Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Felnőttként mennyire szoros a...

Felnőttként mennyire szoros a kapcsolatotok a nagyszüleitekkel?

Figyelt kérdés
Akinek élnek még a nagyszülei, azokhoz szól a kérdés.

2024. jan. 12. 11:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Világvégi kisfaluból felköltöztem Bp-re. Minden kapcsolatom megszakadt velük. Előtte se volt már szoros, csak olyan semleges. Gyerekként még szoros volt, mert akkor még közel laktunk egymáshoz, napi-heti szinten átjártam hozzájuk meglátogatni őket. Aztán középiskolás koromban kezdtünk eltávolodni, ahogy a suli miatt messzebbre jártam, utána egyetemen ez még inkább kitolódott, még messzebbre jártam, még ritkábban találkoztunk, még jobban eltávolodtunk egymástól. A fővárosba költözés után meg már nincs kapcsolatom velük, ha nagyon ritkán haza megyek, és véletlenül összefutunk, akkor 2 perc beszélgetés az utcán, szia-szia, hogy vagy, minden oké, és veled, na jó szia-szia és ennyi. De ez kb. 2-3 évente egy alkalom.
2024. jan. 12. 11:23
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám pár éve halt meg. Jó messze laktunk egymástól, de pár hetente biztosan felhívtam és kb évente kétszer meglátogattuk, szülinapján mindenképp. A 300 km távolság ellenére szoros volt a kapcsolat. Mindig tudtunk egymásról.
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem, miután férjhez mentem, szinte nulla lett sajnos. Egyik nagymamám kb. akkortájt kattant meg, és demens lett teljesen, fel sem ismert (fiatal szomszédasszonyával kötött eltartásit, az költözött át hozzá és gondozta).

Másik nagymamám teljesen ép volt, elvittem bemutatni a férjemet, de csak ültünk a szobában, a mama meg nem szólalt volna, aztán udvariasan elköszöntünk. Nem is értettem őt, mert nagyon jó volt a kapcsolatom vele (vagy csak én hittem úgy). Szóval nekem semmi kapcsolat, már csak a temetésükre mentem:(

4/22 anonim ***** válasza:
100%
Apai ágon nagymamámmal elég szoros napi szinten megyek hozzá ha időm engedi. De gondolom azért ilyen a kapcsolatunk mert anyám helyett anyám volt és egybe nagymamám.
2024. jan. 12. 11:55
 5/22 anonim ***** válasza:
76%

Semennyire

1 mamám él, vagy 10éve nem láttam.

A tőbbi nagyszülőm meghalt.

2024. jan. 12. 12:36
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Pár havonta ránézek az anyaira, de csak azóta, hogy özvegy lett és gyakorlatilag kiidegeli szüleimet a folyamatos siránkozásával meg azzal, hogy róla gondoskodni kell, miközben el tudja magát látni. A látogatásokkal próbálom tehermentesíteni szüleimet, ált. takarítok nála olyankor, ne anyamnak kelljen.

Az apai nagymamámat ritkábban látogatom, mert ragad a kosztól, meg elég igénytelen az öreglány.

2024. jan. 12. 12:43
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem viszonylag jó a kapcsolatom a mamámmal. Egy héten egyszer megyek hozzá de volt már hogy kimaradt 1_3 hét vagy egy hónap is. Viszont vannak dolgai meg a viselkedése amik zavarnak de ezek sosem teszem szóvá.

Pl: a múltkor kijelentette hogy

ő igazából " egyik unokáját sem szereti. " A két nagyobbat gondolom azért mert 10 éve nem is látogatják. Meg a húgomat sem ami érthető mert csak pénzért megy.

De ezt akkor hallani rosszul esett azért. Igazából én vagyok az egyetlen unokája aki még tartja vele a kapcsolatot és normálisan foglalkozik még vele.

2024. jan. 12. 12:56
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Gyerekkoromban apai oldalon nem érdeklődtek felőlem, nem is ismertem őket. Anyai oldalon a mamám sosem szeretett, így felszínes és esetenkénti a találkozásunk. A papámat nagyon szerettem, de sajnos már nem él.
2024. jan. 12. 13:04
 9/22 anonim ***** válasza:
19%
halottak
2024. jan. 12. 13:06
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. 5 èvesen láttam az anyai nagymamámat utoljára. Addig is lesz4rt, emlèkszek hogy sose foglalkozott velem ha náluk voltam. 5 èves korom óta 1x se keresett.

A nagypapák születèsem előtt meghaltak. Apai nagyi 8 èves koromban halt meg, de ő is lesz4rt. Utálta anyámat, ezért engem is.

2024. jan. 12. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!