Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni, ha nagyanyám...

Mit lehet tenni, ha nagyanyám “becsávózott”, de a vénember költi a pénzét?

Figyelt kérdés
Kb másfél hónapja nagyanyám, aki lassan 70 éves, a semmiből beköltöztetett magához egy kb vele egyidős vénembert, aki azóta erőszeretettel költi nagyanyám spórolt pénzét. TV-t vetetett magának, fürdőszoba csempét cseréltet mert neki a régi nem tetszik, meg ki tudja mi van még, amiről nem tudunk. Az öregembernek saját kulcsa van nagyanyám házához, ő csináltatta neki, természetesen nagyanyámnak nincs az övéhez. Teljesen semmiből jött a vénember, annyira bekeblezte nagyanyám, hogy anyámék hiába mondták neki, hogy ez így nem jó, csak kihasználja, nem érdekli, sőt, inkább a vénember pártját fogja. Anyám tesójával , azaz a másik lányával nem is beszél már.. Arról nem is beszélve, hogy a vénember direkt hergeli anyám, a tesóját, meg mindenkit a családban, hülyeségeket írkálgat mindekinek , sokszor nagyanyám facebookjáról. Ha felhívjuk nagyit, kiveszi a telefont a kezéből, és mondja telefonba a hülyeségeit. Egy vadidegen emberről van szó.Nem is ismertük előtte, szerintem nagyanyám sem. Gondolom magányos volt nagyi előtte, és jó neki a társaság,nagyfater 15 éve halott, de ez így akkor sincs rendben. Rendőrt már hívtunk, azt mondták nagyanyám dolga, nem tudnak tenni semmit. Nagyanyám is teljes sötétség, nem érdekli a vénemberen kívül senki, azt se hiszi el ha felolvassuk neki amit a vénember írt nekünk, úgy hogy ő is látja az üzenetet is, meg hogy ki küldte.. Nem tudom mit tegyek, zavar ez az egész. Én, mint az unokája, tudok egyáltalán bármit is tenni?

okt. 18. 11:59
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Egy magányos idős nőről van szó, akinél érthető, hogy még szeretne az életben boldog lenni. Fiatalon sokan azt hiszik, az időseknek nem lehet párkapcsolatra igényük, csak az unokázás meg a nyugdíjasklub való nekik.

De pont emiatt nagyobb az esélye, hogy egy szélhámos hálójába kerülnek, mert tudják, a koruk miatt nehezebb társat találniuk, mint fiatalon. Ez már a nőknél 40-50 felett így van. Nemzetközi csalóhálózatok épülnek erre a jelenségre, pl. az amerikai katonás csalások a neten.

Ez a férfi nekem is csalónak tűnik, lehet, hogy hajt a nő lakására, hogy nagy szerelemből rá fogja íratni. Tényleg kihasználja, de ez nem Btk. kategória, ezért is nem tudtak segíteni a rendőrök. Egy cselekvőképes ember azt tesz a vagyonával, amit akar, az egészet a párjára is költheti. Ez nem okos döntés, de még nem az a kategória, hogy beszámíthatatlan valaki. Szerintem nem igaz, hogy nem erőszakos a férfi, mert aki gátolja a kapcsolattartást a családdal, az erőszakos, ez már egy bántalmazási forma. Nem kizárt, hogy komoly lelki terror van a kapcsolatban, akár fizikai is, csak ezt nem látják kívülről.

A család itt annyit tehet, hogy a néni figyelmét felhívják arra, hogy nem tűnik önzetlennek a párja, vigyázzon magára és ne hagyja kihasználni magát. Esetleg a magánnyomozó jó ötlet, mert nem zárható ki, hogy elítélt bűnöző az illető és fel lehet kutatni esetleg volt partnereket, akiket kifosztott.

okt. 22. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!