Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyám,és nagyapám nem...

Nagyanyám,és nagyapám nem fogadják el a kapcsolatomat, mert 2 éve nem vagyunk sem házasok,sem bejegyzett élettársi kapcsolat nincs, csak élünk egymással a párommal. Emiatt elhordanak mindennek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ráadásul bejelentettem,hogy nem akarok egyházi esküvőt, csak polgárit. Az sem tetszett. Mit mondjak ilyenkor? csapjam rá a telefont,és hagyjam ott őket,ha személyesen vagyok látogatóba?
2024. jún. 6. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer elmondod, hogy ez a ti dontesetek nem az ovek, ha nem tudjak elfogadni, nem baj, de maradjanak szepen csendben.

Ha nem sikerul, elmesz/leteszed a telefont.

Nem kell magyarazkodni, csak meg kell huzni a hatarokat.

2024. jún. 6. 11:02
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2024. jún. 6. 11:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tűrném, hogy bárki személyeskedjen velem. Igen, ott hagynám őket.
2024. jún. 6. 11:07
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Hagyd ott őket. Mit számít a csökött agyú véleményük? Nekik már a B oldal forog a kazin, senki nem veszi őket komolyan ebbe a témában. Esküvőre se kell elhívni.
2024. jún. 6. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Mi a fasz, ez meg megy? Most tenyleg ennyire ki vannak akadva, hogy nem lesz templomi eskuvo? Akkor nem kell menni a polgarira, ha nem tetszik nekik, marha egyszeru.
2024. jún. 6. 11:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem lehet tenni. Ultrakonzervatív emberek, ennyi. Megrekedtek a kb. 80 évvel ezelőtti világban. Ha nagyon erőszakosak, minimalizálni célszerű a kapcsolatot, vagy akár meg is lehet szakítani.
2024. jún. 6. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag élettársak vagytok jogilag is, csak szólok. Bejegyezni élettársi kapcsolatot csak azonos neműek tudnak.
2024. jún. 6. 12:15
 8/13 anonim ***** válasza:
16%

Vén hülyék, vagy csak makacs vének?

Ha a hülye kategóriáról van szó, akkor mondd azt, hogy megházasodtatok már, slussz.

Ha a makacs kategóriából, akkor pedig meg kell mondani nekik, hogy ez az én életem, az én döntésem, ha nem fogadjátok el, akkor többet nem beszélünk, mert nekem kellemetlen. Aztán majd eldönthetik, hogy te vagy-e a fontosabb, vagy az, hogy legyen egy papírotok arról, hogy együtt éltek...

2024. jún. 6. 12:37
 9/13 anonim ***** válasza:
7%

Bejegyzett (vagy a köznyelvben "regisztrált") élettársi kapcsolat => csak azonos nemű (homoszexuális) párok számára létrehozott együttélési forma.

Nyilvántartott/nyilvántartásba vett élettársi kapcsolat => különnemű (heteroszexuális) párok számára létrehozott együttélési forma.

Hogy mi a kettő közötti különbség, kik köthetik és milyen előnyökkel jár az egyik illetve a másik, az a lap alján a 46. oldalon található táblázatban jól látható.

[link]

2024. jún. 6. 12:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Generációs probléma, tőlük is elvárták, ők is ezt adnák tovább. Utálnám, ha tőlem ilyesmit várnának el, kimondva is.

"Drága nagyi ,szeretlek, de ezt én fogom eldönteni, remélem megérted. De ha nem, én azzal is együtt tudok élni, döntsd el, mi a fontosabb, hogy életünk végéig feszültség legyen ebből, vagy rám bízod ezt."

2024. jún. 6. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!