Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszüleink korában(nagymut...

A nagyszüleink korában(nagymuter pl1934-es születésű volt.)nem volt "enyémzokni,tiédzokni",hanem mindenki aztkapta,ami jutott/ami éppen a kezébe akadt?Úgy szocializálódtak,h minden közös?Szóval mind1,melyiket veszi el a kimosottak közül,tetszőleges?

Figyelt kérdés

[Saját magának mosott mindenki, vagy anyuka mosott, vagy változott amúgy akár családon belül is, hogy mikor ki? Mert akkor levette a saját lábáról kirakta valahova szárítani, és ugyanonnan ugyanő elvette.]

Csak mert nekem anno nagymamám -Isten nyugasztalja- lopta a zoknikat, meg amúgy pólókat is.

Mosás után mindig kevesebb lett a zoknink, ő a sajátjai sarkát állandóan kitaposta (gondolom, rossz volt a testtartása, vagy valami, párszor megvarrta, utána kidobta a kukába), és utána nem kérte, hogy vegyünk neki új zoknit; hanem a mieinkkel pótolta. Bátyámtól a fekete zoknikat, (anyaga alapján volt hasonló az övéihez), anyámtól a nagyon világosakat (mamámnak ami volt sajátja, az főleg fehér volt.) Egyszer vettem egy olyan telt, pirosas sötétlila zoknit, mert a tapasztalataim alapján azt talán majd nem csórja be. Hát de. XD Mikor kimentem wc-re, még láttam, ott lógott a fürdőszobában a szárítón, mire visszajöttem, eltűnt. Bementem nagymuter szobájába, épp ott rejtvényt fejtett, vagy olvasott, és akkor volt ott a kisszekrényén pár zokni gombócban, és ottvolt, és ááááh, megpróbálta bekamuzni, hogy csupa lyuk, és azért volt nála, mert meg akarja/ta varrni. XD :) :D

Amúgy mindig kinyújtva kaptuk vissza a zoknikat, ha mégis visszakerült a saját cuccaink közé (nagy lába volt, még tyúkszem is volt rajta, úgyhogy jóó nagyra volt nyújtva, nem szerettem utána már fölvenni.)

A ti nagyitok is lopta a zoknikat, pólókat? Mert enyém mondjuk háborús időszakban nőtt fel, lehet, hogy ebből adódóan nem érdekelte, hogy azt a zoknit konkrétan valaki más kapta, és ő most fölveszi.

Őt már nem tudom megkérdezni, most jutott eszembe.

nov. 11. 19:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem gyerekkorban, tesók között most is simán szokás egymás cuccainak a hordása.
nov. 12. 13:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!