Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagy...

Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagyszüleimmel élek. Normális dolog az,hogy a nagyanyám foylton azt akarja tudni,hogy mennyi pénzem van,és kutakodik a dolgaim között is,hogy mit vettem magamnak?

Figyelt kérdés
ha talál 1 könyvet,vagy smink cuccot,vagy bármit,akkor kiakad,hogy ne erre csesszem el a pénzemet..Adok a rezsibe is, mindenbe, segítek is munka után..akkor milyen alapon követelőzik rajtam? Minek vett magához kiskoromban, ha most meg azzal dobálózik,hogy én csak "megtűrtrt személy vagyok?Meg minek hoztunk ki a "zaciból, anyád meg éli világát?" Akkor milyen alapon várja el a segítséget? Elköltözni ne költözzek el,mert jajj így meg jajj úgy, ha meg ott vagyok,akkor zsarnokoskodnak fölöttem. Nekem semmi bajom sem lenne,ha ezt nem csinálnák velem..eszembe sem jutna albérletbe költözni,ha normálisan állnának hozzám. Hiszen nekik is csak jobb,hogy segít valaki,anyagilag és munkailag is,,de saját maguk üldöznek el..Miért?
2023. dec. 13. 12:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
64%
24 Ahogy ezt a mellékelt ábra is mutatja, ebben a családban ez nem működik. Egyéb haszontalan okoskodás?
2023. dec. 14. 20:18
 32/36 anonim ***** válasza:
42%

31.

Változtatni, fejlődni és kommunikálni kell.

Egyéb haszontalan, értelmetlen kérdés?

Mire jó ez a stílus se tényleg?

2023. dec. 14. 22:23
 33/36 anonim ***** válasza:
92%

"Változtatni, fejlődni és kommunikálni kell."

Az öreg nem fog változni, ha nincs erre igénye. Toxikus nagyanyám van, nem éltünk vele egy háztartásban, de anyámat ő nevelte. Tornaórán észrevették anyámon a verésnyomokat gyerekkorában, akkor behívták az iskolába az öregeket elbeszélgetésre. Nagyanyám pszichés terrorral folytatta, nagyon sok kárt okozott. Eszébe sem jut, hogy ő a hibás azért, mert soha nem látogatom, és a telefont sem veszem fel neki.

2023. dec. 15. 06:55
 34/36 anonim ***** válasza:
39%

Fejlődik fog, lesz rá igénye ha észreveszi hogy valami nem oké, és éreztetni kell vele mert magától nem fog rájönni.

Nekem is van tapasztalatom nem is kevés.

Nekem apám volt ilyen ember. Mikor rájött hogy egyedül fog maradni a viselkedése miatt változtatott. Rengeteget veszekedtünk és sok időbe telt de sikerült. Nem lett így se 100%-os a viszonyunk de életképes.

2023. dec. 16. 16:22
 35/36 anonim ***** válasza:
82%
Anyai nagyanyám még most az öregek otthonából is próbálja kavarni a szart és irigykedik a szobatársára, akit látogat a család, nagyanyámat meg nem.
2023. dec. 17. 11:06
 36/36 anonim válasza:
71%

Engem ver apám, mert alkoholista és ők sem akarják megengedni, hogy elköltözzek, ha megemlíted, neked jön.

De szerintem azért nem kellene így tenni, a kérdezőnél ilyen nem áll fenn, hálaisten.

Egyébként nekem apám majdnem annyi idős, mint a kérdező nagyanyja, 50 felett volt, mikor születtem. Vidékről nagyon nehéz elköltözni, pláne, ha azzal fenyeget, hogy megöl.

Nem írtál a szüleidről, de ezt szerintem arra érti, hogy anyukád le sem szarja a saját gyerekét és ez inkább neki sértés. Intézetbe adtak téged és gondolom akkor a szüleikkel sem törődnek ugyanúgy. Az is lehet, hogy az ő világukban nagyon spórolás volt és nem érti meg, hogy mmár nincsen az a világ. Én amúgy mindig kevesebbet szoktam mondani, nyertem, újsághoz volt, vagy nem otthonra kértem a csomagokat.

Az is lehet, hogy a nagyapád miatt ideges. Végtére is valószínűleg szeretnek téged és lehet azon aggódik, nehogy te se legyél nekik. Ha barátnőddel vagy valakivel bérelsz albérletet, vagy messzibb munkát keresel, akkor is tarthatod a kapcsolatot velük és valószínűleg belátják majd, hogy felnőtt vagy és a saját életedet akarod élni, nem kisgyerek vagy. Szerintem nem igen akarja még belátni ezt.

2023. dec. 17. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!