A nagyszüleink korában(nagymuter pl1934-es születésű volt.)nem volt "enyémzokni,tiédzokni",hanem mindenki aztkapta,ami jutott/ami éppen a kezébe akadt?Úgy szocializálódtak,h minden közös?Szóval mind1,melyiket veszi el a kimosottak közül,tetszőleges?
[Saját magának mosott mindenki, vagy anyuka mosott, vagy változott amúgy akár családon belül is, hogy mikor ki? Mert akkor levette a saját lábáról kirakta valahova szárítani, és ugyanonnan ugyanő elvette.]
Csak mert nekem anno nagymamám -Isten nyugasztalja- lopta a zoknikat, meg amúgy pólókat is.
Mosás után mindig kevesebb lett a zoknink, ő a sajátjai sarkát állandóan kitaposta (gondolom, rossz volt a testtartása, vagy valami, párszor megvarrta, utána kidobta a kukába), és utána nem kérte, hogy vegyünk neki új zoknit; hanem a mieinkkel pótolta. Bátyámtól a fekete zoknikat, (anyaga alapján volt hasonló az övéihez), anyámtól a nagyon világosakat (mamámnak ami volt sajátja, az főleg fehér volt.) Egyszer vettem egy olyan telt, pirosas sötétlila zoknit, mert a tapasztalataim alapján azt talán majd nem csórja be. Hát de. XD Mikor kimentem wc-re, még láttam, ott lógott a fürdőszobában a szárítón, mire visszajöttem, eltűnt. Bementem nagymuter szobájába, épp ott rejtvényt fejtett, vagy olvasott, és akkor volt ott a kisszekrényén pár zokni gombócban, és ottvolt, és ááááh, megpróbálta bekamuzni, hogy csupa lyuk, és azért volt nála, mert meg akarja/ta varrni. XD :) :D
Amúgy mindig kinyújtva kaptuk vissza a zoknikat, ha mégis visszakerült a saját cuccaink közé (nagy lába volt, még tyúkszem is volt rajta, úgyhogy jóó nagyra volt nyújtva, nem szerettem utána már fölvenni.)
A ti nagyitok is lopta a zoknikat, pólókat? Mert enyém mondjuk háborús időszakban nőtt fel, lehet, hogy ebből adódóan nem érdekelte, hogy azt a zoknit konkrétan valaki más kapta, és ő most fölveszi.
Őt már nem tudom megkérdezni, most jutott eszembe.
"saját lábáról kirakta valahova szárítani"
a "kimosta" kimaradt
Ja amúgy későn jöttem csak rá,hogy a bokazoknik azok, amire nem repül rá; addigra már csomó másikfajta-típusú zoknit becsórt, élete utolsó kb 3-4 évében jöttem kábé rá, és onnantól főleg olyat vettem.
♥
Dede, ez annak a jele volt, 7-esnel a pont.
Anno dedimeknel tenyleg nem volt sajat cipoje senkinek,zokni meg akadt. De cipot, kabatot, neha meg nadragot is felvaltva hordtak, attol fuggoen kinek hova kellett menni, ki maradt otthon. 10-en voltak testverek.
Aztan amikor mar a dedim jobb korulmenyek kozott elt, sajat csaladja volt, sajat ruhakkal-nem lopkodott senkitol semmit termeszetesen :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!