:
Azért megnézem, hogy mennyit akarsz a krémbe tenni, hogy abban a két szeletben, amit megeszik, meglegyen a szükséglete.
5/6 anonim válasza:
Egy süteményböl eleve nem tud senki annyit megenni, hogy - feltéve, hogy nem bomlott le - mérhetü mennyiségü vitamint fogyasszon vele az illetö.
Keverd gyümölcslébe, akkor van értelme, így nem.
6/6 anonim válasza:
Bármibe beleteheted a port, amit nem kell hőkezelni. Gondolom inni szokott az idős, beteg ember. Belekevered vízbe, langyos teába, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!