Mit lehet tenni, ha nagyanyám “becsávózott”, de a vénember költi a pénzét?
Fordítsuk meg a dolgot: a Te párkapcsolatodban mit tennél, ha ismerősök-rokonok-baratok számára nem lenne szimpatikus a választottad (esetleg rendőrt hivnának rátok?)
Nos, kisgomba....?
Amíg orvosilag nem igazolt, hogy nem beszámítható és nem kerül gondnokság alá, addig jogilag intézheti ügyeit, adhat vehet bármit, annak ajándékoz bármit, akinek akar.
Másnak nem lehet beleszólása, nem akadályozhatja meg.
Kicsi fiam:
1: A világon semmi közöd hozzá
2: Azért 70 évesen még sem nagyanyád sem a barátja nem "vénember"
3: Dolgozzál te is és ne a nagyszüleid által összegyűjtött pénzre fájjon a fogad.
4: Nagyanyád vagyonkája úgysem a tied lesz hanem a szüleidé.
Nem tudom egyáltalán hová tenni ezeket a válaszokat. Köszönöm szépen, de nem az a gondom a dologgal, hogy "az én örökségem" félteném, mert hidegen hagy a pénz, nekem semmi közöm nincs hozzá, azt csinál vele, amit akar. Az övé. Dolgozom, van saját pénzem, és ha a vénember kipucolja nagyit, és nem lesz semmije, én akkor is adni fogok neki, ha kér, mert a nagymamám, és feltétel nélkül szeretem. Azzal van gondom, lehet nem volt elég érhető, hogy az úriember az első perctől kezdve hergeli a családot, sakkban tartja a nagymamámat. Kiolvastátok a kérdésből, hogy nem hívhatjuk fel, mert kiveszi a telefont a kezéből? Kiolvastátok a kérdésből, hogy a nagymamám facebookjából ő válaszol? Vagy csak azt szűrtétek le hogy féltem az örökségem?, de amúgy ezen kívül leszarom a nagyit?...
Vagy szerintetek, kedves eddigi válaszolók, ez egy teljesen normális magatartás?
Ha a ti nagymamátok, vagy akár lányotok, anyukátok udvarlója így állna hozzá a dolgokhoz, az ugyan így ennyire rendben lenne? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!