Mit lehet tenni, ha nagyanyám “becsávózott”, de a vénember költi a pénzét?
Rendőrt hívtatok? Mire fel? Mert a párja nála lakik?
És a rendőrök nem röhögtek körbe, amikor ezt előadtátok nekik?
Kérdező, mondjuk nekem eszem ágában nincs belepfázni más életébe, mint pl neked ;)
Ez az egész csak akkor lenne valamennyire jogos ill. érthető, ha a pasas alkoholista, kocsmázó, szerencsejátékfüggő vagy erőszakos lenne.
De így, hogy kb semmi rosszat nem csinált, és a magányos mamádnak társaságot biztosít, az egész "aggódásotok" nevetséges. Attól, mert ti nem ismertétek előtte, még nem jelenti azt, hogy a mamád sem. A nagyid felnőtt ember, és nem kisgyerek vagy egy 12 éves tini, el tudja maga is dönteni, kinek ad kulcsot meg kinek nem meg kiben bízik meg. Feltételezem ha nem 70 éves lenne, hanem mondjuk 50, mindjárt máshogy viszonyulnátok az egészhez.
Rendőrt hívni? Most komolyan?? Mi volt az indok? Hogy nála lakik? Vagy hogy nektek nem tetszik a fószer? Baszki a mamád saját lakása, azt költöztet oda, akit akar, ebbe nektek abszolút nulla beleszólásotok van. Most képzeld bele magad az ő helyébe: talált magának valakit (70 évesen azért ilyenre már elég kevés esély van), erre a saját családja megpróbálja a rendőrséggel kidobatni. Aztán ha sikerül, a mamád meg örökre megsértődik, akkor mit csináltatok volna? Mert ezzel az akcióval kvázi kijelentettétek, hogy NEKTEK jobb, ha a mamád magányosan, egyedül ücsörög otthon, minthogy komolyann kapcsolatot kialakítson valakivel.
Az írásodból teljesen az jön le, hogy meg sem próbáltátok a férfit megismerni, egyből kongattátok a vészharangot.
A mi családunkban volt hasonló eset, a nagynéném pasizott be úgymond, aki akkoriban 80 év körül lehetett. ( Azóta már elhunyt) Az "udvarló" egy hasonló korú bácsi volt, aki ha jól emlékszem mozgáskorlátozott volt, vagy bottal járt. Amint megtudta az egy szem lánya a nagynénémnek, majdhogynem szószerint elzavarta az udvarlót. Lecseréltette a kapun a zárat, és nem engedte, hogy találkozzanak. Azt hiszem a nagynénémnek is volt valami betegsége ekkor már. A néni nem mehetett a nyugdíjas klubba, ahol megismerkedett az udvarlóval. Csak a lánya, és a szomszédban lakó rokon mehetett át hozzá. A lánya amúgy nagyon erélyes, és minden úgy volt ahogy ő akarta. Az volt az indoka, hogy nem fognak még egy beteg bácsit is gondozni, elég gondja van az anyukájával.
Nem tudom pontosan hogy történt, de a nagynéni a legurult a lépcsőn, eltört valamilye, és úgy feküdt legalább 1 napig. De azt nem tudom abba halt-e bele. A lánya sajnos elég ritkán látogatta, és a szomszéd rokon néninek is volt elég gondja a férjével. Érdekes módon a nagynénénk férje full alkoholista volt, és nagyon dohányos, meg elég rossz természetű. Vagy 20 évig élt egyedül a néni, és magányos volt. Próbált egy társat találni még az utolsó éveiben, de nem engedte neki a lánya. Bele is egyezett, mert nem is adott a lánya neki választási lehetőséget. A kérdésben szereplő 70 éves néni a nagynénénkhez képest még viszonylag fiatal, és még 10-15 akár 20 éve is lehet hátra. Így érthető, hogy nem akar magányos lenni még ennyi évig. Ezért sem szabad beleszólni a dologba, mert az ő élete, és még nem olyan idős, hogy ne tudná, hogy mit csinál.
"Ti rakjátok ki a pasast a házból, és mamádnak megmondani, hogy kuss van."
