Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám miért akarja mindenna...

Nagyapám miért akarja mindennap meglátogatni nagyanyámat az idősgondozó otthobban már fél éve?

Figyelt kérdés

Nagyanyámnál 2024 május 16.án Alzheimer kórt állapítottak meg egy átfogó kórházi vizsgálat során, amivel még körülbelül júliusig otthon élt, utána az otthoni zavart viselkedése miatt először a belgyógyászatra, onnan egy másik kórházba szállították.

Jelenleg egy fizetős időseknek fenntartott otthonban él október óta, amelybe nagyapám 79 évesen, mindennap látogatja. Én már szóvá tettem neki, hogy ez sok lesz neki, ekkora hajtást nem bírhat, és nem is kell bírnia, illetve nincsen értelme naponta látogatni, mivel nem lesz jobb az állapota, ugyanúgy zavart lesz.

Nagyapám nem érti meg az érveimet, sokszor érzéketlennek, és tapasztalatlannak nevez, ami részben igaz is 20 évesen, de akkor sem találok ebben logikát.

Sokszor sír, nincsen értelme állandóan odamenni, sokszor már fel sem ismer engem sem, őt sem, nagyon szerettem és szeretem most is, de úgy érzem, hogy el kell fogadni az elmúlást, igazam van?

Igazából tanácsokat kérnék, hogy hogyan érthetném meg az ő álláspontját jobban, hogy miért szeretne nap mint nap ott lenni 1-2 órákat.

tegnap 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
100%
Milyen logikát akarsz megérteni. Soha nem fogod megérteni, ez az önzetlen szeretet, jóban-rosszban. Az életüket leéltèk egymás mellett. Sok esetben ha az egyik öreg meghal, a másik is utána hal. De nem kell, hogy érts. Csak fogadd el és hagyd békén, hadd menjen!
tegnap 20:15
 42/61 anonim ***** válasza:
100%
Jaa és nézd meg a Szerelmünk lapjai című filmet. Talán kicsit megérted.
tegnap 20:16
 43/61 anonim ***** válasza:
100%
Minden tiszteletem a papádé!
tegnap 20:17
 44/61 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, hogy tényleg ennyire ostoba vagy, vagy pedig csak játszod a hülyét. Azért még egy 20 éves is érti ezeket a dolgokat.
tegnap 20:18
 45/61 A kérdező kommentje:

Válaszom a pár jogos kérdésre, miszerint voltam-e szerelmes: Nem.

Nem voltam szerelmes sosem, nem is vagyok most sem, sajnos senki iránt nem tudtam eddig érezni azt a szeretet, amit egy családtagon kívüli ember felé kell, vagy lehet érezni. Párkapcsolatom szintén nem volt, és semmi más egyéb sem.

Így az érdeklődök megtudhatták ezt is. Nem tehetek róla, senki felé nem volt sosem kémia.

tegnap 20:45
 46/61 A kérdező kommentje:

Nem vagyok ostoba, barom, tuskó, és paraszt sem! Ismeretlenül a legkönnyebb leírnod ezeket a szavakat! Én nem haragszom rád, bárki is vagy, kívánom jövőre tisztulj meg a sok negatív energiától.❤️ (Ez mindenkinek szól aki negatívat írt.)

A kérdés eleve azért született, hogyan lehetek jobb.

tegnap 20:47
 47/61 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy egy érzéketlen ember vagy, akinek az életben nem volt társa és ha így folytatod nem is lesz. Nagypapád legyen inkább előtted példa Ő tud szeretni.
tegnap 21:06
 48/61 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel, milyen volt a gyerekkorod. Együttélő szülők? Milyen volt a hangulat, a hozzád való viszony?
tegnap 21:09
 49/61 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem érted meg azt, hogy nagyapád szereti nagymamádat. Ez előfordul, főleg, ha te nem élted meg ezt az érzést.

De gondolj bele valami másba: egyszerűen megszokta, hogy van. Lehet, hogy szereti is (szerintem biztos, de lehet, hogy te ilyet nem láttál élőben), de az tény, hogy a hosszú élete háromnegyedét úgy töltötte, hogy nagymamád ott volt mellette. Akár szereti, akár nem, megszokta, hogy ott van, azért megy hozzá minden nap. Valamikor reggeltől estig, ha akarta, ha nem, mellette volt és most már ha nincs ott, hiányzik neki.

tegnap 21:15
 50/61 A kérdező kommentje:

Szerette! Ez biztos, hogy szerette, de az utóbbi időben amíg otthon élt, sokat vitatkoztak, veszekedtek már nagyanyám viselkedésén.

Azt sem tudom egyáltalán, hogy szerelem, vagy szeretet volt-e köztük. Nem vagyok abban biztos, hogy 45 év után van még élő szerelem.

tegnap 21:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!