Nagyanyám,és nagyapám nem fogadják el a kapcsolatomat, mert 2 éve nem vagyunk sem házasok,sem bejegyzett élettársi kapcsolat nincs, csak élünk egymással a párommal. Emiatt elhordanak mindennek. Mit tegyek?
Egyszer elmondod, hogy ez a ti dontesetek nem az ovek, ha nem tudjak elfogadni, nem baj, de maradjanak szepen csendben.
Ha nem sikerul, elmesz/leteszed a telefont.
Nem kell magyarazkodni, csak meg kell huzni a hatarokat.
Vén hülyék, vagy csak makacs vének?
Ha a hülye kategóriáról van szó, akkor mondd azt, hogy megházasodtatok már, slussz.
Ha a makacs kategóriából, akkor pedig meg kell mondani nekik, hogy ez az én életem, az én döntésem, ha nem fogadjátok el, akkor többet nem beszélünk, mert nekem kellemetlen. Aztán majd eldönthetik, hogy te vagy-e a fontosabb, vagy az, hogy legyen egy papírotok arról, hogy együtt éltek...
Bejegyzett (vagy a köznyelvben "regisztrált") élettársi kapcsolat => csak azonos nemű (homoszexuális) párok számára létrehozott együttélési forma.
Nyilvántartott/nyilvántartásba vett élettársi kapcsolat => különnemű (heteroszexuális) párok számára létrehozott együttélési forma.
Hogy mi a kettő közötti különbség, kik köthetik és milyen előnyökkel jár az egyik illetve a másik, az a lap alján a 46. oldalon található táblázatban jól látható.
Generációs probléma, tőlük is elvárták, ők is ezt adnák tovább. Utálnám, ha tőlem ilyesmit várnának el, kimondva is.
"Drága nagyi ,szeretlek, de ezt én fogom eldönteni, remélem megérted. De ha nem, én azzal is együtt tudok élni, döntsd el, mi a fontosabb, hogy életünk végéig feszültség legyen ebből, vagy rám bízod ezt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!