Te senkit nem raksz ki más házából, és senkivel nem beszélhetsz így. Eszem megáll, mi a phaszt képzelnek egyesek magukról.
Tapasztalatból mondom, hogy általában azok az idősek (65 felett) szoktak párkapcsolatot keresni ill. kialakítani, akik nagyon magányosak, egyedül érzik magukat, nem akar(ná)nak egyedül meghalni és/vagy félnek, hogy otthon történik velük valami, és senki sem veszi (időben) észre. Kapcsolatot kialakítani nyugdíjas korban rettenetesen nehéz, nagy akaraterő kell ahhoz, hogy ilyen korban egymáshoz tudjon 2 ember igazodni, mert 65 felett már nagyon nehezen tud valaki változtatni saját magán.
Most őszintén, miért akarjátok ezt tönkretenni? Amit leírtál, az alapján semmi nagyobb probléma nincs az öreggel. A pénzt gondolom mamád engedélyével költi, és nem arról van szó, hogy elvette a bankkártyát.
" TV-t vetetett magának, fürdőszoba csempét cseréltet "
Ez mindkét félnek jó, nem csak az öregembernek. Mamád beleegyezése nélkül egyik sem lett volna lehetséges.
" Az öregembernek saját kulcsa van nagyanyám házához "
Ha ott lakik, akkor ez természetes. A mamádnak meg minek kéne kulcs a férfi üres házához? Teljesen felesleges.
"Rendőrt már hívtunk, azt mondták nagyanyám dolga"
Teljesen igazuk van. A mamád felnőtt ember, csak azért mert 70 éves, még nem jelenti azt, hogy nincs józan ítélőképessége, nem kell kisgyerekként kezelni. Milyen indokból hívtátok a rendőrt? Vagy mit vártatok? Hogy majd bemennek és a mamád tiltakozása ellenére kihajítják az öreget, vagy elviszik? Nevetséges.
Még szép, hogy a mamád teljesen az öreg pártját fogja, mert nagyjából a büdös semmi miatt fújtok rá, nem tetszik, hogy egy SZÁMOTOKRA idegen ember belépett a mamád életébe, nem tudjátok elfogadni, hogy a mamád saját maga hoz döntéseket, még ha ezek nagyobb döntések is. Az öreggel miért nem ültetek le soha személyesen beszélni? Mert szerintem meg sem próbáltátok megismerni, egyből elkezdtétek őt közös erővel kiutálni, elmarni a mamádtól.
Ha én lennék az öreg helyében, én sem mosolyognék, ha meglátlak titeket, mert amit műveltek, az felháborító. A mamád meg elég jószívű, hogy még tartja veletek a kapcsolatot, mert lényegében arra akarnátok őt kárhoztatni, hogy haláláig maradjon egyedül és magányosan. A mamád pénzéhez meg semmi közötök. Pont.
Mi lenne, ha leülnétek az öreggel beszélgetni, és elmondanátok, hogy nektek mi a bajotok? Valamint meghallgatnátok az ő meg a mamád verzióját is? Mert valahogy nekem úgy jön le az egész, hogy a mamád véleményét le se xarjátok, mondván "az öreg befolyásolta". Ez pedig elég megalázó.
Kérdező vedd már a fáradtságot és írj már valami konkrétumot is, mert ilyen kijelentésekkel mint "hülyeségeket írkálgat mindekinek" meg "kiveszi a telefont a kezéből, és mondja telefonba a hülyeségeit" semmit sem lehet kezdeni. Miket írogat vagy mond?
"hogy jól összeveszek a választottam családjával"
Hát figyelj, ha már az elején így viszonyultatok hozzá, mint ahogy itt ezt prezentálod, akkor teljesen érthető, hogy a pasas a háta közepére sem kíván titeket. Megismerte a mamádat, akivel kapcsolatban van, aztán jön a mamád családja, aki a mamáddal ellentétben úgy viszonyul hozzá, mint valami suttyó másokat kihasználó trógerhez és még rendőrséget is hív.
Ha én lennék a férfi helyében, én meg is mondanám nektek, hogy köpjetek fel és álljatok alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!