Ilyen helyzetben mennyire tartjátok/tartanátok a kapcsolatot a nagyszülőkkel?
Apai nagyszüleim unokák tekintetében mindig is unokatesóm felé húztak (pl a 3 unoka közül őt vitték külföldre nyaralni, minket tesómmal soha). A kivételezés miatt és mert folyton piszkáltak, hogy milyen vékony vagyok, egyek többet, valamint anyukámat is imádják szidni, nem igazán keresem a társaságukat. Szülinap/névnapra felhívom őket és néhány családi összejövetelen találkozunk, de kb ennyi.
Pár napja felhívtak, hogy szüleimnél hagyták a karácsonyi ajándékom, majd elviszem, ha arra járok, mert úgyse leszek itt karácsonykor. Kb 50 km-re lakom a szülővárosomtól és kb havonta látogatok haza. Nem is értem, miből gondolták, hogy egy napot se látogatok haza az ünnepek alatt (szüleimmel jó a kapcsolatom). Mondtam, hogy ekkor és ekkor otthon leszek. Erre tisztán hallottam mamám hangján, hogy meglepődött, majd közölte, hogy ők aznap nem jönnek be a városba (ők 10 km-re laknak egy faluban, de papa még vezet, szóval az utazás megoldható lenne). Eddig mindig mi látogattuk meg karácsonykor őket, náluk jött össze az apai ági rokonság, de úgy tűnik, ez idén elmarad (vagy minket nem hívnak). A hívás végén mama megjegyezte, hogy azért néha felhívhatnám őket.
Én igazából nem érzem, hogy olyan hű, de szoros lenne a kapcsolatunk és ők se keresnek max, ha felköszöntenek szülinapomkor. Nem értem, miért kéne nekem keresni őket. Anyai nagyszülőknél kölcsönös az érdeklődés, van, hogy ők hívnak, van, hogy én őket. Szüleimné szintén így van mióta elköltöztem otthonról, de úgy érzem, hogy apai nagyszülők kb tojnak a fejünkre.
Ezt szerintem inkább családon belül kéne megbeszélned...
Senki nem tud semmit az egész viszonyokról, csak amit te most itt leírtál.... Így nem lehet véleményt alkotni.
1-es, nem hiszem, hogy sok mindennel ki lehet magyarázni, ha a nagyszülők ilyen mértékű megkülönböztetést tesznek az unokák között
Kérdező, neked nem kell változtatnod semmin. Őket nem érdekled, téged nem érdekelnek, a jelek szerint pedig ez mindenkinek megfelel így, akkor mi a kérdés?
" ha a nagyszülők ilyen mértékű megkülönböztetést tesznek az unokák között"
Nem tudhatjuk mi volt. Lehet, a harmadik unkának a külföldi nyaraltatásába befizettek a szülei. Plusz 2 gyereket nyaralni vinni lehet, anyagilag megterhelő volt nekik, a szüleid meg nem szálltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!