Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagy...

Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagyszüleimmel élek. Normális dolog az,hogy a nagyanyám foylton azt akarja tudni,hogy mennyi pénzem van,és kutakodik a dolgaim között is,hogy mit vettem magamnak?

Figyelt kérdés
ha talál 1 könyvet,vagy smink cuccot,vagy bármit,akkor kiakad,hogy ne erre csesszem el a pénzemet..Adok a rezsibe is, mindenbe, segítek is munka után..akkor milyen alapon követelőzik rajtam? Minek vett magához kiskoromban, ha most meg azzal dobálózik,hogy én csak "megtűrtrt személy vagyok?Meg minek hoztunk ki a "zaciból, anyád meg éli világát?" Akkor milyen alapon várja el a segítséget? Elköltözni ne költözzek el,mert jajj így meg jajj úgy, ha meg ott vagyok,akkor zsarnokoskodnak fölöttem. Nekem semmi bajom sem lenne,ha ezt nem csinálnák velem..eszembe sem jutna albérletbe költözni,ha normálisan állnának hozzám. Hiszen nekik is csak jobb,hogy segít valaki,anyagilag és munkailag is,,de saját maguk üldöznek el..Miért?
2023. dec. 13. 12:48
1 2 3 4
 1/36 Kései Sirató ***** válasza:
91%

29 évesen elég régóta felnőtt vagy már, érdemes lenne elkezdened a saját életedet élni. Én biztos, hogy elköltöznék, mert így nagyon nehéz lesz párkapcsolatot fenntartani, mert majd abba is folyamatosan bele fog szólni a nagymama.

Ha viszont azt választod, hogy velük élsz, akkor alkalmazkodnod kell, el kell fogadnod, hogy a saját házukban saját szabályaik vannak, még ha azok igen furák is, akkor sem tudsz mit tenni.

2023. dec. 13. 12:55
 2/36 anonim ***** válasza:
90%
Te sem akarsz elköltözni, az a nagy igazság.
2023. dec. 13. 12:59
 3/36 anonim ***** válasza:
74%

Mert uralkodási kényszerük van. Vénasszony, aki nélküled meg a feletted gyakorolt hatalom nélkül egy senki.

Vagy bezárod a szobad ajtaját (bár asszem ebből újabb cirkusz lesz) vagy elhúzol. 29 évesen nem is értem mit keresel még náluk. Én sem nem tudom így hogy akarsz értelmes párkapcsolatot.

2023. dec. 13. 12:59
 4/36 A kérdező kommentje:
Nem akarok párkapcsolatot.
2023. dec. 13. 13:01
 5/36 anonim ***** válasza:
72%

Nincs harmadik lehetőség, csak 2.

1. Elfogadod, hogy ilyenek.

2. Elköltözöl.

Persze kényelmesebb, meg olcsóbb maradni, benned nincs is vágy az önállósodásra.

Párkapcsolatot se akarsz? Azért ez nem valami jó elképzelés. Ha meghalnak a nagyszüleid, teljesen egyedül maradsz és minél idősebb leszel akkor, annál nehezebben tudod majd feldolgozni.

2023. dec. 13. 13:08
 6/36 anonim ***** válasza:
91%
Milyen családod van neked, hogy "a zaciból hoztak ki"? Szerintem költözz el, ők nem fognak megváltozni, ilyenek. Ne rontsd a saját életed ilyen toxikus közegben. Költözz el, amilyen messzire csak tudsz, és ne hagyd, hogy visszarántsanak, minimalizáld a kapcsolattartást.
2023. dec. 13. 13:09
 7/36 anonim ***** válasza:
94%
Szíved joga, de attól még nyugodtan elköltözhetsz.
2023. dec. 13. 13:09
 8/36 A kérdező kommentje:
nEM ÉRTEM..AZÉRT LEGYEN PÁRKAPCSOLATOM,MERT MI LESZ "HA "MEGHALNAK?Felnőtt emberként,akkor is tudnom kell majd élni tovább az életem,és adatt esetben lépnem..Ha van spórolt pénzem, már pedig van,akkor engem az már hol fog érdekelni,ha meghaltak? Lesz pénzem,így lesz hogyan/miből elköltöznöm. Alapjában véve még elviselném őket, de ez a kontroll mánia,ez nem kellene..mert semmi gondom nem lenne velük,ha ezt az ökörséget befejeznék..de nem fejezik.
2023. dec. 13. 13:14
 9/36 anonim ***** válasza:
63%
Vagyis körülötted legyen minden úgy, ahogy neked kényelmes. Nagyanyádéknál nem lesz.
2023. dec. 13. 13:16
 10/36 anonim ***** válasza:
85%

Ilyet mond nagyanyád hogy "minek hoztunk ki a zaciból?" Új szintre emelte ez most nálam a rokoni kapcsolatokat.

Amúgy minek vagy ott, ilyen jól főz? Vannak nagyon jó kajarendelős helyek is, emiatt ne maradj. Ha mindenképp maradni akarsz, esetleg elkezdheted te is kontrollálni, minek vesz ezt azt amazt, kötekedj. Néha a tükörtartás segít.

2023. dec. 13. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!